Inslagning i vitt, grönt och brons

28 november, 2017 9 Comments

Klickade ni inte helt hundra med den svartvita inslagningen jag visade er för ett tag sedan? Misströsta icke! Jag har givetvis mer att ge!

För ett tag sedan kom jag i kontakt med Zanna på bröllopsbloggen Sistersinlaw och vi bestämde oss för att slå våra kloka huvuden ihop och tillsammans ta fram DIY’s som passar dels för oss ganska oromantiska, men även i bröllopssammanhang som på Sistersinlaw.

Visste ni att jag ville bli bröllopsfotograf när jag var runt 16? Inte för att jag lever för andras kärlek och deras magiska ögonblick tillsammans, inte för att få fota miljöerna, genomtänkta på millimeternivå.

Eucalyptuskvistar håller sig fina även när de är torkade, och dessutom doftar de supergott! Dubbla plus!

Julklappsinslagning har jag ju redan börjat visa lite för er här på bloggen. Dessa varianterna tycker jag passar minst lika bra som just julklappar som till vilken annan vintrig tillställning som helst. Vitt, frostigt grönt och skimrande metallic blir sällan fel med fluffiga snötäcken utanför fönstren.

Inslagning med sidenband och eukalyptuskvist

Eukalyptus är fint året om, men på vintern finns det få saker som klår en mintig kvist i allt från blombuketter till presentinslagning. Eukalyptusen ser dessutom både fin ut och doftar lika fantastiskt färsk som torkad!

För att göra en inslagning i denna stilen behöver du vitt presentpapper, ljusgrönt sidenband, naturfärgat jutesnöre, en pappersetikett och en kvist eukalyptus. Börja med att slå in din present i det vita pappret, ibland behövs två varv för att täcka eventuell text eller liknande på kartongen, mät upp lika långa bitar sidenband och jutesnöre och lägg snöret ovanpå bandet. Håll ihop dem så gott du kan, slå om, trä på etiketten, lägg kvisten på plats och knyt en rosett. Gör ett sigillmärke och you’re all set.

Mitt bästa tips för användning av sidenband? Klipp med en slipad sax och smält ändarna på bandet för att hindra det från att fransa sig. Håll en tändare med lågan ca 2 centimeter från bandet, dra fram och tillbaka tills bandet smält lite längs hela kanten. Var försiktig dock, går du för nära med lågan förstör du bandet.

Var det ljusgröna sidenbandet kommer från? En julklapp jag fått för flera år sedan. Spara allt! Okej?

Slå in ett runt paket! Med filtbollar och grankvist

Att slå in ett runt paket innebär alltid trubbel. Antingen blir pappret skrynkligt och efter mycket frustration och långa suckar slutar det med nedtejpade stora flikar och en märklig form. I andra fall blir smällkaramell-looken lösningen, men med ett grövre papper än silkespapper blir det sällan snyggt. Lösningen heter precist måttande och veck efter veck in mot mitten.

Tunnare papper är enklare än tjockare, och ett brett band på toppen är din räddning om det trots noggrann mätning skulle bli lite tokigt. HÄR finns en superbra video på hur ett cirkulärt föremål enklast slås in i presentpapper!

Jag valde att dölja min tejpbit med en liten grankvist och tre filtbollar som enkelt limmats på plats med limpistol.

Att lära sig hur man slår in runda paket är värt alla svordomar, när man väl knäckt nöten är det ovärderlig kunskap.

Origamihjärtan, filtbollar och sigillack

Den mest otippade presenten i samlingen? Den fluffiga! Här nere i Skåne är snö och vinter inte längre synonymt så för att få till rätt stämning krävs numera fantasi, filtbollar gör jobbet! Med en pappersettikett, ett bronsfärgat sigill och ett origamihjärta blir känslan inte fullt lika barnslig längre, men fortfarande lekfull och skoj. Hjärtat i origami gjorde jag ju till Monthly Makers novembertema, instruktioner och fler bilder på det hittar ni HÄR.

Slå in presenten i vitt papper, vira naturfärgat jutesnöre flera varv runt paketets långsida, knyt fast en etikett och ett origamihjärta med en rosett och gör ett fint sigill på paketets mitt. Limma fast filtbollarna med limpistol.

Filtbollar! Hur sött?


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack! 

2

9 Comments

 1. Svara

  Clara, Bossbloggen

  28 november, 2017

  Gud så fint!!! Älskade det svartvita men dessa var ju med fantastiska. Är så jag blir ledsen över att knappt ha några paket att ge bort i år

 2. Svara

  Ellen Lindberg

  28 november, 2017

  åh, superfint! nu gillar jag i och för sig den svarta varianten också, men det är något speciellt med eukalyptus ändå.

 3. Svara

  Joanna-livet med Aspergers syndrom & Bipolär sjukdom typ 2

  28 november, 2017

  Så fint

 4. Svara

  fitnessfia

  28 november, 2017

  Fint!

 5. Svara

  La Linda

  28 november, 2017

  åhhhh så fint! <3

 6. Svara

  Wilda

  16 december, 2017

  men lägg av så fint! <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   16 december, 2017

   Tack wilda!!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: