Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Ställ era frågor om tatueringar! – Emilia Westerstrom Ställ era frågor om tatueringar! – Emilia Westerstrom

Hej gänget! Fredag alltså! Jag hade tänkt att vi skulle ha en lite tatueringsfokuserad frågelåda, för ganska ofta är det faktiskt så att det jag tror att ni undrar, och det ni egentligen undrar, är två helt olika saker. Därför kommer ni få ställa alla era frågor i detta inlägget, så att jag får bättre koll, men också så att funderingarna kan ligga samlade i kommentarsfältet!
Lite längre frågor kommer få egna inlägg och några lite snabbare kommer troligen svaras på i ett sammanfattningsinlägg.

Fråga allt ni vill om mig och mitt yrke, min väg hit och min framtid. Fråga om era egna tatueringar och funderingar ni har. Om trender, tekniker eller andra verksamma i branchen- fråga om allt!

Kom igen, tre, två ett – kör!

 

9 Comments

 1. Svara

  Lovisa

  17 november, 2017

  Olika tekniker för att skapa visuella uttryck är alltid intressant, och jag är en av (säkert) många som vill lära sig att hantera en tatueringsnål. Men det känns som att man måste vara så hardcore för det, att man verkligen kämpa för att få en plats i det sammanhanget och det avskräcker mig.

  ”Måste” man tatuera på sig själv för att få testa och öva upp sig? Eller finns det tillräckligt med kotletter och obrydda människor som kan tjäna som övningsmaterial?

  Man pratar ofta om att det är permanent från kundens perspektiv, men hur känns det för dig som tatuerare? Får du någonsin ångest över att ha gjort någon permanent på någons kropp?

  Hur är kundkontakten? Råkar du ut för kontrollfreak som vill detaljstyra eller kanske inte ens vill betala för ditt jobb? Sådana problem kan ju tex frisörer ha.

  Som det kanske märks är mina frågor färgade av min prestationsångest 😉

 2. Svara

  Cassandra

  17 november, 2017

  Men så kul! Har faktiskt två frågor 🙂
  1. Är lite sugen på att tatuera handflatan, men har lite funderingar kring hur lätt den slits bort och om den tappar mycket i färg snabbt? Gör det ondare där än andra ställen?
  2. Även sugen på sidan av fingret, samma frågor där; Slits det lätt och gör det ont?

  Kraaaam!

 3. Svara

  Elin

  17 november, 2017

  Dot work. Hur fungerar det? Sitter tatueraren och gör en prick i taget eller finns det ett ”snabbare sätt”? Såg nämligen en video på instagram där de bara drog nålen rakt över ett område. Funderar nämligen på att skaffa en tatuering som övergår till dot work.

 4. Svara

  My

  18 november, 2017

  Har du några tips och knep för att måla proffsiga stenciler? 🙂

  Vilka färger åldras sämst/bäst och vilka ställen håller motivet bäst på?

 5. Svara

  ISA

  18 november, 2017

  Har gått och tänkt på en tattoo-fråga länge nu och trillade över detta inlägg – ett tecken att jag ska ställa den 😉 Har två st som jag tycker är rätt trista nu, de är så himla enkla och basic. Undrar därför:
  1. Kan det bli bra om man väljer att *pimpa* upp en taturering? Har en svala på fotleden tex.
  2. Vad tycker du om att försöka lasra bort? Har ett ord på axeln som känns rätt lökigt och jag kan inte komma på något sätt att ändra om det, typ med ord innan/efter..

  Hoppas du förstod mina frågor! Taaaack på förhand, skönt att kunna fråga någon som vet vad den pratar om istället för att bara bolla med vänner, haha 😉

 6. Svara

  Emma

  19 november, 2017

  Vill så väldigt gärna tatuera mig och varit påväg vid flera tillfällen men jag har antingen backat ur eller tvingats ställa in av andra skäl. Vet vad jag vill ha och så men är så nervös över vart jag ska gå. Hur vet jag att den jag går till använder sig av rätt material och vet vad hen gör? Hur ska jag välja tatuerare?

 7. Svara

  angelica

  25 november, 2017

  är det vanligt med besvärliga kunder? Har du någon gång haft en kund som inte blivit nöjd och hur har du hanterat det isåfall?
  hur gör man för att få kunder som ny tatuerare, är det svårt eller ”kommer det lite av sig självt”?
  vad är det bästa vs det ev sämsta med yrket? 🙂
  vad tycker du var det svåraste att lära sig? är det strikt med att man ska gå en lärlingstid på 3 år och göra på ett visst sätt för att få titulera sig som tatuerare eller hur funkar det egentligen? är det olika från ställe till ställe?

  det blev visst en del frågor, haha!

 8. Svara

  Olivia

  29 november, 2017

  Hej! Åh vad kul, jag har lite frågor jag undrar över!

  – En liten tatuering, t.ex. dina små blombuketter, hur lång tid tar dessa att genomföra?
  – Kanske en omöjlig fråga att svara på, men jag funderar på att tatuera mig men vill gärna ha motivet på ett ställe som inte syns till vardags, allra helst på revbenet precis under bh-bandet. Har förstått att detta är ett av de mest smärtsamma ställena och kanske inte helt optimalt för en förstagångstatuering, skulle du avråda att försöka på revbenen för första gången?
  – En liknande fråga som den över, men är också väldigt nyfiken på hur man övar som nybörjartatuerare! Gör man alltid på människor eller kan man öva med maskin på andra sätt?

  Tack för en toppenblogg 🙂

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS