DIY: Laptopfodral i filttyg

26 juli, 2017 5 Comments

Det här med att titulera sig som bloggare medför inte bara en del näsrynk, småfnysanden och ”dagbok på nätet”-kommentarer – det medför även höga kostnader på teknikposten i ens budget, och en hejdundrans mycket tyngre väska än en ickebloggare.

När jag åker bort fyller jag min väska med teknikprylar värda över 30.000 men fram tills idag har jag totalt nonchalant kastat ner dem i bottnen precis som de är. Smart? Inte jätte.

laptopfodral-1

Hålslagaren, min bästa vän

För ett tag sedan, när jag var med min syster och mamma på Stoff och Stil passade jag på att köpa ett ark tjock filt för att göra mig ett eget laptoptodral. De jag sett i butik är nämligen enligt mig ofta ganska fula, eller också väldigt dyra. Att göra ett eget gick på en kvart!
Laptopfodral i filt, det här behöver du:

 • Tjockt filttyg, 1,5x längden på din laptop och ett par centimeter bredare
 • Tråd. Tråden jag använde är i fejkläder från Panduros smyckesavdelning
 • Nål med stort öga
 • Håltång
 • Sax
 • Knappnålar
laptopfodral-2

Hur gulligt är inte fatet förresten? Från Lagerhaus rea för 15 spänn!

Gör såhär:

 1. Om det behövs, klipp till filttyget till rätt storlek, tygbiten behöver vara 2-3cm bredare än din laptop, och cirka 1,5 gånger längre.
 2. Lägg din dator på filttyget, vik över ena halvan så att datorn täcks, låt ca en decimeter vara kvar på ovansidan. Se översta bilden.
 3. Nåla ihop sidorna med 3-4 nålar på var sida
 4. Använd den minsta storleken på hål i din håltång och slå hål längs kortsidorna med ungefär 1,5 cm mellanrum. Jag körde på ögonmått, men vill man vara väldigt noga kan det vara bra att märka ut med en penna först!
 5. Klipp en lång bit tråd och trä igenom hålen ett efter ett, när du gjort hela sidan- vänd och gå tillbaka motsatt håll så att stygnen bildar X.
 6. Fäst trådarna med en knut på insidan och njut av ditt nya laptopfodral!
laptopfodral-3

Snöret är i fejkläder från Panduros smyckesavdelning

Jag är supernöjd och tänker att liknande fodral enkelt kan göras till mobil, solglasögon och andra liknande produkter man vill skydda lite extra i väskan.


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!
3

5 Comments

 1. Svara

  Mikaela

  26 juli, 2017

  Vad enkelt men oerhört snyggt! Har massa grå filt kvar från när jag gjorde krukan till Monthly Makers tyg, kanske ska göra mig ett fodral!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   26 juli, 2017

   Enkelt är det bästa tycker jag! jag har ofta inte tålamod till annat, haha!

   • Svara

    Mikaela

    26 juli, 2017

    Haha känner igen mig 😉

 2. Svara

  Wilda

  29 juli, 2017

  SÅ smart och snyggt Emilia! Åh vill göra ett bums ju! Ska se om det finns något tyg jag gillar på second hand så ska jag nog få till en jag med. 😀 Behöver uppdatera mitt gamla MM-bidrag haha

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: