Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Nya julgranskulor (och några gamla) – Emilia Westerstrom Nya julgranskulor (och några gamla) – Emilia Westerstrom

Inlägget innehåller reklamlänkar

För några dagar sedan uppdaterade jag min Instastory extremt frekvent. Eller, ni som hänger där inne vet ju att jag uppdaterar frekvent med onödigt material nästan varje dag numera, men då, i måndags, fick ni följa med på julgransshopping!

Här borta hos mig har tiden sprungit precis lika snabbt som alltid, och i vanlig ordning har jag varit sen med att uppfatta det. I måndags såg jag det på Facebook. Nästa vecka är det julafton. Nästa. Vecka. Är. Det. Julafton. Visserligen på söndag, men likväl nästa vecka.

Jag tror att jag nämnt det tidigare, men jag säger det igen; detta året är det första året jag (ja okej, vi) har en alldeles egen julgran. Och vilken tur då, att en av mina största utgiftsposter i New York var julgranspynt! Jag tycker vi kikar närmre!

Förra året fick jag julgranskulor i julklapp. Superfina, handmålade röda (hittas HÄR), men utöver dem har jag bara silvriga och vita, och pappersornamenten såklart, som jag gjorde till novembers Monthly Makers.

Jag tänker mig att jag, om jag får barn och barnbarn, ska ha en alldeles proppfylld julgran med glimmande kulor från alla mina jular. Allra helst med en tillhörande historia. Jag ser framför mig att barnen alltid kommer vilja höra varifrån vilka julgranskulor kommer, och hur gammal jag var när jag köpte dem. Den alldeles för dyra julkulan med New York 2017 i guld är min start på projektet. När jag visar den ska alla sucka och säga viii veeeeet och sen ska jag berätta historian om när mamma och jag och Hanna åkte på semester tillsammans för första gången.

Utöver den årliga extrakulan vill jag såklart fylla på med massor av saker som bara är fina. Om ett decennium ska min gran vara glammigare än vilken annan Disneygran som helst. Minst tre kulor på varje gren, men inget glitter.

Jag har börjat sakta men säkert med helt sjuka silver-OCH-guld-kulor från Antropologie. Just dessa finns inte på hemsidan men en del andra superfina hittas HÄR! De ackompanjeras av julgranskulor i fattigmanssilver (hittas HÄR), genomskinliga glaskulor med glittrig snö (hittas HÄR) och mina näst bästa favoriter- hjärtan av bjällror!

De vita, glittriga snöflingorna köptes på Macy’s, men liknande finns till exempel HÄR. De andra vita, nästan korall-liknande, har jag tyvärr inte lyckats hitta liknande, men visst är de fina?

Märks det att jag älskar mina julgranskulor? I do. Jag sitter ensam i lägenheten och kollar på dem. Hur de ser ut med ljusslingan bakom, hur de glittrar i ljuset. Ikväll ska jag slå in de enstaka julklapparna jag köpt och efter det garanterar jag mig själv hundra procent julkänsla.

Hur är det för er? Har ni köpt gran? Har ni julfeeling?

 

17 december, 2017

5 Comments

 1. Svara

  Ellen Lindberg

  14 december, 2017

  gillar den i glas med vita stänk, så fin! vi har inget pynt här hemma, mest för att vi ändå åker ”hem” om ett par dagar och sen inte kommer tillbaka förrän i januari. tänker dock att jag till nästa år gärna köper en gran tiiiidigt, så att en hinner njuta innan julledigheten.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   14 december, 2017

   Förstår det! Dumt att dra upp pyntet för att njuta i ett par dagar bara

 2. Svara

  Mia Bergvall

  15 december, 2017

  Åh vad fina! Min julkänsla går lite till och från i takt med att det snöar och töar om vartannat. Men imorgon ska jag köpa gran och då hoppas jag julkänslan håller i sig sen!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   15 december, 2017

   Åh vi har inte fått någon snö som lagt sig än.. tänkte på det imorse, hur förknippat det är med jul och hur vi troligen bara kommer få varmare och varmare jular..

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS