Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Plantera sticklingar i papperskrukor – Emilia Westerstrom Plantera sticklingar i papperskrukor – Emilia Westerstrom

En sak jag inte tidigare varit hundra procent införstådd med är hur krävande det faktiskt är att ha många växter, och hur mycket tid som läggs ner på att de ska må bra.

Jag börjar numera varje morgon med att gå runt till dem och känna på jorden, dra av överblommade delar, spraya de som vill och vattna de som behövs. Minst en gång i veckan kollar jag i ytterkrukorna, om rötterna växt utanför, om något vatten står i botten. Lika ofta åker minst tre växter in i duschen medan någon annan roterar från solen.

Sticklingar i krukor av papper

Krukmakaren är en enkel mojäng som troligtvis går att fixa själv med de rätta verktygen.

Att ha växter tar mycket tid men lägger man den tiden på dem som de vill ha får man bekräftelse ganska snabbt. Som tack växer de sig större, får skott, blommor och frukt och vill man är det enkelt att dela på stora växter för att få ännu fler!

Att ta sticklingar och skott är ett kapitel i sig. Det är inte speciellt svårt men är man osäker har till exempel Mikaela en superbra guide. Det roliga kommer när sticklingarna är tagna och man får en ny liten rackare att följa. Ofta sätts sticklingarna i ett glas vatten för att bilda rötter som är hur fina som helst bara dem, men inte alla arter trivs bra med att växa i vatten utan planteras hellre direkt i porös jord.

sticklingar-krukmakare-4

Parasollpilea, monstera och pelargon rymmer mina papperskrukor, jag älskar gröna blad!

Ni kanske minns att jag skrev att jag köpt en krukmakare, och kanske har ni undrat vad sjutton det är? Ovan har ni svaret! En krukmakare är helt enkelt ett tvådelat verktyg i trä med vilket man enkelt skapar små krukor i papper! Papperskrukorna blir små, fina i grupp och perfekta för sticklingar!

Jag satt vid frukosten och gjorde många fler än jag behövde, bara för att det var kul. Mina krukor är gjorda med bakplåtspapper men det funkar precis lika bra med vanligt tidningspapper- man bara river en remsa, lindar runt cylindern, viker in i botten och fixerar mot träplattan. Här finns en tydlig beskrivning! När sticklingarna växt till sig lite grann sätts de i riktiga krukor och pappersvarianterna kan förmultna i komposten, bra va?

Så kul förresten att ni gillade att följa med på mitt lite mer vardagliga inlägg igår, även om jag själv inte fastnade på bild! Nu ska jag ta tag i tvätthögen och kanske få i mig en kopp kaffe. Vi hörs♥


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!
[dot_recommends]

6 Comments

 1. Svara

  Helena

  7 augusti, 2017

  Så fint, det ska jag definitivt testa. Tack för tipset!

 2. Svara

  Finurliga fröken

  8 augusti, 2017

  Alltså jag har dom senaste månaderna blivit en crazy plant lady. Det började med att jag fick två sticklingar av palettblad och nu har jag helt tappat kollen på hur många jag har. Det är fullt överallt och jag har inga krukor kvar. Ändå har jag säkert 10 sticklingar i vatten för tillfället. Katastrof! Men jag älskar att gå runt och plocka med dom. Fixa, vattna och vrida dom. Tänk så det kan bli.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   8 augusti, 2017

   Haha ja palettbladen är helt sjuka! Har du bara palettblad eller har du blivit crazy på allt?

 3. Svara

  Rebecca

  8 augusti, 2017

  åh, vad fint!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   8 augusti, 2017

   Eller hur! De blir så gulliga små miniatyrplantor!

 4. Svara

  Mikaela

  15 augusti, 2017

  Snyggt också med papperskrukorna! Vi har en sån krukmakare på jobbet, kanske ska ta och gå dit och göra ett par stycken… Har typ 5 sticklingar i vatten nu som jag egentligen borde plantera 😛 Och tack för länk!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS