Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_about has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-about.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_big_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-big-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-banner.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_full_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-full-banner.php on line 15 Arton frågor i en jullista – Emilia Westerstrom Arton frågor i en jullista – Emilia Westerstrom

God kväll vänner! Dan före dopparedan och Simon och jag är hemma hos mina föräldrar för att julmysa lite och jag vill passa på att önska er God Jul med en jullista!

Pepparkakor eller lussebullar?
Lussebullar tänker jag spontant, men jag vet ju också att om jag väl tagit en pepparkaka slinker det gärna ner ett par hundra till.

Skumtomtar eller knäck?
Inget av det skulle jag sagt, kanske käck isåfall, lite för mjuk med massa hackad mandel i.

Julkorv eller julskinka?
Eftersom jag inte äter kött och inte är någon vidare fantast i köket och tänker ge mig på en seitanskinka är sojakorv i mindre bitar det enda som kommer finnas på mitt julbord av dessa två.

Revbensspjäll eller Janssons?
Några revbensspjäll har nog aldrig funnits på vårt julbord över huvud taget? Har folk det? Jansson (eller Vegansson om man är fyndig) gjorde jag igår på havregrädde och soltorkad tomat, efter Annies recept som jag tipsade er om igår. Jag fick bitvis för mycket ströbröd på toppen men annars är jag supernöjd och läääängtar tills jag ska käka den imorgon!

Glögg eller julmust?
Glögg! Saftglögg!

Ge eller få?
Ge, eftersom det innebär inslagning! Älskar inslagningsmomentet.

Favoritjulfilm?
Elf!

Favoritjulkalender?
Diselråttor och sjömansmöss. Därefter Pelle Svanslös! Och förra årets, om Smilla, var himla fin och gullig!

Favoritjullåt?
All I want is you med Justin Bieber <3

Favoritjuldoft?
Hatar ordet doft haha! Blärk. Men okej bästa lukten ligger tight mellan julgran och chokladkola. Sämsta lukten däremot är enkel – kokt grönkål.

När är det dags att pynta?
Första december är det lagligt, men pyntet bör komma upp lite i etapper tycker jag. Det allra mest juliga, inklusive gran, får kika in en vecka innan showtime

När öppnar man presenter på julafton?
Eftersom vi är många barn, och otåliga sådana, har vi en tradition hemma som fördelar julklapparna och spänningen ganska bra under förmiddagen. På morgonen, i mamma och pappas säng medan paketen från julstrumpan öppnas, bestämmer vi en jullåt som får bli årets låt. När som helst under dagen när pappa sjunger denna låt får barnen springa och öppna en julklapp! Tomten brukar hinna förbi och lämna varsin till oss alla någon gång vid fyra kanske, och sen hjälps vi åt att dela ut resten efteråt.

Vad är bäst med julen?
Förberedelserna, haha! Allt julmys innan liksom, musiken, alla lampor och ljus, bakandet och julklappsfixet är det bästa jag vet.

Det sämsta med julen?
Städningen.

Vad ska du göra på julafton?
Vi är hemma i Stehag. Alla syskonen, farmor, farfar, min moster, hennes man och två av mina kusiner. Vi brukar mest fokusera på överlevnad, julmat, julklappsleken och godisbordet.

Nyår då?
På nyår är vi hemma!

Tror du att det blir det en snöig jul?
Hahaaa. Nej. Här nere i mitten av Skåne har vi fått en snöig dag hitintills, och som det ser ut idag, med nio grader plus, tvivlar jag på att årets andra snödag infaller imorgon.

God jul på er ♥

3 Comments

 1. Svara

  Anna María

  23 december, 2017

  Team saftglögg här också! Om jag ska dricka glögg, men av glögg och julmust vinner julmust 😛 God jul och hoppas du får en fin dag.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   23 december, 2017

   God jul!! Hoppas på massa saftglögg till dig!!

 2. Svara

  Ellen Lindberg

  25 december, 2017

  haha åh, vet inte om jag bara aldrig känt doften av kokt grönkål eller om jag bara inte tänkt på doften, men nu kommer jag definitivt fundera över det varje gång det ska ätas grönkål hemma hos oss.. hehe.

  hoppas du hade en fin jul! <3

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS