Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_about has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-about.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_big_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-big-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-banner.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_full_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-full-banner.php on line 15 Kan jag tatuera mig om jag är förkyld? – Emilia Westerstrom Kan jag tatuera mig om jag är förkyld? – Emilia Westerstrom

Hej vänner! Hoppas att allt är bra med er! Idag ska vi snacka om när man inte alls mår speciellt bra, och så ska vi prata tatuering – vi ska alltså gå igenom huruvida man kan, eller bör, tatuera sig om man är sjuk!

Det korta svaret är nej, du ska inte tatuera dig när du är sjuk, men verkligheten är ju sällan svart eller vit, och dessutom hade detta blivit ett väldigt tråkigt blogginlägg om det avslutades här, så vi tar en lite längre version;

Därför ska du inte tatuera dig om du är sjuk

Att tatuera sig kan liknas vid att göra ett ytligt sår på huden- ett sår som kroppen måste arbeta med för att läka. Vanligtvis har kroppen inga som helst problem att läka en tatuering men är man sjuk har kroppen redan en hel del att ta hand om och risken är att kroppen väljer att fokusera på att läka det sjuka, och inte din nygjorda tatuering.

Resultatet kan i värsta fall leda till en tatuering som blir infekterad, som läker långsamt och som tappar färg.

Kan jag tatuera mig om jag är sjuk?

Likna din tatuering vid ett gympass

Men. Som alla regler har även denna undantag och beroende på hur sjuk du känner dig och vad för slags tatuering du ska göra kan du ibland ändå dyka upp på avtalad tid.

När mina kunder blivit sjuka och undrar om de kan komma ändå brukar jag fråga dem följande: 1. har du ont i kroppen och känner dig allmänt påverkad? 2. skulle du gått till jobbet när du mår såhär? 3. skulle du gått till gymmet såhär?
Har kunden bokat tid för en minde text eller liknande och inte känner sig varken trött eller allmänt påverkad utan mest upplever en envist rinnig näsa brukar jag sätta grönt ljus. Har man däremot feber eller känner sig sjuk för att gå till jobbet eller träningen, är man garanterat även för sjuk för att tatuera sig.

Min näsa har runnit i en vecka nu men jag mår bra i övrigt, kan jag tatuera mig? Svar ja!
Min näsa har runnit i en vecka, jag är hängig och har ont i halsen, kan jag tatuera mig? Svar nej!

Har man bokat tid för en femtimmarssittning på en ryggtavla kräver kroppen all energi den kan få och det är lämpligt att boka om även när det endast är näsan som rinner.

Kan man tatuera sig om man är sjuk?

Kroniska sjukdomar och tatuering

Har du en kronisk sjukdom är det viktigt att du meddelar din tatuerare och i vissa fall även din läkare för att se om ni kan hitta en lösning. Vissa kroniska sjukdomstillstånd och mediciner kan påverka både tatuerings- och läkningsprocessen och för att få ett bra resultat är det viktigt att informera direkt!

Kom ihåg att meddela din tatuerare om du: 

  • Har en blodsmitta som tex HIV eller Hepatit
  • Har diabetes
  • Äter blodförtunnande medicin
  • Har en hudsjukdom som tillexempel psoriasis eller andra eksem

Precis som med allt annat kring tatueringar gäller sunt förnuft, fråga hellre en gång extra och blir du sjuk är det inte hela världen- det brukar gå att boka om!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!
[dot_recommends]

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS