Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Monthly Makers Något jag aldrig testat – Gouache – Emilia Westerstrom Monthly Makers Något jag aldrig testat – Gouache – Emilia Westerstrom

Gouache, har ni testat? Gouache är en tjockare, täckande vattenfärg som går att spä ut tunn, eller använda som den är. Färgen finns både i tub och som fasta kakor, så som akvarellfärger vanligtvis säljs. När färgen torkat blir den supermatt och går att lösa upp igen med vatten flera år efter att den torkat. Spännande, eller hur?

Jag har länge fascinerats av den matta, täckande färgen och har velat testa länge så till Monthly Makers julitema ”något jag aldrig testat” fick jag verkligen en anledning att shoppa loss i artistbutiken.

monthly-makers-gouache-2

Jag köpte fyra färger – den gröna, turkosa och vita ni ser på bilden, och en rödrosa. Jag hade från början inte en aning om vad jag ville måla och att begränsa mig till fyra tuber tvingade mig att jobba lite extra för att blanda fram nya kulörer och nyanser – något jag fastnade totalt i, att blanda färg har inte varit såhär kul sedan förskoleklassen!

Efter tre testmålningar som jag tyvärr glömt på en annan plats än den kameran befinner sig, bestämde jag mig för att göra en kvist av ett fikonträd.

monthly-makers-gouache-1

Jag tycker själv att jag överarbetade lite och till nästa gång ska jag inte så så hårt ut med de vita prickarna och strecken, men bortsett från det är jag nöjd, och har definitivt hittat en ny favoritsysselsättning framför teven!


Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I juli är temat ”något jag aldrig testat” och Julia är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/7 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, JohannaJulia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack! 

[dot_recommends]

11 Comments

 1. Svara

  jmontell

  21 juli, 2017

  Älskar alla dina växtmotiv, och älskar att denna ser ”datorillustrerad” ut. SÅ FINT.

 2. Svara

  Jessica

  21 juli, 2017

  WOOW vad fint, Emilia!! Helt magiskt verkligen, älskar färgerna??? Så roligt att det är flera av oss som målat den här månaden haha??

 3. Svara

  Linnéa

  22 juli, 2017

  Vilken fantastisk målning! Jag gillar verkligen att du har valt att arbeta med en begränsad färgskala. Det får det får målningen att se så levande ut på något sätt 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   24 juli, 2017

   Tack! Det var verkligen kul att bara använda två,tre färger. Dels blev det ett rent härligt uttryck men också himla kul att se hur mycket en färg kan ändras

 4. Svara

  Alicia Sivert

  24 juli, 2017

  DÖDSSNYGGT JU! Om jag var sugen på att prova gouache innan (det var jag) så är jag det dubbelt upp nu! Gillar hur du målat som enfärgade fält liksom och färgerna i kombination är så fina. In i shoppen som print veta! + hoppas få se de andra målningarna när kameran är i närheten av dem igen 🙂

 5. Svara

  juliaglasberg

  24 juli, 2017

  Riktigt fint! Gillar färgkombon <3

 6. Svara

  Mikaela

  24 juli, 2017

  Men wow så fint! Jättesugen på att testa själv, vi hade någon slags färg på jobbet i vintras som de kallade för gouache, men det var något annat men den blev inte såhär snygg. Älskar verkligen hur matt det blir!

 7. Svara

  Ida

  26 juli, 2017

  Wow, superfint!

 8. Svara

  Wilda

  27 juli, 2017

  Så snygga färger och jätteläckert motiv! Vad du än gör känns det så jäkla konstnärligt. Sån naturbegåvning!

 9. Svara

  Anki

  31 juli, 2017

  Fint!! Ser ut att vara en kul färg att hålla på med, hade inte hört talas om innan!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   31 juli, 2017

   Det är jättekul, finns miljoner uttryck att få fram! Tack!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS