Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 En vecka till julafton – här är alla mina jul-DIY’s! – Emilia Westerstrom En vecka till julafton – här är alla mina jul-DIY’s! – Emilia Westerstrom

Det är julvecka! Tjoho! Med sex dagar kvar till jordens mysigaste dag tror jag det finns ungefär tre typer av julfirande människor; de som stressar sig gråhåriga, de som inte bryr sig speciellt mycket men gärna äter tomtegröt när det väl vankas, och de (som jag!) som gör allt i sin makt för att optimera den sista veckans mys med julgodis, musik och bäst av allt – pyssel!

Enligt mig ska julpysslet inte krystas fram. Har du ont om tid är det bättre att skippa det i år, pysslet ska ju vara mysigt, inte ännu en stressande punkt att snabbt kunna bocka av på to do-listan. Julen blir ju av oavsett om du vikt stjärnor eller int. Men, om du har någon liten timme över, som du vill fylla med något kreativt, har jag samlat ihop bloggens alla juliga DIY-inlägg för dig att välja och vraka bland! Here you go!

Att göra en adventsljusstake en vecka innan jul är kanske lite sent påkommet. Men inspiration inför nästa år kommer aldrig för tidigt.

Pepparkakspyssel

Om saffran är julens smak nummer ett hamnar väl pepparkakor som nummer två, men baserat på variationsmöjligheter och skojighet toppar pepparkakan min lista! Detta året gjorde jag en vegansk muffinsvariant, och förra året tipsade jag er om hur man snyggast spritsar i vitt och rött – något jag blev tämligen besatt av.

Sprista pepparkakor – mina bästa tips!
Veganska pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

spritsade pepparkakor

Att spritsa pepparkakor nådde nya höjder för mig 2016.

Origami

Origami är väl egentligen bara ett mer fancy sätt att säga pappersvikning, vilket är julpysslets urmoder. Ni vet de där härtanen av smala pappersremsor som bildar ett rutmönster i vitt och rött? Just det. Urmodern. Jag har vikt både hjärtan och stjärnor, och klippt ihop någon slags ornament.

Fyra sorters stjärnor att vika i origami
3 sorters julpynt i papper

Julklappsinslagning

Det bästa med att ge bort julklappar är att slå in dem. Ingen konkurrens.

Inslagning i vitt, grönt och brons
Inslagningstips: Etiketter i lera och papper i svart och vitt
Julens mest personliga presentpapper

Papperspyssel! Julens urmoder!

Julpynt

Och allt övrigt då? Det kallar jag julpynt. Här ryms allt ifrån ljuslyktor till tygklädda julgranskulor och en advensljusstake med nummerskyltar. Om ni bara hinner med en av dem; välj tygkulorna! De är så enkla och blir hur fina som helst. Jag har gjort dem i flera omgångar ända sedan jag var liten, och minns att jag något år till och med gav bort i julklapp till farmor och farfar. Gör dem!

Huslyktor i självtorkande lera
2017 års adventsljusstake
5 julgranspynt att fixa själv!
Julgranskulor i tyg

4 Comments

 1. Svara

  Anna María

  18 december, 2017

  Jag är nog precis som du som vill maxa julen och totalt går all in! Men i år har jag inte hunnit att göra det för nöjes skull. Så i år kommer jag vara den där som bara tar det som det kommer och äter gröten. Men förhoppningsvis hinner jag med lite småpyssel i form av roliga paket. Älskar dina spritsade pepparkakor. Så himla fina!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   18 december, 2017

   Nej men njuuuuut!! Så mycket du kan!

 2. Svara

  Mona

  19 december, 2017

  Jaaa så mysigt med julpysslande! Jättefina saker, bilder och tips Emilia! De där tygbollarna borde jag verkligen prova, speciellt sedan granen redan varit i backen en gång och merparten av mina favoritkulor gått sönder…

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   19 december, 2017

   Men nej!! Så typiskt!! Tygkulorna är både lätta i vikt och o-krossbara ?

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS