Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 BYREDO Bal d’Afrique – Emilia Westerstrom BYREDO Bal d’Afrique – Emilia Westerstrom

Minns ni Date? De billiga parfymerna och fruktansvärt dåliga deodoranterna i olika färger med namngivna nittiotalstjejer på framsidan? Jag hade en citrusdoftande som jag sprayade i Hannas öga en gång för att vara rolig, och en blå deodorant som mest var blöt och ganska onödig. Lina och Pamela, om jag inte har fel för mig.

Efter att Date-hypen la sig har jag inte ägt en parfym. Jag gjorde ett halvhjärtat försök med Victorias Secrets bodymists när de fanns överallt, men insåg ganska snabbt att sötsliskigt inte är min grej. Jag får mest ont i huvudet och börjar hosta och de enda gångerna jag luktat extra gott är när jag lånat kläder av någon annan.

Byredo Bal D'afrique

Men så för kanske en månad sedan var jag på Ica och handlade och medan jag packade ner min Pågenlimpa och havremjölk svassade en blond tjej med röd kappa fram till kassan. Hon luktade så himla gott (jag vet att det heter ”dofta” när det handlar om en positiv lukt men ni som följt mig ett tag vet att jag äcklas av vissa ord. För er som inte hängt med så länge; jag äcklas av vissa ord, ”doft” är ett sådant) och jag har inte kunnat släppa det sen dess. Jag vill också lukta så gott att främmande folk på Ica packar ner sina matvaror lite långsammare för att få dra några extra andetag. När jag åkte till New York var parfym det enda som stod på min shoppinglista.

Byredo Bal D'afrique

I väntan på avfärd frågade jag runt lite, vad folk gillar och använder, jag har ju ingen koll. Gucci, YSL eller Chanel säger mig ingenting. På både Åhlens och Kicks sprayade jag mina vänners favoriter, personalens favoriter och Googles på små vita papperslappar, men inget passade. De luktade gott såklart, så när på allihop luktade gott, men på någon annan. Ni vet.

På en annars ganska tråkig gata, precis på kartans gräns mellan Soho och Lower Manhattan kilade vi in på Byredo och boom! Här är min nya parfym! Den som ska få folk att vända sig om och andas in djupt genom näsan. Fin va?
Den heter Bal d’Afrique (eller, ”nåt franskt”, som jag sa till butiksbiträdet efter att ha luktat mig igenom allt som inte räknades till sött) och luktar enligt beskrivning bergamot, cyklamen och vetiveria. Jag har ingen aning men sammanfattar det som gott! Tio av tio, over and out.

 

5 Comments

 1. Svara

  Ellen Lindberg

  12 december, 2017

  åh, tack för tipset! jag har, precis som du, inte heller haft parfym sedan date-åren. jag har efter det alltid tänkt att jag nog inte gillar eller klarar av parfym, för alla har känts exakt så där övermäktiga. tills jag fick lukta på johans lillasysters dagsparfym (yes, hon har en för dag och en för kväll!) för en helg sedan. SÅ god. ska också försöka leta upp någon jag gillar, det är ju så najs att gå förbi någon som luktar så där gott.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   12 december, 2017

   Haha! En sån hade jag velat vara, en dag-och-kvällsparfymsmänniska!

 2. Svara

  joré

  12 december, 2017

  relaterar till detta 100% pga har nog aldrig ägt en parfym i mitt liv – tycker allt luktar gott i typ en dag och sen så bara nää?? inte vill jag lukta så?? MEN, har också fastnat för byredo? Tror det är något särskilt med deras parfymer, de har inte samma underton av ”parfym” utan är liksom mer… lukter (dofter)? låter korkat men men

 3. Svara

  Emelie

  13 december, 2017

  Åh älskar byredos parfymer! Har själv använt bibliothèque sen i våras och är i kär i den!!

 4. Svara

  Annelie

  25 december, 2017

  Den är fantastisk – du har helt enkelt en bra näsa 🙂
  Men trots alla konstiga namn på DOFTERNA 🙂 så är Byredo svenskt – det är ju extra kul tycker jag.
  /Annelie

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS