Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Midtown Manhattan och bilder från en pannkaksfrukost – Emilia Westerstrom Midtown Manhattan och bilder från en pannkaksfrukost – Emilia Westerstrom

Hej vänner! Plötsligt blev det torsdag och jag ska inte bara köpa de sista julklapparna med min äldsta lillebror utan även lägga surt förvarade tusenlappar på en liten liten ståltråd på baksidan av framtänderna. I söndags fick ni som kollar min Instastory en tjusig inblick i sviterna från mitt tandställningsliv när jag först fick ett litet frö inklämt mellan ståltråd och tand, för att sedan samma kväll ha fått ut fröet men med halva ståltråden i handen och halva utstående från munnen. Inte så nice. I måndags fick jag av den gamla och imorgon får jag in en ny. Det är tydligen mer eller mindre livsavgörande, fråga närmaste tandreglerare.

Hur som helst. Jag har fullt upp idag och jag tänkte att agendan här inne ska få bli helt och hållet tillägnad bilder från New York.

Ett gäng hundar i ett fönster på ett hunddagis. Tänk så gulligt, att de går omkring med sina kompisar på dagis? <3

Hanna tog på sig ansvaret att hiva in taxibilar.

Det är nu två veckor sedan vi kom hem från New York-resan och det känns som en evighet och ingenting om vartannat. Vi åkte dit för att fira mammas femtioårsdag, hon, jag och min äldre syster Hanna. Jag gick fortfarande i lågstadiet första gången mamma sa att vi skulle åka till Usa och även om jag egentligen inte längtat efter det kunde jag heller inte förstå att vi verkligen skulle åka, förrän vi väl satt uppradade på flygplanet. Mamma i mitten och jag och Hanna på varsin sida om. Jag har visat lite bilder HÄR, HÄR och HÄR, men berättat mindre för er än vad jag fått för mig att jag gjort.

Tänk att jobba mitt i denna smeten. Jeez. Ge mig en vecka i valfritt kontor och jag är död på kuppen.

Första dagen spenderade vi kring Union Square. Vi bodde på Lower Eastside och skulle enligt kartan ta oss upp ganska snabbt, men vi tappade snabbt bort oss i rutnätet och att gå sträckan som skulle tagit tjugo minuter tog en timme eller kanske två. Det var fint. Vi kikade på människor, gick på julmarknaden (ni ska få se vad jag köpte! Så nöjd!) och noterade att man fick ha hund i nästan alla butiker.

Bild på en frukost. Vi blev lite snåla när vi såg priset.. ”För en liten pannkaka man inte ens blir mätt på” sa mamma, och sen, sen kom vi på att i Amerika är ingenting litet. Ingen av oss åt upp. Samtliga rullade ut från restaurangen.

<3

Vi yrade omkring hit och dit och det var stort, men liksom inte SÅ stort. Jag, som trodde att Broadway var en indikator på att man var mitt i smeten, fick lära mig att gatan sträcker sig genom hela ön, och att den har de flesta sorters puls att erbjuda.Någon dag senare åkte vi in till den riktiga smeten. Vid Times Square och Rockefeller center. Loord.

I den smeten köpte jag mitt livs dyraste souvenir och skämde ut mig totalt på ett café när jag inte kunde uttala ordet croissant.

Ser ni School of Rock-musikalen? Jag älskade School of Rock lika mycket som Hanna älskade Phantom of the Opera när det begav sig, haha!

Runt Times Square är byggnaderna så höga att man inte kan kolla upp mot toppen av dem utan att stappla omkring med fötterna. Det går inte att hålla balansen. I samma område bockade jag även av att:

 • Bli åksjuk i taxi så att Hannas vita kräkpåsar fick åka fram. Jag hade skrattat länge åt att hon hade sådana med sig, men i New York kör taxibilarna efter uttrycket plattan i mattan om det så är en halv meter fram man ska. I de mest traffikerade korsningarna kan man spendera härligt långsamma femton minuter och kan man köra närmre en annan bil – då kör man närmre. Det innebär kort och gott att resan blir en konstant hackig whiplashtur där man flyger fram och tillbaka stup i ett. Inte behagligt.
 • Gråta över att ingen frågat om jag ville till Central Park. Yours Sincerely, PMS-Queen.

 

 

 

5 Comments

 1. Svara

  Joanna- Livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2

  21 december, 2017

  Så gott med pannkakoe

 2. Svara

  Clara, Bossbloggen

  21 december, 2017

  Älskar hur du skriver vännen! Känns precis som om en var där med er ??

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   21 december, 2017

   Tycker du? Så fint sagt!!❤️

 3. Svara

  Ellen Lindberg

  21 december, 2017

  håller med clara, du skriver så inbjudande! som att jag också varit med på resan nu!

  men hahaha åh, pms-situationen <3 igenkänning till tusen. häromdagen började jag gråta pga skulle swisha johan?? så orimligt, haha 🙁

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   21 december, 2017

   haha! Att Pms inte utrotats av evolutionen alltså…

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS