Pyssla med kork – 4 DIYS att göra i helgen!

4 augusti, 2017 5 Comments

Vad tror ni om att börja kalla denna bloggen för Korkbloggen? Ganska passande kan man tycka, med tanke på hur mycket kork som används den senaste tiden.

Jag köpte ju på mig ett ark för ett bra tag sedan och tydligen räckte 1×1 meter mycket längre än vad jag trott. Fortfarande, efter fyra DIY’s och en del svinn, har jag material kvar. Detta är med andra ord inte det sista ni ser i korkväg på bloggen.

Har ni också lagt vantarna på ett ark, eller en rulle kork men fått idétorka kring vad allt material ska bli? Här kommer en sammanfattning av vad jag skapat!

Rund korkbricka 

(Se bild ovan)

Med limpistol, skalpell och lite tålamod knåpade jag ihop en bricka helt i kork. Den står numera vanligtvis på mitt hemmagjorda nattduksbord och rymmer smyckesförvaring, hårnålshögar och en astmamedicin mot min hosta. Tvärt emot vad jag själv trott är korkbrickan faktiskt väldigt stabil och tålig, och fungerar dessutom hur bra som helst att bära omkring frukost, kaffe eller annan fika på.

Att göra brickan kräver lite tålamod och nogrannhet, men i gengäld får du en helt unik piece att samla småsaker på! Självklart går det att variera formen i oändlighet om man så vill. Kanske en rektangulär bricka passar bättre hemma hos dig?

Läs mer: Brickbord till sovrummet

Korkkrukor – enkla, snygga och originella!

Suckulentkrukor i kork

Suckulentkrukorna fick ni se för bara ett par dagar sedan, och förstår jag er rätt tyckte ni om dem lika mycket som jag! Kork passar utmärkt ihop med terakotta, men även som kontrast till högblanka, glaserade krukor i till exempel turkos eller grönt. Är du en inte-så-växtälskande person? Använd som förvaring för penslar, pennor och virknålar eller sväng ihop någon form av lock och samla småkrafs!

Att uppdatera en skrivbok kan vara något av det enklaste du kan pyssla ihop.

Stämplad anteckningsbok i kork

Anteckningsboken klädd i kork och tryckt med linoleumstämplar har ni sett flera gånger förr och självklart är det ingen slump! Att klä om och uppdatera anteckningsbok kan vara ett av de enklaste och mest användbara pysslen någonsin. Med ett snyggt skrivhäfte blir all planering och dokumentation minst hundra procent roligare.
Klä in valfri bok i kork och stämpla eller måla på precis vad du vill. Kanske blir det en Bulletjournal? Kanske ett recepthäfte eller en dagbok?

Läs mer: En titt i min Bulletjournal 

Variation i oändlighet, efter säsong, humör och smak

Moodboards av kork och udda träramar

Går man någorlunda regelbundet på loppis och second hand märker man ganska snabbt att udda träramar är ett återkommande tema. Jag köper på mig lite då och då- man vet aldrig när man behöver en ram! Till dessa moodboards bytte jag ut glaset mot kork och smackade upp olika kombinationer av inspirerande finheter. När jag tröttnat byter jag enkelt ut dem, snabb förnyelse med andra ord! Helt i min smak!

Läs mer: Detta letar jag efter på loppis!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!
2

5 Comments

 1. Svara

  Anna María

  4 augusti, 2017

  Jag är som du kanske vet riktigt svag för kork och tycker att alla dina kork-DIY’s är superfina! <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   4 augusti, 2017

   Du är ju kork-drottningen!! <3 😀

 2. Svara

  Alicia Sivert

  4 augusti, 2017

  Fasen vad proffsigt Emilia! Och det där med moodboard ska jag definitivt inspireras av! Har länge sagt att jag skulle vilja sätta upp en korktavla där jag kan typ titta på pågående broderiprojekt från lite avstånd, men det verkar ju hundra ggr enklare att rama in en bit lös kork än att hitta en ram som passar en färdig anslagstavla (vilket jag tänkt). Tack!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   4 augusti, 2017

   Tack Alicia!! Snäll du är! Tror du inte att det går att skära i en anslagstavla annars om det skulle vara smidigare? Ett par vändor med en skarp mattkniv bara?

 3. Svara

  Clara, Bossbloggen

  4 augusti, 2017

  Jag har inte hittat den den perfekta ramen än men when I do blir det definitivt en anslagstavla! 😃

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: