Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Inredningsinspiration – vardagsrumsmatta och soffköp – Emilia Westerstrom Inredningsinspiration – vardagsrumsmatta och soffköp – Emilia Westerstrom

On my mind just nu – vardagsrum. Bara vardagsrum.

När vi flyttade in i vår lägenhet för åtta månader sedan köpte vi allt nytt till vardagsrummet. Eftersom lägenheten renoverades när vi tackade ja till kontraktet hade vi ingen möjlighet att känna av ytorna utan fick gå på mått och ritning. Några stora möbler hade vi inte sedan tidigare då vi bott i en möblerad andrahandslägenhet och för att inte både få sitta och sova på golvet i veckor efter inflyttningen bestämde vi oss för att boka hemkörning från Ikea med soffa, säng och mattor.

Vår lägenhet har, som ni säkert vet, två våningar där ovanvåningen har sovrum och ”kontorsplats” medan nedanvångingen har en öppen planlösning som rymmer kök och vardagsrum. Vi tippade på att soffan skulle kunna vara max två meter bred och beställde hem en tvåsitsig, något vi sedan fått ångra om och om igen. Soffan är superskön, om man är ensam, är man två både sitter och ligger man som packade sardiner och är man tre sitter man hud mot hud och rör sig inte mer än absolut nödvändigt. Dessutom är soffan vit, vilket såklart är hur fint som helst men även fruktansvärt osmidigt med en mysig lurvhund och två slarviga klantar som helst äter tomatsås framför teven var och varannan dag.

Vi behöver tänka om. Och tänker, det gör jag konstant. Vilken soffa ska vi ha? Ska vi byta matta? Soffbordet då? Eller räcker det med en fåtölj? Nä? Jo?

1. Kuddar, H&M Home 2. Matta, Soho, Ellos 3. Soffa, Söderhamn, Ikea 4. Foto: Emma Hos/Stadshem 5. Glasvaser, H&M Home

För att försvåra processen ytterligare har Simon och jag så olika smak att vi nästan bör räknas som olika arter. Simon gillar mörkt, sammet, guldigt och brokigt- tänk en blandning mellan barock och lyxig bordell. Jag däremot tar hänsyn till vår ekparkett, trappan i massiv ek och vitt och de släta, vita köksluckorna och tänker att vi kanske bör köra lite mer skandinaviskt. Enkelt, grått och vitt med en del naturmaterial. Samtidigt är jag förälskad i det bohemiska klorofylliga makraméhemmet med sittpuffar och läder. Ni förstår var jag försöker komma va? Det är skitsvårt!

Eftersom vi båda är egenföretagare med begränsad ekonomi har jag utgått från två olika bilder jag hittat på Pinterest (källa står i bildbeskrivningen) och försökt få ihop något liknande med produkter från lättillgängliga kedjor med budgetalternativ. Vilken stil gillar ni bäst?

Ovan har jag utgått från Ikeas Söderhamn, en modulsoffa med tvättbar klädsel. På fotot syns den i vitt, men ja, ni vet, pastasås. Stilen känns klassisk, enkel och ren, men också ganska tråkig. Jag är säker på att det kommer gå bra ihop med våra snickerier och ekparketten men sen då?

1. Foto: Skandiamäklarna i Stockholm 2. Lampa Tage 3. Matta Panaji, Ellos 4. Soffa Corona, Ilva 5. Korgar, Indiska

I nästa kollage är det gröna i centrum. Jag älskar grönt. Soffan kommer från Ilva och är i den prisklassen där man börjar syna sömmarna och tänka ”vad är felet? varför kostar den inte mer?”

Vid en första anblick dras jag helt klart mer åt denna stilen, men hur länge kommer en grön sammetssoffa vara rolig? Jag tänker att allt som är väldigt trendigt också blir väldigt tråkigt när trenden ebbar ut. När man sett liknande bilder i Instagramflödet månad efter månad kanske man tröttnar på att se det även i sitt hem, är ni med mig?

Kan inte ni bara göra mig världens tjänst och berätta hur ni tänker?


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!
[dot_recommends]

12 Comments

 1. Svara

  Adam

  16 augusti, 2017

  Söderhamn soffan är nog det skönaste som finns, vi har en hörnmodul som fotölj i det hörnet av rummet där man inte kan ha något annat. Vi har valt att gå på skinsoffa för att underlätta tomatsåsspill och lurvbollarna efter katten, vi valde Ikeas Landskrona i tresitsmodell, i mörkt chokladbrunt! Nog det bästa köpet någonsin!
  Söderhamnarna valde vi i ljust rosa för att bryta den annars hårda stilen skinnsoffan för med sig, blev en knock-out-kombination!

  Ilvasoffan var riktigt snygg, är det bytbar klädsel? I så fall kör på den och när det gröna är tråkigt så bara byt! Gör soffan till accentfärgen så är det enkelt att byta när man tröttnat! Skandinaviskt och ekparkett är snyggt, men bryt av med sammet och guld för att slå ihopa era stilar, ett hem som är byggt på saker man gillar är alltid finare än ett ”Instagram hem” med möbler man inte är helt såld på!

  Kram!

 2. Svara

  mirijam

  16 augusti, 2017

  Jag köper den gröna när du tröttnat, om den inte är jättefull med tomatsås.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   17 augusti, 2017

   Haha!!?

 3. Svara

  Christina

  16 augusti, 2017

  Så svårt med möbler i ett vardagsrum! Jag har nästan lite tröttnat på våra stora mörka lädersoffor och tv-bänk och hela köret.. Vill bara byta ut och göra något annat. Men sen igen är sofforna i äkta läder och kommer tjäna oss många år ännu. Så, men ja.. Spontant ser ju den gröna soffan betydligt bekvämare ut. 😀

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   17 augusti, 2017

   Ooooh Söderhamn är SÅ bekväm och djup! Men jo, jag förstår vad du menar ?

 4. Svara

  Rebecca

  16 augusti, 2017

  fy tusan vad fint.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   17 augusti, 2017

   Vilket av dem haha! Mvh beslutsångest

 5. Svara

  annika

  17 augusti, 2017

  Kollage nummer två har mer karaktär och känns mer inbjudande, i mina ögon. Jag tycker den representerar en bra kombination av era två stilar som du beskriver. Men det kan ju vara för att jag också älskar grönt. Visst kan det upplevas lite trendigt, och kollage nummer ett är ju mer flexibelt, men jag tycker faktiskt inte man skall vara så rädd för färg. Jag tänker att om ni köper nått nu som ni verkligen gillar och blir glada av så kommer den känslan hålla i sig även när trenden gått över. Om ni däremot köper nåt bara för att det är praktiskt och passar in kan det lätt kännas som en kompromiss. Du kan ju alltid kombinera med nya accentfärger som kompletterar det gröna när/om det börjar kännas uttjatat. Det ärt ju en grön som kan funka i många kombinationer.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   17 augusti, 2017

   Kan också tycka att det är en rimlig kompromiss.. så himla svårt!!! Tack för hjälpen!

 6. Svara

  Emelie

  17 augusti, 2017

  Man ska inte stirra sig blind på trender och instagrambilder. Blanda olika stilar! Det blir ett hem man trivs i, som speglar ens personlighet. Samt, känner man att man inte vill köpa en ny soffa vart femte år, kan det ju vara bra att välja lugnare stil och färg på soffa och matta, vägg. Och istället kan kuddarna och ”pyntet” ta ut svängarna lite mer.
  Jag började följa en bloggare vars hem är fantastiskt -på bilderna. Jag gick bananas och bytte ut mycket här hemma, men upptäckte sen att jag faktiskt inte trivdes. Jag gillar den stilen på bild, men ville inte leva med den. Så jag drog fram det ”gamla” jag hade gömt i skåpen igen…!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   17 augusti, 2017

   Jo såklart är det så också! Och inget blir i ens eget hem som på någon annans bild, men det är klurigt att veta ”vad gillar jag för att jag ser det på instagram” och ”vad gillar jag EGENTLIGEN”. hmmm

   • Svara

    Emelie

    18 augusti, 2017

    Ja, DET är svårt! Alltså vad man gillar egentligen. Jag tex, gillar ”plötsligt” rotting, monstera och andra gröna växter, makrame…. Det är nog oundvikligt att bli påverkad (utan att man tänker på det!) Man får nog inse att man inte kommer ha samma stil hela livet…..

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS