Ät glass till frukost! Vegansk nicecream med kakao och kokos

26 september, 2017 4 Comments

Glass till frukost? Har ni hört något mer tilltalande förut? Inte jag heller! Nicecream är namnet på glass gjord av frusen frukt och bär och redan innan jag hörde det lockande ordet nicecream var jag totalbesatt av denna guds gåva. Den är smooth, enkel att variera men svår att tröttna på och passar såväl till frukost som mellanmål och efterrätt. Nice? Jepp!

Jag har haft en så himla tråkig vecka sedan jag kom hem från semestern och mått ganska dåligt. Fysiskt på grund av förkylning, det vet ni ju redan, men även psykiskt efter ett antal ögonöppnande insikter. Jag har haft så nära till gråt att jag inte riktigt orkat försöka mig på att känna efter, för vad händer om jag bara bryter ihop? Om det aldrig slutar rinna?

Igår bestämde jag mig för det får räcka för nu, känslorna ska få utrymme de också, men inte just nu. Jag har så mycket roligt jag vill njuta av innan jag benar ur tråkigheter. På onsdag tillexempel, då åker jag till Göteborg för att sitta tjugo minuter i en soffa. Jag har hastigt och lustigt hamnat i en panel på MEG, mediedagarna, och ska snacka framtid, företagande och influencerskap, ungefär.

Nicecream med kakao och kokos

som att linda in sitt inre i bomull och lugnande musik.

I veckan ska jag även hinna med att fota till ett samarbete och fotas för ett annat och om inte allt för lång tid vankas gala. Har jag nämnt att jag (helt sjukt i huvudet) blivit nominerad till Stora Influencerpriset i kategorin ”årets nykomling”? Det har jag!!!

Hur som helst. Jag har mått dåligt, jag vill må bra, och jag skjuter fram känslostormen med glass, som sig bör, eller hur?

Sedan en tid tillbaka har jag fyllt frysen med banan skuren i småbitar och efter att ni testat receptet kommer ni garanterat göra detsamma. Glass på morgonen funkar för att fira framgångar, för att lyxa till gråa höstmornar eller för att linda in ett ringrostigt hjärta i fluffig bomull dränkt i kärlek.

Nicecream med kakao och kokos

Torkade granatäpplekärnor, har ni smakat? Perfekt syrliga till söt glass!

Recept – Vegansk nicecream med kakao och kokos

Till en portion behöver du: 

  • 1 1/2 banan, frusen i skivor
  • kakao, ca 1 msk
  • 1/2 dl havremjölk eller annan växtmjölk
  • kokos efter eget tycke!

Gör såhär:

Lägg alla ingredienser i en matberedare, håll hårt och slå på högsta hastighet. Om bananen snarare blir strössel än glass- vänta ett par minuter och kör igen. Om glassen fastnar – häll på mer vätska, rör om och kör igång en stund till.
Sleva upp, toppa med kokos, russin, torkade granatäpplekärnor eller annat smaskigt.


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook ochBloglovin’! Tack! 

5

4 Comments

  1. Svara

    Jenn - forever abroad

    26 september, 2017

    Alltså YUM. Jag brukar göra typ sån glass ibland och det är hur gott som helst. Men älskar namnet nicecream, har jag ej hört förut! 🙂
    Och du vad coolt med Göteborg. Och sen kommer du till Stockholm i oktober? Jag bokade precis min resa dit också så då ses vi där.

    Ta hand om dig :* Kram!

    • Svara

      Emilia Westerstrom

      26 september, 2017

      Jag läste det nyligen i en superfin bok jag fick som pressutskick, visst låter det ännu bättre? Har inte bokat tåg men boendet är spikat! SKa bli sååå kul!! Kram!

  2. Svara

    Linnéa

    27 september, 2017

    Ser riktigt gott ut 😋 Skall definitivt testa detta när jag har min matberedare 😊

    • Svara

      Emilia Westerstrom

      27 september, 2017

      Det tycker jag du ska! Full pott!😍

Kommentera

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: