Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 En lista om inredning – Emilia Westerstrom En lista om inredning – Emilia Westerstrom

Ett skepp kommer lastat med en lista om inredning! Frågorna har länge legat och väntat på mig i ett utkast, så var de kommer ifrån minns jag tyvärr inte, men jag tyckte att det var dags att de fick svar nu, eller vad säger ni?

Favoritpryl i hemmet just nu: 

Jag har nyligen bytt till mig en stor spegel från min syster, den står just nu ovanpå den Blocket-fyndade Ikeabänken ni kan se HÄR, och lyfter verkligen rummet! Jag samlar på mig så mycket småsaker jämt att det alltid lämpar sig att blanda upp med lite större saker!

Här får jag bäst inredningsinspiration: 

Pinterest såklart! Är det någon som har ett annat svar? Den senaste tiden har jag dessutom börjat använda Instagrams spara-funktion och genom olika album sparar jag både DIY- och inredningsinspiration där! Teknifik har en bra guide om bland annat spara-funktionen om ni missat!

Min favoritmöbel: 

Svårt! Något jag troligen aldrig kommer släppa taget om är mina stolar jag köpt i Stehags livsbutik för flera år sedan för en billig peng. Tyvärr är de alldeles för höga för köksbordet vi har just nu, men de får stå där ändå, och se fina ut, vi har andra vi sitter på! Annars gillar jag min lilla rostiga, skavda hylla som just nu agerar tevebänk!

Såhär ser min favorithylla ut på sidorna! Jag tycker den är så himla fin men har svårt att se var den ska stå senare när vår teve äntligen flyttar upp på väggen..

När väcktes mitt intresse för inredning? 

Jag har alltid tyckt om inredning, när jag var liten ordnade jag alltid om i mitt rum och efter att vi flyttade när jag var tio hade jag ganska fria tyglar, så länge jag fixade det snyggt själv. Lite som i en hyresrätt, haha! Jag målade mitt golv högblankt svart och tog ständiga turer upp till vinden och husets olika förråd för att fynda gratis!

Inredningsintresset tror jag garanterat kommer från mamma, som alltid prenumererat på högvis av inredningsmagasin. Både hon, jag och min syster älskar att pyssla och fundera över hur det ska se ut hemma!

Mitt senaste köp i inredningväg: 

Jag tycker att jag köper nya saker konstant, men nu var det nog faktiskt ett tag sedan. Jag har liksom insett att vi måste få ordning på de stora basic-delarna i lägenheten innan jag kan börja fylla på med det lilla fina extrapyntet. Smått-smått flyttar dock fortfarande in med jämna mellanrum, till exempel koppen från Bloomingville och det lilla kaffemåttet från Granit!

Bästa inredningsbutik: Får man säga Ikea här? Jag vill så gärna säga det! För visst har Ikea inte bara en massa roliga samarbeten och tillfälliga kollektioner utan visst har de blivit så mycket snyggare generellt? Stockholm 2017- serien.. Jag dör.

Ska jag svara lite roligare älskar jag AB Småland i Malmö. Jag köper sällan något där inne men jag kan gå och känna på saker, drömma och fantisera i evigheter. Allt är fint där inne! Ibland köper jag något bara för att, som denna skärbrädan i kork till exempel!

Något jag behöver: 

En ny soffa. Jag behöver det! Än så länge har vi inte köpt någon på grund av oförutsägbara kostnader (datorreparationen, jag menar dig) och ett par resor hit och dit, men ett kostnadsförslag på en superfin variant har jag fått, och det är ju ett steg närmre målet i alla fall!

The big no no enligt mig: 

Haha! Jag känner inte riktigt att jag är lämpad att peka finger direkt, men om jag ska välja något jag tycker är riktigt rå-fult är det skarpa väggfärger. Alltså obrutna genomstarka färger på alla väggar i ett rum, klarblå, klarrött, limegrönt eller liknande. Uh-uh, inte min kopp te!

Kaffemåttet på bilden måste väl räknas som inredningspryl? Eller går det enbart under foto-rekvisita? Jag vet inte, fint är det i alla fall!

Vilken blomma gillar jag mest? 

Ni vet ju redan att jag faller som en fura för en hel del trender och just nu vill jag sååå gärna ha en fiolfikus! Men, eftersom jag gått från att ha två växter till att bli växtmamma med snarare trettiotvå växter på ett halvår är det köpstopp på växtfronten hos mig. Jag har till och med satt sticklingsstopp, så tråkigt!

Av de jag har fascineras jag mest av monsteran och fikonträdet, även om jag gärna också skulle sagt citronträd och rumslind, men de är lite ledsna just nu.

Om jag fick köpa precis vad jag ville köpa: 

En lägenhet som Petra Tungårdens, med takmålningar, superstor stuckatur och gammal öppna spisar i flera av rummen. Looord!

Hur ser det ut hemma hos mig? 

För första gången på sju svåra år har vi det städat hemma! Imorgon bitti åker vi till Stockholm och vi tyckte att det lät som en bra present till oss själva att senare få komma hem till en nystädad lägenhet, det är verkligen lyx! Annars skulle jag säga att ledorden för vår lägenhet är ofärdig, vit, med ekparkett. Skulle jag vilja benämna den positivt skulle jag sagt högt i tak, djupa fönster och kreativa hörnor!

Vad skulle jag helst vilja rusta upp?

Lägenheten är nyrenoverad för mindre än ett år sedan, och dessutom är det en hyreslägenhet. Skulle jag få välja själv skulle jag målat trappan vit, men det får jag inte. Annars har vi en byrå i sovrummet som nog gärna skulle tagit emot en omgång ny färg.


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack! 

[dot_recommends]

2 Comments

 1. Svara

  Elin Häggberg // Teknifik

  14 oktober, 2017

  Åh vilket inspirerande inlägg! Och tack för the link löv ❤️

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   16 oktober, 2017

   Tack Elin, så roligt att du tyckte det!!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS