Fredagsfrågor – om tatueringar – Katrin Berndt

8 september, 2017 3 Comments
Intervju, Tatuering, Katrin Berndt

Hej gänget! Idag är ni med om en premiär här på bloggen! Det är nämligen så att jag bestämt mig för att dela med mig av fler än mig själv här inne lite då och då. En gång i månaden kommer ni därför få ta del av Fredagsfrågor– en intervju kring allt sånt vi gillar här inne- tatueringar till exempel!

Idag rivstartar vi med en av internetsveriges troligen mest tatuerade tjejer som inte bara rockar 145k på Instagram utan även kommer upp i den hisnande summan av trehundratjugosextusen prenumeranter på YouTube. Det ni!

Katrin Berndt är 23 år gammal och bor i mitten av Sverige med sambo och hund, hon jobbar som influencer, driver en blogg, YouTubekanal och Instagram och beskriver fokuset på sina kanaler som mestadels bodymodifications och personlig utveckling. Vi tänker uppenbarligen lika som många tatueringsrelaterade frågor, men när det kommer till frågan om smärtgräns förstår jag hur det kommer sig att Katrin är så mycket mer tatuerad än jag… Här är mina fredagsfrågor till Katrin Berndt!

Hej Katrin! Berätta, varför tatuerar du dig?

För mig är det helt otänkbart att inte vara tatuerad. Jag föddes naken, och blir mer mig själv för varje motiv jag tatuerar in. Jag tycker att det är fantastiskt snyggt, vackert, coolt. Det gör en individ unik, trots att många gillar att skoja om att man är ”mer unik utan” i dagens samhälle. Alla är såklart unika på sitt sätt, med eller utan tatueringar. Jag personligen älskar friheten att välja designen på min hud… Det gör mig lycklig.

Fredagsfrågor, tatueringsintervju med Katrin Berndt

Foto: Ellen Jonsson @helveticaneue

Vilken är din favorittatuering?

Min favorit är den som sticker ut mest. Jag älskar traditionella och neo-traditionella motiv, men min favorit är mitt porträtt på Mick Mars (Mötley Crüe) som pryder vänsterarmen. Den är fantastisk på alla sätt och vis. Jag är så glad att jag har den!

Du gick in stenhårt och började din tatueringsresa med två stora thighpieces, har du alltid vetat att du vill ha mycket tatueringar eller ett mål med ditt utseende?

Jag identifierade mig inte med tatueringar över huvudtaget innan jag fyllde 16/17. Det var inte en del av mitt liv innan dess. Sakta men säkert förändrades det, och när jag precis fyllt 19 skaffade jag mina första. Redan innan jag gjorde det hade jag bestämt mig för att täcka hela kroppen, så det var bara en fråga om i vilken ände jag skulle börja. Det fick bli låren helt enkelt! Varje tatuering sedan dess har varit ett steg mot det ultimata målet – att täcka så gott som hela kroppen. Det är ett långsiktigt mål som gärna får ta resten av livet.

Jag får ofta kunder som funderar över huruvida man bör börja med en liten tatuering som sin första, alltså motsatsen till vad du gjorde. Hur tänker du kring det?

Jag säger alltid att man ska börja med den tatueringen man vill ha. Många älskar en stor tatuering av hela sitt hjärta, men väljer ändå att börja med en de älskar mindre för att den är just det, mindre. Helt fel enligt mig. Skit i storleken, skit i hur ont det kommer göra. Skaffa exakt den tatueringen du vill ha, i den storleken du vill ha, på det stället du vill ha den.

Sen finns det absolut en risk med det som är värd att ta hänsyn till. Känner du inte dig själv och din smärtgräns så finns det en liten risk att tatueringen för all framtid förblir ofärdig för att du var tvungen att avbryta och åka hem. Så svimmar du lätt av smärta eller får riktigt ont om någon blåser på dig, ja då bör du nog ha tillräckligt med självinsikt för att ta ett rimligt beslut ang. storlek och placering. Jag tvekade aldrig på min förmåga att hantera smärtan. Jag har extremt hög smärttröskel, mycket tack vare mina år av mensvärk från helvetet hehe. Och hittills har jag bara varit nära att avbryta en gång och det var 5h in i andra sittningen på mitt bröst. Det var inte att leka med. Men tanken på att behöva komma tillbaka och fortsätta vid ett senare tillfälle var värre, så jag stod ut i 2h till.

Fredagsfrågor om tatueringar med Katrin Berndt

Foto: Mikael Roos / fotografmikaelroos.se

Du har blivit utsatt för en del kopiering av dina tatueringar vilket såklart är väldigt tråkigt, men vad är de positiva effekterna av att du visar upp dina tatueringar på sociala medier?

Folk kommer alltid att kopiera tatueringar, folk kommer alltid vara respektlösa mot yrket de valt. Jag kommer att göra det jag kan för att sprida kunskap om varför det är fel, men jag kommer inte att censurera min kropp på grund av det.

Många gillar tatueringar. Det fascinerar folk, vare sig de har egna eller inte. Detta gör att jag får mycket uppmärksamhet, spridning och följare, som jag sedan kan överösa med det jag faktiskt brinner för att förmedla; självkänsla, självförtroende och att följa sina drömmar. Mina tatueringar har spelat en jättestor roll i min självkänsla, inte så mycket i mitt självförtroende. Jag känner mig tryggare i mig själv efter att ha skaffat tatueringar… och jag känner också att jag har en sorts mur som hittills har sorterat bort mycket ytliga människor ur mitt liv!

Vad är ditt/dina bästa tips till någon som går i tatueringstankar?

 • Billigare är inte bättre.
 • Du kan inte gå in på Pinterest och hitta din nästa tatuering. Tatuerare får bokstavligt talat betalt för att skapa din unika tatuering. Det är deras jobb. Utnyttja det.
 • Det spelar ingen roll om tatueringen du vill ha är trendig eller ej, eller vad dina vänner tycker. De ska inte tatuera in den, du ska. Det viktiga är att den gör dig glad.
 • Alla tatueringar behöver inte ha en djup betydelse. Det är okej att tatuera in något helt utan anledning. För let’s face it – vi kan bull-shitta fram en betydelse för allt om vi kämpar hårt nog. Så skippa hela den biten om du inte absolut känner för det.
 • Låt aldrig tatueraren göra förändringar på stencilen på din kropp för att sedan sätta igång och tatuera. Att ta bort stencilen, ändra den och sätta den på plats igen är värt det för att slippa missförstånd och misstag. (Tips främst riktat till nybörjare… jag till exempel har tillräckligt med erfarenhet av mina olika tatuerare för att ha förtroende för dem, men det är inget jag rekommenderar för de som gör sina första).

Vill ni ha fler Fredagsfrågor? Tryck på hjärtat så vet jag!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!
10

3 Comments

 1. Svara

  Christina

  8 september, 2017

  Vad roligt med såna här inlägg! Å vilken häftig kvinna, nu blir jag ju ännu mer sugen på stora vackra färgtatueringar. 😀

 2. Svara

  kontaktfrokentv

  9 september, 2017

  Åh, kul med en intervju! Riktigt intressant att läsa 😀

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   10 september, 2017

   Så kul att du tycker det!! Tack!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: