Monthly Makers Kläder – Scarfarmband på två sätt!

21 augusti, 2017 11 Comments

Till Monthly Makers tema kläder gjorde jag en accessoar… Yep. Sån är jag.

Att tolka just tema kläder var ganska svårt för mig när jag väl satte mig ner och funderade. Kläder kan vara så himla mycket, eller ingenting alls mer än ett klädesplagg. Skulle jag göra något till kläder? Av kläder? För kläder? Som kläder? Ja ni fattar, ju mer konkret tema, desto svårare har jag att bestämma mig.

Poletten trillade ner när jag såg en bild på Josefins blogg. Josefin är queen av accessoarer och utan att egentligen reflektera över om ett armband kvalar in på tema kläder satte jag igång och gjorde min egna variant av armbandet på den HÄR bilden.

monthly-makers-aug-klader-4

Guld, silver, turkos och tyg. En salig blandning samsas på min arm för tillfället.

I efterhand har jag försökt rättfärdiga mitt bidrag lite genom att tänka att accessoarer är en del av ens kläder, att de kompletterar kläderna. Jag tänker också att armbandet busenkelt kan göras av kläder- själv köpte jag en superfin sidenslips (för övrigt världens mest märkliga klädesplagg- en tygbit hängandes från halsen?) på second hand för att göra ännu ett armband, men det får ni se en annan dag.

Tittar ni extra noga på den översta bilden ser ni att jag gjort två varianter av armbandet, här kommer en beskrivning!

Scarfarmband, du behöver:

 • Tyg klippt i en lång remsa, ca 7x30cm
 • Träpärlor
 • Små gummiband
 • Eventuellt tändare

Gör såhär:

 1. Börja med vika ihop tyglängden på mitten, långsidorna mot varandra. Slå en knut, eller fäst ett gummiband cirka 5cm in på längden.
 2. Lägg en träpärla mot knuten eller gummibandet, vira in pärlan i tyget, tvinna tyget på andra änden pärlan och fäst med ett gummiband eller en knut så tight mot pärlan som möjligt
 3. Fortsätt på samma sätt – linda in en pärla i tyget, tvinna och knyt eller dra ett gummiband runt. Fortsätt tills ca 5cm av tyget är kvar.
 4. Har du använt ett silkigt tyg som jag? Ta en tändare och värm ändarna av tyget försiktigt med lågan. Tyget smälter och hindras från att fransas.
monthly-makers-aug-klader-2

varianten med gummiband blev min favorit!

Vad säger ni? Räknas en accessoar som ett klädesplagg, eller kan motiveringen ”komplement till kläder” få duga? Oavsett är jag väldigt nöjd med mina armband och gummibandsvarianten har används snudd på varje dag sedan jag knåpade ihop det tidigare i veckan.

Ha en fin måndag vänner!


Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I augusti är temat ”kläder” och Elsa är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/8 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på InstagramPinterestwebben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, JohannaJulia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack! 

3

11 Comments

 1. Svara

  Jessica

  21 augusti, 2017

  Så snyggt, smart och färgglatt!!! Älskart!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   21 augusti, 2017

   Tack! Just det där färgglada, läskigt!!!

 2. Svara

  Mikaela

  21 augusti, 2017

  Så snyggt! Och ja, slipsar är egentligen ett märkligt plagg haha!

 3. Svara

  Ellen Lindberg

  22 augusti, 2017

  sådan himla fin detalj!

 4. Svara

  Linnéa

  23 augusti, 2017

  Så snyggt!

 5. Svara

  jmontell

  23 augusti, 2017

  men hallå så fint det blev! Har typ aldrig smycken, men detdär gav mig habegär!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   23 augusti, 2017

   Tack! Eller hur, inte så blingigt och tjejigt, bara snyggt!

 6. Svara

  Alicia Sivert

  24 augusti, 2017

  Skitsnyggt alltså! Klart accessoarer är en del av kläder!

 7. Svara

  Julia

  31 augusti, 2017

  Men så nice! Gillar det skarpt och håller även med om att slips är ett underligt plagg/accessoar…

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   1 september, 2017

   Haha! Slips.. It gets me every time, så rolig grej!

 8. Svara

  Wilda

  8 september, 2017

  Så snyggt som du gör det måste det ju räknas som ett klädesplagg! Så roligt att du gjorde det och jag blir inspirerad att göra samma. Toppentips med tändaren också 😀

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: