Att väcka en sovande kreativitet

1 september, 2017 12 Comments
DIYblogg

Jag har ju snuddat vid det här ämnet flera gånger förut, men jag tänkte göra det en gång till. Det här med att begränsa sin egen kreativitet, att kväva den eller att tappa bort den. Det här med att hitta tillbaka till den, att väcka den igen.

Jag hamnar ofta på toppen av berget eller på botten av havet i mitt skapande och medan jag emellanåt kör rakt framåt och producerar saker jag tror på i en väldig fart, landar jag ofta efteråt i en grop av prestationsångest som är den totala motsatsen.

Jag har försökt hitta många sätt att ta mig ur dessa tråkiga episoder och i början av veckan var det dags igen. Ingenting blev bra, inget kändes kul och ingenting passade in.

Läs mer: Current obsession: Brushscript

 

Bli kreativ

Hur fint blev det inte att dela limen på ”fel” håll?

Tidigare har jag försökt motverka genom att pausa och låta inspirationen komma krypande tillbaka lite senare men denna gången testade jag att tackla problemet från en annan vinkel. I mitt inlägg om hur man blir kreativ  skrev jag att kreativitet föder kreativitet, och det är helt sant, men att börja med det där som senare ska föda nytt kan vara svårt ibland.

Läs mer: Hur man blir kreativ?

Jag bestämde mig för att kicka igång med något som inte gick att misslyckas med. Något som inte var för svårt, något som inte krävde för mycket research, något som inte krävde några speciella verktyg eller material och som inte gick att jämföra med så mycket annat. Dessutom fick det gärna ta tid, jag ville göra något som jag kunde slukas upp av.

Bli kreativ , pysselblogg

Allt funkar i ett kollage för att sätta fart på kreativiteten!

Kollage, eller flatlays, som de här har jag sett en del på Instagram. Folk gör fantastiska bilder med alla möjliga matvaror och växter, från stora frukter till små, små frön. Uppgiften är enkel men utförandet kan ta precis så lång eller kort tid man önskar. Jag började dagen med att ta mig upp till ett av de små livs-butikerna i Lund med grönsaksstånd ut mot trottoaren och köpte på mig ananas, lime, bananer, gurka, zucchini, mynta, fikon och persikor för en femtiolapp och sedan förvandlade jag hela köket till studio.

Bilderna blev precis som de skulle – matvaror platt på ett bord, och inspirationen är tillbaka!

Vad säger ni, kanske något att testa till helgen?


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!
6

12 Comments

 1. Svara

  Mia Bergvall

  2 september, 2017

  Måste testa det där!
  Ofta upplever jag att om jag varken är inspirerad eller oinspirerad funkar det bra att pausa. Men när inspirationen stått på noll lite för länge lönar det sig ofta att göra något kreativt ändå!

 2. Svara

  Amanda

  2 september, 2017

  Åh vad det ser fint ut! Inspirerande!

 3. Svara

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  2 september, 2017

  Härliga tips 🙂

  Håller på att spana in medlemmarna som finns på listan i gruppen för Influencers of Swedens på Facebook så lämnar ett spår :).

 4. Svara

  Rebecca

  3 september, 2017

  åh, det där är ett väldigt bra tips. Jag måste verkligen testa det. Min kreativitet är bara pausad och jag vet inte när den kommer tillbaka.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   4 september, 2017

   Ja testa! Det var superskoj! Inga gränser!

 5. Svara

  anneliesblomsterochbakverk

  4 september, 2017

  Jamen titta så vackert! Stilrent och smakfullt. Färger helt i min smak 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   4 september, 2017

   Men! Får nästan svårt att ta åt mig när det kommer från dig ju!

   • Svara

    anneliesblomsterochbakverk

    10 september, 2017

    Inte då, så vackert så!

 6. Svara

  jore

  5 september, 2017

  så snyggt!!! älskar färgkombon.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   5 september, 2017

   Tack! Visst är den härlig, känns frisk :)!

 7. Svara

  yasminas.se

  17 september, 2017

  Allt du gör blir så jäkla bra?!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   17 september, 2017

   Men!!! Tack ❤️❤️

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: