DIY: Adventsljusstake med skyltar i lufttorkande lera

15 november, 2017 4 Comments

Jag är så glad att jag startat julen här inne! Tjoho!! Bra val Emilia!
Ännu har jag inte bestämt mig för vilka elektriska ljusstakar som ska få lysa i våra fönster men i helgen knåpade jag ihop en variant för levande ljus! Givetvis stora blockljus med lång brinntid, så att de kan tändas varje dag från första advent till julens sista timme.

Den rostiga formen har jag fått av mamma för att ha passat barnen ett par dagar, då var den kruka till en liten pilea och någon form av suckulent men de båda växte sig för stora ganska så snabbt och fick planteras om, sedan dess har formen inte använts till något och därför blev jag extra nöjd när jag kom på att den skulle passa till julen.

Bandet har legat i min jullåda ett bra tag, var det kommer från minns jag inte. Panduro kanske? Mitt absolut bästa jul- och snåltips är att alltid ta tillbaka band och dekorationer från presenterna när de är öppnade, förutsatt att inte personen som fått paketet vill behålla det själv såklart. Är jag riktigt på hugget rotar jag runt lite i påsarna innan de far till återvinningen och hittar några extra! Som en extra julklapp!

One, two, three, four. Mina stämplar innehöll inte å,ä,ö, så min jul blir internationell i år.

De små skyltarna gjorde jag i vit lufttorkande lera lätt som en plätt, såhär:

Du behöver:

 • Vit lufttorkande lera
 • Pepparkaksform, stjärna
 • Stämpelbokstäver
 • Kavel

Gör såhär:

 1. Kavla ut leran ganska tunt, ungefär 0,5cm tjock
 2. Stansa ut fyra stjärnor
 3. Stämpla orden one, two, three och four i mitten av stjärnorna
 4. Gör ett hål för band
 5. Torka leran i ett dygn innan du knyter fast dina stjärnor på blockljus
DIY Adventsljusstake

Jag fusktände ett ljus för bildens skull. Det fuskas visst en hel del i den här bloggen kring jul..

Mossan plockade jag försiktigt i en liten skogsdunge. Vill man ha en lite tåligare variant kan man köpa torkad eller använda sig av vit mossa eller torr lavar.

Brukar ni göra era egna adventsljusstakar?


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack! 

3

4 Comments

 1. Svara

  Joanna-livet med Aspergers syndrom & Bipolär sjukdom typ 2

  16 november, 2017

  Så fin

 2. Svara

  Christina

  16 november, 2017

  Jag har flera år gjort egna adventsljusstakar. I år kommer jag nog köra på en ganska enkel variant tror jag. Har redan köpt ljushållarna från lagerhaus.

 3. Svara

  juliaglasberg

  18 november, 2017

  Hoppas jag inte har kommenterat redan, läser iaf inlägget andra gången pga julmyys! Din adventsljusstake blev så fin, jag har också tänkt fixa ihop en med blockljus. Siffrorna har jag färdigt, men mer än så vet jag inte ännu 😀 kanske jag också får leta bland mina band, gör precis likadant och sparar på alla paketdekorationer och snören, ja till och med presentpapper om det är tillräckligt stora bitar – kan alltid vara bra att ha hahh!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: