Bulletjournal: 3 enkla veckouppslag

23 oktober, 2017 8 Comments

Hej vänner, long time no see, eller hur? Jag har haft en del inlägg planerade åt er, inte minst Monthly Makersbidraget som skulle kommit upp här i helgen, men så blev det inte. Livet kom emellan, och det med dunder och brak. Himlen föll ner både en och två gånger och jag fick snällt inse att livet är viktigare än bloggen, och livet måste därför få gå före ibland.

Insikten har jag fått tidigare, såklart, men jag har svårt att distansera mig från de bloggare, instagrammare, youtubeare och poddare som stolt kan säga att de aldrig missat en post, inte på flera år. För varje gång jag hoppar över ett blogginlägg till förmån för livet blir det dock enklare att förstå att det inte är jordens undergång, och att köra på när allt annat rasar är ingen långsiktig lösning för mig.

Även om det ibland blir såhär, och måste få bli såhär, finns det så klart hundra olika vis att jobba för att de ska komma så sällan som möjligt. Ni vet ju redan att jag lägger mitt liv i min Bullet Journal men ännu har jag inte hittat den perfekta uppbyggnaden för just mig. En Bullet Journal handlar ju om att anpassa sin kalender och kom-ihåg-lista efter sig själv, och eftersom vi alla har olika saker vi prioriterar kan sidorna se extremt olika ut från person till person, här är 3 enkla veckouppslag jag har testat!

Läs mer: Vad är en Bulletjournal, och varför ska jag ha en?

Bulletjournal veckouppslag

Mindre vertikala rutor för dagsuppgifterna, och lite större utrymme för planering av foto och blogginlägg.

Veckouppslag för blogginlägg och foto

Det viktigaste för mig just nu (sedan en bra tid tillbaka…) är att få struktur och flyt på bloggandet, alltså en rutin på vad och när det ska skrivas, fotas, redigeras, skapas och så vidare. Numera har jag därför nästan alltid två rutor i mitt veckouppslag- ett för foto och ett för blogg, på så sätt ser jag dessutom till att ämnena jag bloggar om varierar fint under veckan.

Uppslaget ovan är förutom blogg- och fotoruta uppbyggt med en ruta för tasks- alltså saker jag ska hinna med under veckan, men som inte redan har en avsatt tid, och vertikala rutor för måndag till söndag.

Bulletjournal veckouppslag

För den med många veckovisa tasks och prioriteringar!

Veckouppslag med prioriterade tasks och kom ihåg-fält

I en av Doroteas videor om Bulletjournalling och planering fick jag tipset att införa en ruta för prioriterade tasks, alltså de topp tre viktigaste uppgifterna att bocka av. Tyvärr lyckades jag inte anamma tanken ordentligt, dels ansåg jag flera av mina uppgifter vara prio ett, och samtidigt fann jag mig själv i att helt enkelt ta tag i punkerna så som de naturligast kom, och inte efter en turordningslista.

På andra sidan syns måndag till söndag som ett par centimeter höga horisontella fält, denna stilen använder jag ofta! Extra bra funkar det när jag har veckor som är ganska fyllda med tatueringsjobb- sådana veckor har jag oftast klart för mig vad jag ska göra och behöver inte skriva ner allt för många punkter per dag för att få ordning och reda.

Bulletjournal veckouppslag

En matlista, och mindre, horisontella fält att skriva de dagliga uppgifterna på.

Veckouppslag med matlista

När jag i somras försökte ta tag i det här med att laga mat införde jag matsedlar i min Bulletjournal. Tanken var att jag skulle planera en hel veckas måltider samtidigt, handla en gång och snabbt svänga ihop maträtterna på kvällarna. Så blev det ju såklart inte. Bara att komma på sju olika rätter tog mig en halv evighet och när dagen väl var kommen var jag mestadels inte längre sugen på att varken laga eller äta det jag tidigare planerat. Matlistan försvann ganska snart från mina veckouppslag och matrutinerna är fortsatt värdelösa. Har ni något tips?
Dagsloggarna är enkla och liknar väldigt mycket de tidigare, med skillnaden att det var svårare för mig att få till snyggt, haha!

Jag vill supergärna veta, vad tycker ni om inlägg likt dessa? Vill ni se mer?


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack! 

9

8 Comments

 1. Svara

  Josefine

  23 oktober, 2017

  Jag gör en matlista men eftersom jag vet att jag inte orkar/hinner laga mat varje dag så är rätterna inte bundna till specifika dagar och jag planerar bara 3-4 rätter. Gillar att det gör utrymme för flexibilitet och inte skapar prestationsångest samtidigt som det gör att jag kan veckohandla.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   23 oktober, 2017

   Smart, Jag kanske ska testa det, lite mittemellan liksom! Tack!

 2. Svara

  Frida G Svensson

  25 oktober, 2017

  blir varje gång så himla imponerad av din vackra handstil! <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   26 oktober, 2017

   Men åh, fin du är! tack!

 3. Svara

  Vicky

  25 oktober, 2017

  din handstil alltså!!! DROOL. <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   26 oktober, 2017

   Haha åh! Tack!

 4. Svara

  Christina

  8 november, 2017

  För mig som är i startgroparna med en bujo så är sådana här typer av inlägg guld! Jag sitter just nu också och funderar lite över uppslag och vad som kan behöva vara med, samtidigt tänker jag att det får komma vart efter. Märker ju från min gamla kalender vad jag inte använder och det är träningsloggen och matplaneringsloggen så de flyttar inte med i bujon. 😀

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   9 november, 2017

   Bra att veta! Jag kanske ska göra fler liknande? Vad tror du hade varit hjälpsamt?

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: