Skapa i makramé – 3 enkla projekt

22 september, 2017 0 Comments

Fredag, tjoho! Tänker ni skapa något i helgen? Själv ska jag jobba, men på köksbordet ligger två oavslutade projekt jag ska försöka färdigställa, ett med tidningspapper och ett med grillspett.. kan ni gissa? Kanske?

Något makramégarn innehåller varken mitt ena eller andra projekt, men kanske har ni en rulle liggandes hemma som bara väntar på att få användas? Ägna helgen åt knutar med något av dessa tre enkla projekt! Här hittar ni makramégarn, och beskrivningarna hittar ni genom att klicka på rubrikerna till respektive projekt!

DIY makramé ampel

Klassikern – ampeln!

Amplar i makramé 

Amplar i makramé är sedan länge en klassiker, och med växter upp över öronen är de dessutom mer eller mindre en nödvändighet för många. Amplar går att göra både extremt simpla, men även extremt extrema. Långa längder garn, någon form av plattform för krukan och fantasi, sen är det bara att köra på! Ska du testa?

DIY Makramé nyckelring

Mitt första minne av makramé, i förskoleklassen – nyckelringar!

Nyckelringar i makramé 

Nyckelringar är perfekta för den som vill knyta, men inte speciellt länge. En nyckelring svänger du ihop under ett Idol-avsnitt och får du ihop fler än en är de perfekta små presenter! Nyckelringar är dessutom utmärkta övningsobjekt inför större projekt! Testa! Hittar ni inte hakar i butik funkar de gamla vanliga runda varianterna på pricken lika bra att knyta i!

Makramé väggbonad DIY

En wallhangning, nästan noll knutar men så fin!

Enkel wallhanging i makramé och trä 

Wallhangings i makramé syns överallt, de är både trendiga och fantastiskt ljuvliga. Men att göra en egen är svårt och att köpa en av de stora rackarna kostar många pengar. Min drömfångar-liknande wallhanging kommer direkt från mitt huvud och är ett praktexempel på hur olika tekniker kan appliceras på olika projekt, hur en förenkling av en metod kan se ut och hur det vackra inte alltid behöver vara avancerat.

Bonus: Vävd väggbonad


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook ochBloglovin’! Tack! 
3

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: