Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Monthly Makers Jul: Huslyktor i självtorkande lera – Emilia Westerstrom Monthly Makers Jul: Huslyktor i självtorkande lera – Emilia Westerstrom

Första advent hörrni! Nu börjar julen på riktigt, julmusiken känns ok, pepparkakor ska inhandlas och Monthly Makers river av med extrainsatta inlägg! Julinlägg! För min del blev ju även novembers Monthly Makers-tema julinspirerat men man kan väl aldrig få för mycket?

Ni vet ju redan att jag huserar i New York just nu, en stad fylld av blinkande, ljusprydda byggnader. Överallt är det ljus. Juleljus, neonljus, skyltar och gatulampor. Här behövs inte fler lysande hus direkt, men hemma i vår mörka lägenhet har dessa lyktor fått värma ett bra tag. Jag älskar dem!

Jag förstår om de inte är det juligaste ni någonsin sett, men visst sprider de ändå lite julkänsla, även utan röda tomtar och granris?

Ljuslyktor i lufttorkande lera

Till Monthly Makers Jul kickar vi igång favorithögtiden med varsitt extrainsatt inlägg! Glöm inte att kika in de andra luckorna!

Den fantastiska världen av lufttorkande lera var helt ny för mig när jag bestämde mig för att bygga dessa lyktor och i total extas köpte jag på mig fyra kilo. Ooops. Inte ens en fjärdedel av ett av paketen behövdes för mina huslyktor! Vill ni göra egna? Här kommer beskrivning!

Huslyktor i lufttorkande lera, du behöver:

 • Vit lufttorkande lera, ca 250g
 • Kniv
 • Linjal
 • Ett kopieringspapper
 • Sax
 • Liten pepparkaksform i form av en stjärna
 • Kavel
 • Värmeljus
 • Starkt lim

Gör såhär:

 1. Börja med att fixa en hus-mall. Vik ett kopieringspapper på mitten, rita ena halvan av ditt hus och klipp.
 2. Kavla ut din lera ganska tunt, ca 0,5 centimeter
 3. Lägg din hus-mall på leran, skär ut efter mallen
 4. Stämpla ut stjärnor med en liten pepparkaksform
 5. Skär ut en lång rektangel ur leran, gör rektangeln lite högre än höjden- och lite längre än omkretsen på ett värmeljus. Ställ rektangeln upp på långsidan och forma till en cirkel runt ett värmeljus.
 6. Låt leran torka i ett dygn
 7. När leran är torkad, limma ihop hus-delen med ljushållar-delen
 8. Klar!
DIY Ljuslyktor av lufttorkande lera

Jag testade att placera stjärnorna på lite olika vis, mest nöjd blev jag med de tre på rad där lågan från värmeljuset hamnade precis i mitten!

Jag tycker att skenet är hur mysigt som helst och risken finns att mina små hus får stanna svar även efter jul.


Julens kreativa tid är här! För att maxa inspirationen presenterar vi en smällkaramell av skapande. Månadstema och samlingsinlägg uteblir i december till förmån för fritt skapande i juletid. Extra mycket inspiration utlovas! Hjälp oss gärna att samla julkänslan genom att dela dina egna alster under #MonthlyMakersJul

Kika in övriga luckor:
Korsstygnsmönster till broderad jultavla av Alicia
Sashikobroderade julgranshängen av Beatrice
Julgodis av Fredrika
Hållbar julklappsinslagning av Johanna
Illustrerade juletiketter av Julia
Kokedama med hyacinter av Mikaela
Julgranshängen i filt av Stina
Makaronänglar av Wilda

Mer av oss hittar du på Facebook , InstagramPinterestwebben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack! 

[dot_recommends]

7 Comments

 1. Svara

  juliaglasberg

  3 december, 2017

  Så fina, kan inte bli för mycket mysbelysning denna tid! Det var länge sedan jag fixade något i lufttorkande lera… blir så sugen att testa igen!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   5 december, 2017

   Ja kör på!! Och ljuslyktor får man ju aldrig för många av!

 2. Svara

  jmontell

  3 december, 2017

  så söta och absolut julmysiga!

 3. Svara

  bjorgnin

  5 december, 2017

  Vakkert!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS