Enkelt DIY: Dekorera kastanjer!

5 oktober, 2017 2 Comments

Vet ni vad? Min dator har gått i sönder. Helt plötsligt, bara sådär.

Vi kikar alltid på funny fails eller Beetlejuice på YouTube innan vi somnar och i tisdags kollade Simon vidare tills batteriet tog slut på datorn. Efter det har den inte velat starta igen, trots näst intill ett dygns laddning. Jag lämnade in den i förmiddags och troligen kommer det ta minst en vecka innan den är fixad. En vecka. Jag kan inte vara utan min dator i en vecka?

Dessa bilder är efter mycket om och men redigerade på min gamla stationära dator i studion, och inlägget skrivs med viss irritation på densamme. Denna datorn har följt med mig länge, men knappt varit avstängd sedan 2012. Den låter som ett flygplan konstant och den behöver till och med extra väntetid för att höja volymen på Spotify. Ni hör ju. En tickande bomb, både datorn och jag.

Pyssla med kastanjer

Svårighetsgraden på mönstret kan varieras i oändlighet. Att bara göra cirklar, som på kastanjen i bakgrunden, går på en halv minut, löv-mönstret däremot, det krävde lite mer tålamod än så!

Hemma har jag pysslat. Höstpysslat till och med.

Jag är vanligtvis inte den som skapar saker specifikt till olika årstider eller högtider. Jag har nog aldrig varken påsk- eller halloweenpyntat. På julen går jag all in, men annars, not so much.

Vid en promenad med Selma för ett tag sedan plockade jag på mig en hel hög med kastanjer, så många att byxorna hängde av tyngden, och jackfickorna stod rakt ut. Vad jag skulle ha dem till visste jag inte riktigt då, men de är så blanka, lena och fina att jag inte kunde motstå.

Till hemresan från Göteborg köpte jag nya numret av 101 nya idéer och fann denna idén! Att karva mönster i kastanjer! Så simpelt, men så fint. Det görs enkelt genom att antingen först rita upp ett mönster, eller bara frihanda med en liten kniv, skalpell eller som jag – med ett verktyg för linoleumkarvning!

DIY: dekorera kastanjer

Jag plockade in några med skalet (heter det så?) kvar. Helt oskadade kastanjer plockar verkligen fram barnet i mig. Plötsligt sitter jag och känner det mjuka mot kinden, och drar fram och tillbaka om och om igen. Taktil beröring, det kanske är användningsområdet jag är ute efter?

Vanligtvis har jag ganska svårt för att skapa någonting som inte kan användas. Att bara knåpa ihop något för att det är enbart roligt eller enbart fint tar emot, jag vill kunna ha nytta av det jag skapar. Just därför går jag konstant och funderar på vad kastanjerna ska bli, vad ska jag göra av dem? Får det kanske räcka med att de är fina och härliga att känna på för denna gången? Kanske, vi får se!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook ochBloglovin’! Tack! 

5

2 Comments

 1. Svara

  Annelie

  9 oktober, 2017

  Men alltså detta är ju hur vackert som helst! Har en skål med kastanjer här hemma som jag måste testa detta på. Tack för inspirationen!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   9 oktober, 2017

   Så roligt att du gillar det Annelie! Tack😍

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: