Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Tankar om Mallorca, Cala Millor – Emilia Westerstrom Tankar om Mallorca, Cala Millor – Emilia Westerstrom

Hej vänner! Vi kör ett lättsamt inlägg idag va? Ett sånt där bara-scrolla-inlägg som ibland liksom är det enda en klarar av efter sju dagars arbete och en fejkad happy-clappy-attityd. Emilia på Mallorca, del 2 är här och jag måste säga att samtidigt som det känns ganska fritt och härligt att liksom vardagsblogga lite såhär, så känns det även svårt och ovant!

Läs mer: Hemma från Mallorca, Cala millor 

En bit av Palma

Det är nu en vecka och en natt sedan vi kom hem från vår semester, men det känns som en månad, minst. Jag kom inte riktigt igång med bloggandet på standardfrekvens efter semestermodet och tillsammans med både förkylning och vad som antingen är en begynnande höstdepp, PMS från underjordens överjävligaste grunder, eller en kombination av de båda har den första veckan hemma varit minst sagt dryg.

Att vi kom hem krassliga, finniga och trötta var inte mer än välförtjänt. Veganism är nämligen något som direkt vid Palmas flygplats portar måste packas in i bomull och lämnas i tryggt förvar. Att vara vegan på Mallorca är en omöjlighet om du vill äta ute. Att vi skulle konsumera mjölkprodukter visste vi alltså, men en i övrigt vegetarisk kost trodde vi inte skulle vara på hästlängder så svårt.

 

Ännu en bild från Palma! Vad är de orangea bären för något?

Med en urusel kost besökte vi apoteket fler gånger än vi besökte stranden. Vi hade magont, halsbränna och huvudvärk. Vi fick ont i halsen och Simon blev förkyld. Med anledning av maten kommer jag inte åka till Mallorca fler gånger, vilket är himla synd. Vi hade inga väldiga förväntningar när vi anlände men blev positivt överraskade av naturen och miljön, jag förstår varför Mallorca är ett populärt resemål.

Vi bodde utanför Cala Millor, i Sa Coma- en liten stad med fin strand kantad av klassiska turistrestauranger med mojitos och kött. Punkt. Det var så det var. Under en hel vecka åt Simon och jag vitt bröd till frukost och en påse semesterchips eller godis på kvällen. Där emellan suckade vi oss igenom menyerna på diverse restauranger och lyckades inte hitta något mer att äta än margarita pizza och pasta med tomatsås. En kväll åt vi paella med grönsaker och det var det äckligaste på länge.

Läs mer: Jag blir vegan 

Strand i Sa Coma, Mallorca

Stranden i Sa Coma

Jag har inte varit utomlands speciellt mycket. Mallorca blev min andra solsemester någonsin så nog för att jag inte hade mycket att jämföra med- men ett så blått, klart vatten har jag nog aldrig sett. Vi hoppade i vågorna som små barn och jag skrattade tills jag höll på att dränka mig själv både i poolen och havet, heja solsemester!

Katedralen i Palma

Förutom sol, bad och vandring roade vi oss med gamla klassiker som 20 frågor, tumbrottning, Othello och svälta svin. Jag minns inte när jag senast hade så mycket tid över en onsdagseftermiddag, att 20 frågor plötsligt ens kändes som ett alternativ, hur härligt?

Mallorca 2017

Trött Simon <3

Nästa gång det är dags att åka till solen tar vi oss en bit längre. Någonstans dit huvudstaden inte är en i mängden bland Europas alla likvärdiga och där matkulturen är något annat än kött och alkohol. Asien någonstans, skulle jag tippa på, men det är länge tills dess. Mina nästa resor kommer tätt och tar mig till Göteborg nästa vecka, Stockholm strax därefter och när vintern kommer- då flyger jag med min mamma och äldre syster till New York, det ni!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook ochBloglovin’! Tack! 
[dot_recommends]

6 Comments

 1. Svara

  Anna María

  24 september, 2017

  Magiska bilder! Jag var i Cala Millor på min första solsemester någonsin. Tror det var 2006 eller 2007. Minns typ bara hotellet därifrån och min insikt om att jag inte är en klassisk ”all-inclusive-person”. Men inser sen du var där att jag uppenbarligen missade vacker natur.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   24 september, 2017

   Jag tror absolut att tricket är att ta sig utanför stan! Hyrbil, cykel eller moppe vore nog ännu bättre!

   • Svara

    Anna María

    24 september, 2017

    Så får det bli nästa gång! Men blev inte superpepp på maten :/

    • Svara

     Emilia Westerstrom

     25 september, 2017

     Haha! Ingen kommer någonsin vilja åka till mallis efter min mat-sågning.

 2. Svara

  Nina

  1 oktober, 2017

  Jag har varit både här och där på Mallorca. Cala Millor är det tristaste av alla ställen jag bott på. Synd att maten inte funkade, Mallorca är en fantastisk ö. Du får väl ge det en chans till om sådär 20 år när de kommit ikapp med maten!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   1 oktober, 2017

   Haha, kanske det, vi får se

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS