Brush script

30 augusti, 2017 8 Comments

Hej fina! Hur är det med er? Jag är så tacksam över att vara på banan igen, efter en helt fruktansvärd dag igår.
Som ni kanske märkte så blev det inget inlägg igår, trots att jag la ner säkert sju timmar på att försöka skrapa ihop ett.

Jag gick upp i bra tid och började morgonen med att ta några bilder efter frukost. Vid tolv satt jag och Selma på en uteservering i solen, jag drack islatte med havremjölk och en halvtimme senare mötte jag upp min syster vid centralen för att utbyta några korta ord och få ytterligare ett koppel i handen. Jag skulle passa Minou över dagen medan Hanna var på läkarbesök.

”Vad är så hemskt med det?” undrar ni nu, och nä, so far so good, men sen. SEN.

Så fort Hanna vänt på klacken totalvägrade Minou. Det var inte en chans att hon skulle gå en meter åt motsatt riktning, bort från Hanna, och med en ivrig Selma och stressig miljö fanns det inte många andra alternativ än att antingen släpa Minou i grusen eller att bära henne. Jag valde det sistnämnda och kånkade på en tung, lealös hund i tropisk värme.

Efter en bit blev Minou nååågot mer medgörlig men min dag fortsatte utåt. Jag fick inget gjort. Nada. Jag kom liksom inte in i något, kunde inte koncentrera mig och var inte road av något. Ni vet såna dagar? Värdelöst!

brush-script-1

te och brush script, en fristad.

Innan jag kröp till kojs såg jag till att förbereda så att dagen idag inte skulle kännas lika meningslös som gårdagen. Jag bestämde hur mina första timmar skulle se ut för att köra igång och mellan förmiddag och kvällskund gav jag mig själv fri lek, med några riktlinjer och aktivitetsförslag.

Jag kommer på mig själv då och då med att begränsa min kreativitet. Jag sätter upp märkliga ramar inom vilka jag tvingar mig själv att jobba i, och allt annat glömmer jag bort – oavsett om jag gillar det eller inte. Det här med brushscript har varit en sådan grej. En grej jag tänkt är någon annans. En grej som inte passar in på min blogg.

Det är såklart helt fel. På min blogg passar vad jag vill ska passa och jag måste kunna låta mig själv skapa saker för att jag vill- inte bara för att de ska passa inom vissa ramar. Saker måste inte alltid bli något.

Jag köpte en ny penna och skrev ord efter ord på papper efter papper som inte skulle bli någonting alls och det var så befriande. Jag tryckte på pennan vid uppåt-streck och gjorde lätta nedåtstreck och allt är teoretiskt helt fel men alltså. Att skapa utan gränser. Guld.

brush-script-2

Upp-och-ner, men det gör ingenting.

Jag pratade med Linda snabbt över Instagram och delade med mig av ett lifehack av något slag, ett tidssparartips. Jag minns inte exakt vad det var men jag avslutade med att skriva ”att vara lat är att vara smart”. Tänk så många lösningar som kommit ur lathet?

Linda tyckte att jag skulle göra en poster med citatet så när jag väl var inne på allt skrivande rev jag av några citat och ord-kombos också. Ocentrerade med ojämna mellanrum och radavstånd. Det gör ingenting.

Så, hur blev dagen idag då? Jodå! I skrivande stund har jag precis tagit kväll, ätit upp min pasta och mina Oreos och hoppat i mjukisbyxorna under täcket i soffan. Jag har skapat så mycket idag, foto mest, helt utifrån vad jag velat och totalt oberoende av ramarna jag tvingat på mig själv. Ni kommer få se det här på bloggen såklart, men det blir en annan dag!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!
4

8 Comments

 1. Svara

  Alicia Sivert

  30 augusti, 2017

  Ser inga ojämnheter, bara proffsighet! Håller på med anfanger och lite kalligrafi på jobbet just nu. Det är SÅ KUL och beroendeframkallande! Vad har du använt för penna?

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   30 augusti, 2017

   Det är verkligen förtrollande roligt, tiden försvinner! Det är en liquid watercolor penna från ecoline! Den är superrolig och ger enkelt såna fina färgskiftningar!

 2. Svara

  Elin Häggberg // Teknifik

  30 augusti, 2017

  Usch känner igen det där när det ibland inte går att få ihop någonting vettigt alls. Men bra citat av Linda där.
  Alltså brush script är verkligen det bästa avstress-grejandet tycker jag. Har block och penna framför TV:n och kan skriva sida upp och sida ned hur länge som helst. Bara random ord, fraser, namn (typ alla i tv-serien) osv. Älskar det. När jag inte har penna och papper gör jag i Paper appen på telefonen. Funkar också. 😅

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   30 augusti, 2017

   Ja, ibland blir det verkligen bara kasst alltihop, jag tror att nyckeln ibland får vara att bara skaka av sig och försöka komma ihåg varför man började, eller? Hur gör du för att motverka sådana dagar?

 3. Svara

  Rebecca

  31 augusti, 2017

  nej vad fint, du är så kreativ!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   31 augusti, 2017

   Tack❤️

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   1 september, 2017

   <3

 4. Svara

  Wilda

  2 september, 2017

  Otroligt vackert Emilia och älskar den här typen av reflekterande inlägg om kreativitet. Känner igen det där med att sätta ramar för vad min kreativitet får innehålla. Så dumt ju.

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: