Recept: Plommonsylt

28 oktober, 2017 5 Comments

Aaah lördag! Den bästa av dagar, eller hur? Jag har förvisso spenderat dagen med jobb men med en trevlig kund och ett varv Shuggie Otis fick jag helgfeeling ändå. Det bästa av allt? Vintertid!

Imorgon får vi en hel timme extra att sova ut och vill ni fira söndagen lite extra med både sovmorgon och finfrukost har jag ett tips! Att koka egen sylt!

Jag har alltid haft en idé om att det är ett hemskt slitsamt och tidskrävande arbete att koka sylt och har därför aldrig ens funderat på att försöka, men så förra helgen köpte jag en superstor låda plommon för en tia. Några åkte ner i en fruktsallad och några åts upp direkt men jag insåg ganska snabbt att jag inte skulle hinna äta alla innan de blev dåliga.

Eftersom mitt självförtroende ligger i botten kring bakning fanns inte det på kartan, och kvar i mitt (ganska snäva) idéregister fanns enbart sylt. Och vet ni vad? Det var nog det enklaste jag någonsin varit med om!

Koka plommonsylt

Sylt och creme cheese. Helt klart en vinnande kombo!

Recept: Plommonsylt

Du behöver:

  • Ett halvt kilo plommon, urkärnade och delade
  • 3dl syltsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • Lite vätska, vatten eller citronsaft

Blanda allt i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka i ungefär 20 minuter. Klart!!!

Recept med ett steg, som inte går att misslyckas med är helt klart mina favoriter! Ungefär som pastan och peston jag ska käka nu!

Ha en fin helg, så hörs vi!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ ochFacebook för mer updates!

1 gillar inlägget

 

5 Comments

  1. Svara

    Elsa

    28 oktober, 2017

    nämen wow, det där känns ju som någonting till och med jag borde klara av! 🙂

    • Svara

      Emilia Westerstrom

      29 oktober, 2017

      Eller hur! Alla kan! Lätt som en plätt!

  2. Svara

    Finurliga fröken

    29 oktober, 2017

    Men så gott! Sonen önskar sig scones nån morgon. Kanske skulle lyxa till det med egengjord marmelad också.

    • Svara

      Emilia Westerstrom

      29 oktober, 2017

      Jaa! cream cheese, sylt och scones är bäst!! Som på Espresso House!

  3. Svara

    Felicia

    29 oktober, 2017

    måste prövas! 😀

Kommentera

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: