Enkelt DIY: Stickling i ram

11 november, 2017 1 Comments

Hej och hå vad jag sovit länge idag! Eller, egentligen har jag snittat tio timmar minst hela veckan men natten till idag tog priset. Vid 12.13 slog jag upp ögonen och efter att Selma fått gå ut och göra sitt hamnade jag i sängen en timme till.
Gårdagen bjöd på vin, cider, falafeltallrik och en, från min sida, hetsig diskussion kring en inredningsgrupp på Facebook. Jag ställde inte klockan men hade väl egentligen tänkt mig vakna senast 11. Det gick sådär.

Om en liten stund ska jag kila över gatan och tatuera lite, men först tänkte jag dela med mig av ett enkelt DIY, nämligen en stickling mellan två glasskivor!

Stickling i ram

Ju fler rötter desto finare tycker jag, men mina mest rotade sticklingar är palettblad vars stjälkar är alldeles för grova för att pressa ner mellan två glasskivor.

För ett tag sedan gjorde jag ett uppskattat inlägg om mina sticklingar, och någonstans däromkring insåg jag också att växtantalet här hemma kaaanske ökat lite för hastigt. Jag tog vara på allt och plötsligt hade jag inte bara ett extra heltidsjobb här hemma, utan även platsbrist. Många plantor har ingen plats utan flyttas omkring efterhand de är i vägen på skrivbordet, köksbänken eller i fönsterkarmen. Speciellt många fler plantor har jag inte plats till och därför behövde några av sticklingarna offras. Några gav jag bort, några ska jag ge bort och en liten stackare fick planteras i en ram mellan två glasskivor.

Växten är den äldsta jag har. Den är inköpt på Ikea för ett gäng år sedan och har stått stilla sedan dess. Fram till för några månader sedan när den bestämde sig för att dubbla i storlek. Är det någon av er som vet vad det är för en rackare?

Stickling i glasram, gör såhär:

  1. Pressa en rotad stickling mellan ett tungt lager böcker. Låt ligga i ungefär en vecka innan du hämtar ut din platta lilla växt.
  2. Ramar med glas på båda sidor finns att köpa färdiga på tillexempel Panduro, men jag tog bort baksidan på en vanlig ram och ersatte med glaset från en annan!
  3. Lägg sticklingen på plats på den ena glasskivan och lägg nästa ovanpå. Klart!

Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack!

5

1 Comment

  1. Svara

    Joanna-livet med Aspergers syndrom & Bipolär sjukdom typ 2

    11 november, 2017

    Så fint

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: