Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Monthly Makers November – 3 sorters julpynt i origami – Emilia Westerstrom Monthly Makers November – 3 sorters julpynt i origami – Emilia Westerstrom

Godmorgon vänner! Hoppas allt är bra med er! Idag har jag fullt upp ska ni veta! På måndag åker jag som bekant till New York och jag har tänkt att ni ska få tidsinställda inlägg åtminstone varannan dag. Det handlar om tre, fyra inlägg men för mig som i bästa fall ligger ett inlägg före känns fyra mastigt. Ett är klart, och tre, eller kanske två, ska skrivas idag. Idag är dagen jag hinner, så det är bara att sätta igång! Men först ska vi kika på mitt bidrag till Monthly Makers tema Böcker såklart!

I september skrev jag ganska öppet om hur jag sänkt ribban för mina bidrag efter att ha insett att min prestation här faktiskt inte avger mitt värde. Monthly Makers är en utmaning för att hålla kreativiteten vid liv, inte för att uppfinna hjulet månad på månad och med den tanken fortfarande ringande i bakhuvudet gav jag mig på något jag delvis redan gjort, men som jag fortfarande tycker om och ville göra mer av – julpynt i origami! Av boksidor såklart!

Läs mer: 4 stjärnor att vika i origami

Hjärtan och stjärnor! När en väl fått in knycken är de busenkla och går som en dans!

Denna gången gjorde jag en fuskorigami med lim och två vikta varianter, dels min favoritstjärna, den klassiska femuddiga, men även hjärtan. Hjärtan är något jag aldrig skulle ta in i mitt hem resterande elva månader om året, men till julen förändras jag, och alla stilar är välkomna, hjärtan inkluderade – jag älskar dem!

Beskrivningen till stjärnan hittar ni i inlägget HÄR, hjärtan knåpade jag ihop med hjälp av den HÄR videon!

De större ornamenten gör du såhär: 

 1. Dra ut och vik ca 15 boksidor på mitten. Ju fler boksidor desto fylligare ornament!
 2. Rita ut en fin form på ena sidan av det vikta bokbladet, mot den vikta sidan. Klipp ut.
 3. Använd din utklippta form som mall och rita av på övriga boksidor, klipp ut alla!
 4. Veckla ut papperna. Börja med att ta två blad, limma på ena halvan av det ena pappret och fäst med nästa papper.
 5. Upprepa – limma ena sidan av din utklippta form och fäst ihop alla 15.
 6. När limmet torkat gör du ett hål, trär igenom ett snöre, knyter och volià! Klar!
Origami julpynt

De större ornamenten kräver ett limstift och kvalar kanske inte riktigt in i origami-facket, men visst är det tjusiga?

Eftersom jag inte har julkulor till en hel gran än passar det mig superbra att göra lite egna! De stora, limmade varianterna kommer jag göra en hög till av och matcha med silverkulor och kanske lite hängande glitter! Åh jag längtar!
Vilken är er favorit? 


Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I november är temat Böcker och Alicia är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag, senast den 28/11 för att vara del av sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på InstagramPinterestwebben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaFredrikaJessicaJohannaJuliaMikaela, RuthStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook ochBloglovin’! Tack! 

[dot_recommends]

26 november, 2017

5 Comments

 1. Svara

  Ellen Lindberg

  21 november, 2017

  Jag skulle faktiskt säga att den ”enklare” typen av julpynt är mer min personliga grej. Även om julens storskalighet i pynt kan vara fint och mysigt, är det ändå så skönt för ögat att ha något mindre att fokusera på. Dessa var exempelvis SÅ fina, utan att vara alldeles för mycket på samma gång. Tänker att det också kan gå hand i hand lite med utmaningen, även om vi är många som gärna vill prestera x1000 jämt så blir det ibland bäst att bara tona ner allt ett par steg 🙂 Så heja dig, både för tankarna kring utmaningen och för julpyntet i sig!
  <3

 2. Svara

  jmontell

  22 november, 2017

  Jag tycker att det ”enklare” är finast och är också min egen favorit precis som Ellen säger! Ner/avskalat och i dämpade toner, det är grejen det! De större ornamenten var jättefina, och vill själv ha såna i min minigran som jag planerar att införskaffa! Väldigt inspirationsgivande inlägg!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS