Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 DIY: Amplar i makramé – Emilia Westerstrom DIY: Amplar i makramé – Emilia Westerstrom

Hej vänner! Hur är det med er? Här är det bra! Jag har precis landat hemma efter en heldag i företagandets anda med Clara och Julia och är helt tom på energi men påfylld av idéer, motivation och inspiration!

Vi startade dagen klockan nio i en pampig lokal i stan och har hunnit diskutera det mesta kring att driva företag som kreatör med allt från budget till Instagram på dagordningen. Vi har fnissat, vrålskrattat, nickat igenkännande mot varandra och kliat oss i huvudet och för första gången sedan gymnasiet både arbetade- och lyssnade jag fokuserat framför en whiteboard tavla i åtta timmar. Jag fick känna på hur det var att vara hungrig och vänta på lunchtid och nu sitter jag alltså, i en mjuk dimma av att vara både tacksam och totalt slutkörd.

Att göra business och att räkna siffror och statistik är en del av mitt skapande och tatuerande som jag alltid sett som ett nödvändigt ont snarare än något motiverande men det ändrar sig snabbt i sällskapet av två andra grymma tjejer.

Amplar i makramé

Lite spruckna och patinerade är terrakottakrukorna som finast!

Men vet ni vad- det var inte alls det detta blogginlägget skulle handla om, nej, fokuset här ligger på amplar i makramé!

Ni vet hur det här med att trender gärna får en att flera gånger om året totalt ändra åsikt kring prylar, klädesplagg och färger? Makramébiten i sig har aldrig varit något jag haft en åsikt om men amplar däremot, har jag hyst starkt förakt inför. Mitt enda ord för att beskriva en ampel var fram tills ett par år sedan kort och gott; tantigt. Men så hände något och jag började tänka om.

Någon gång runt förra hösten köpte jag min första ampel, knuten med enkla knutar i jutegarn. Ampeln fick agera hem till en kruka murgröna och jag var, helt utan att överdriva, nervös när jag hängde upp den, inför vad andra skulle tycka.

Några månader senare när julen nalkades tog jag ner ampeln för att använda tråden till en presentinslagning, och sedan dess har det varit tomt på den fronten.

Läs mer: Patinera dina nya terrakottakrukor 

Läs mer: Enkel väggbonad i makramé

Amplar i makramé på väggen

Inte bara hängande och klättrande växter passar i amplar. Suckulenter till exempel, gör sig hur bra som helst!

Förra veckan ändrade jag mig igen – jag älskar amplar i makramé och intrasslad i hundra längder garn gjorde jag den ena efter den andra som senare fått ta plats i fönstret vid vårt skrivbord på ovanvåningen.

Sedan bilderna togs har krukorna fått sällskap av fat, så nu kan jag vattna de stackars växterna också!

Nu ska jag ställa mig vid spisen och koka kikärtsgryta med tomat och gurkmeja och sen väntar faktiskt kvällen. Att arbeta med bloggandet från en annan plats än hemmet gör verkligen så stor skillnad och jag trivs i känslan av att känna mig trött och utmanad rent intellektuellt. Kram på er!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!
[dot_recommends]

7 Comments

 1. Svara

  Lund Johanna

  25 augusti, 2017

  Haha, håller så med. Ampel = tant och speciellt med pelargon i, herregud. Mer tantigt än så tyckte jag inte det kunde bli. Och så blev det 2016+ och plötsligt är både amplar och pelargoner högst upp på topplistan 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   25 augusti, 2017

   Haha! Jag har en pelargon jag med! Dock mest för att jag fått den av min mamma, men den växer på mig för var dag! Man kan ju undra vad som kommer här näst?

 2. Svara

  Johanna W

  25 september, 2017

  Försöker göra en jag med men kommer inte igång, tycks ha läst ett inlägg om HUR man knyter dem?

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   26 september, 2017

   Den absolut enklaste varianten gör du såhär: http://www.dromhemochtradgard.se/knyt-en-enkel-ampel/ sen kan man freestylea hur mycket man vill! Lycka till, du kommer snart få kläm på det!

   • Svara

    Johanna W

    27 september, 2017

    Tack! Har testat och den blev faktiskt okej! 🙂 måste fixa till den lite uppåt, för kort att knyta i bara. Underbart att äntligen fått tummen ur och pyssla lite!

    • Svara

     Emilia Westerstrom

     28 september, 2017

     En hängande växt över kanten så löser det sig ?

   • Svara

    Johanna W

    27 september, 2017

    Tack! Har testat och den blev helt okej faktiskt 🙂 lite för kort upptill så får fixa så småningom. Underbart att få tummen ur och pyssla lite!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS