Julbelysning – mina favoriter i rött och guld

12 november, 2017 0 Comments

Inlägget innehåller annonslänkar

Nej, nu får det faktiskt räcka, nu måste vi få in lite jul i den här bloggen! Samtidigt som jag är sååå peppad på att börja julpyssla får jag erkänna att det tar emot lite. Jag är trots allt uppvuxen med strikta julregler som bland annat innefattar julförbud fram till första advent. Vi är verkligen julfantaster, mamma, Hanna och jag, och så länge jag kan minnas har vi hållit hårt på regeln ingen jul innan advent. Inga pepparkakor, lussekatter, eller dekorationer. Alls. Men som bloggare i skapandekategorin ger jag mig själv dispans, jag vill ju kunna erbjuda er inspiration redan innan ni själva sätter igång och pyntar!

Jag har några DIY’s ni ska få ta del av senare, men innan dess ska vi kika på något jag tjatat om gång på gång i flera av mina senaste inlägg; ljus!

Adventsljusstakar är enligt mig den juldekoration som är först upp och sist ner! Hos mina föräldrar stannar de i fönsterkarmen flera månader, och det känns så mysigt! Själv har jag inte köpt några elektriska ljusstakar än, främst eftersom vi under två år lyckats timea flytt i juletid. Ett inköp behöver göras!

Jag kikade runt och här är mina favoriter! Juliga stjärnor och ljusttakar som kan stå framme hela december, hela januari och för min del gärna en bit in i årets tråkigaste månad – februari.

Neonljus, orientaliskt eller klassiskt? Jag gillar alla varianter och blandar dem gärna, om inte annat från år till år!

I samband med julen förändras hela min inredningsstil. Plötsligt är mina favoriter inte längre bara enkla och vita utan gärna lantliga och gammeldags. I granen hänger jag allra helst rött, vitt och naturmaterial som bark, jute och torkade apelsiner, och självklart ska min jul få fortsätta se ut så, men jag funderar på att ändå hålla mig ganska basic när det kommer till det elektroniska – det som helst ska hålla år efter år. Att mixa stilar gör mig ingenting, lite gammeldags, lite avskalat och något modernt på toppen, varför inte.

Läs mer: 5 julgranspynt att fixa själv

Neonslingan ovan i formen av Jul hittas HÄR, den röda, lite orientaliska stjärnan kommer från Indiska och hittas HÄR, vit stjärna HÄR och röd sladd köps HÄR!

Elektriska kronljus, glödlampor eller levande ljus? Svårt! Svårt är även valet mellan mässing och vit trä.. Hjälp!

För levande ljus på vardagsrumsbordet gillar jag den runda varianten med plats för eget pynt, den kostar 99 kronor och HÄR hittar ni den. Elefantljusstaken finns HÄR och funkar året om tycker jag! HÄR hittar ni den vita adventsljusstaken i trä och de två i mässing finns HÄR och HÄR!

Till fönsterna dras jag uppenbarligen åt mässing, men försöker intala mig själv att välja vitt. Dels för att olika metaller alltid är trendiga i vågor och jag vill inte riskera att köpa mässing för att sedan tröttna lika hårt som jag gjorde på koppar, men även med tanke på matchningen med terrakottakrukorna. Vilken färg har ni på era adventsljusstakar?


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack!

3

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: