Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_about has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-about.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_big_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-big-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-banner.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_full_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-full-banner.php on line 15 Svar på era tatueringsfrågor! – Emilia Westerstrom Svar på era tatueringsfrågor! – Emilia Westerstrom

Det är dags att svara på lite tatueringsfrågor! Tjoho! Kul! Om du ställt en fråga som inte fått svar ännu är det troligen för att jag planerar att svara på vissa frågor i enskilda inlägg, då de behöver förklaras lite mer ingående. Tillexempel som frågan om man måste vara tuff för att bli tatuerare. Lite då och då får jag även frågan hur jag blev tatuerare, det har jag svarat på här! Har ni fler frågor är ni såklart alltid välkomna att ställa dem i kommentarsfältet!

Dot work. Hur fungerar det? Sitter tatueraren och gör en prick i taget eller finns det ett ”snabbare sätt”? Såg nämligen en video på instagram där de bara drog nålen rakt över ett område. Funderar nämligen på att skaffa en tatuering som övergår till dot work.

Dotwork är en tatueringsstil där hela tatueringen, eller skuggningen på en tatuering är gjord av prickar. Det finns flera olika sätt att få fram det prickiga, och många olika sätt de kan se ut på. Antingen kan man göra en prick i taget, det ger absolut skarpast prickar. Jag gör inte faktiska dot worktatueringar men när jag gör tatueringar med lite prickig skuggning gör jag det inte en och en, utan troligen på det viset du såg. Det går helt enkelt ut på att maskinen går så pass långsamt att man hinner röra handen mellan gångerna nålen nuddar huden. Hur prickigt det blir och vilket utseende skuggningen får med den metoden beror på hastighet på nålen, på handen och hur hårt maskinen slår.

Vill du ha en tatuering med dot work ska du kontakta en tatuerare som kan den stilen, hen vet garanterat bäst vilken metod som ska användas. Kika på Instagram!

Har du några tips och knep för att måla proffsiga stenciler? 

Hm. Jag är lite osäker här, menar du verkligen stencil? Stencilen är den (oftast) lila mallen (som de på bilderna ovan) som sätts på huden innan det är dags att tatuera. Jag ritar mina tatueringar på papper och skriver ut dem på stencilmaskin. Gör man sin stencil manuellt på karbonpapper gäller det bara att hålla sjukt stilla och trycka sjukt hårt med pennan.

Vilka färger åldras sämst/bäst? 

Det här med hur färger åldras är lite knepigt. De färger som vi sett åldras trettio år idag är inte likadana som de vi använder nu, förhoppningen är såklart att de nuvarande färgerna ska hålla bättre, men det kan vi ju inte veta säkert förrän vi sett det hända. Dessutom är det stor skillnad i kvalitet på olika sorters bläck. Generellt skulle jag säga att gult och rosa och liknande färger åldras sämst, medan svart håller bäst.

Vad tycker du var det svåraste att lära sig?

Som i de flesta andra yrkena blir man ju inte fullärd någonsin, men tänker jag på starten av mitt tatuerare blir mitt svar att fylla färg, haha! Första gången jag skulle göra en helsvart, ifylld tatuering hade jag Boris (som jag lärde mig av) vid min sida som varannan sekund sa åt mig att röra handen snabbare, nej långsammare, snabbare!!! Jag fattade ingenting.

Är det strikt med att man ska gå en lärlingstid på 3 år och göra på ett visst sätt för att få titulera sig som tatuerare eller hur funkar det egentligen? är det olika från ställe till ställe?

Nix pix. Det finns zip zero none regler om hur du blir tatuerare i Sverige idag. Du får göra på pricken som du vill och oftast tror jag att man lär ut så som man själv blivit lärd helt enkelt.

En svala jag gjort på min kund Matilda!

En liten tatuering, t.ex. dina små blombuketter, hur lång tid tar dessa att genomföra?

En halvtimme ungefär, främst beroende på placering.

Har gått och tänkt på en tattoo-fråga länge nu och trillade över detta inlägg – ett tecken att jag ska ställa den ? Har två st som jag tycker är rätt trista nu, de är så himla enkla och basic. Undrar därför:
1. Kan det bli bra om man väljer att *pimpa* upp en tatuering? Har en svala på fotleden tex.
2. Vad tycker du om att försöka lasra bort? Har ett ord på axeln som känns rätt lökigt och jag kan inte komma på något sätt att ändra om det, typ med ord innan/efter..

Här har jag ett inlägg om vad man kan göra om man ångrar sin tatuering, vill ändra den eller om man vill lasra bort tatueringen! Jag har själv påbörjat en laserbehandlig på armen och det är både smärtsamt och dyrt, men helt klart värt det om det är något du konstant stör dig på, och om du inte kan tänka dig en cover-up. Gällande svalan du har tror jag absolut att det går att piffa till, jag tycker tillexempel varianten på bilden ovan jag gjort på en kund är tjusig.

Vilka ställen håller motivet bäst på?

På ställen som inte utsätts för överdrivet mycket slitage och där huden inte är extra tunn eller extra tjock, tillexempel armar, ben och rygg. Även kroppens framsida förutsatt att inga barn ska bakas i magen, då kan såklart bristningar och liknande göra sitt i tatueringen. Slits gör tatueringar mest på armbågar, handflator, tår och andra ställen som används ofta.

 

2 Comments

 1. Svara

  Ellen Lindberg

  21 december, 2017

  emilia! skulle du kunna köra ”ett foto i timmen” eller någon variant på den, under en arbetsdag? kanske inte prick ett foto i timmen, men med inslag från hur en vanlig arbetsdag hos dig? hade varit så intressant att se!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   21 december, 2017

   Jo men absolut! Vilken rolig idé!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS