Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Målen för 2017 och nya för 2018 – Emilia Westerstrom Målen för 2017 och nya för 2018 – Emilia Westerstrom

Inför år 2017 skrev jag ett inlägg med mina mål och förhoppningar och bara det faktum att jag imorse fick gräva ganska djupt i arkivet för att hitta målsättningarna skvallrar väl lite om att jag inte arbetat superfokuserat mot att nå målen. Vissa har jag haft i bakhuvudet hela året, men de allra flesta hade jag nog i ärlighetens namn glömt bort att jag yttrat redan ett par veckor in på året. Steg ett i 2018s mål kanske får bli att skriva ner, och förvara planerna på ett sätt där de inte glöms bort.

Det här tänkte jag att jag skulle förbättra under 2017. Jag skulle…

…Kontinuerligt plocka undan i lägenheten med braa förvaringsmöjligheter och en fastställd städdag

Att städa har alltid varit min sämsta egenskap någonsin. Jag hatar att städa. Jag glömmer att städa och jag är ganska dålig på att städa. Tyvärr blev inte 2017 något revolutionerande år på den fronten, MEN, jag har skaffat fler förvaringsutrymmen, både i form av skrivbordshurtsar, ett Blocket-skåp och korgar för hatthyllan. Dessutom har jag något undermedvetet börjat plocka undan lite oftare. Med betoning på lite. Nu mera ser man golvet flera gånger i veckan här hemma, och diskbänken brukar få vara ren åtminstone någon minut nästan varje dag. Ett halvt godkänt!

Den Blocketfyndade Ikeabänken har blivit en räddning på nedanvåningen. Under 2018 ska den antingen bytas ut mot en större, eller få en likadan staplad ovanpå. Skåp är en dålig städares bästa vän.

…Få bättre koll på ekonomi och bokföring i företaget

Haha! Ekonomi!!! Ännu en akilleshäl som jag fortfarande är dålig på, men faktiskt strukturerat upp liiiiite under 2017. Företaget ser fortfarande värdelöst ut rutinmässigt. Jag förlitar mig blint på att min bokföringsperson skickar ett mejl med en påminnelse så fort det ska hända något i penga- eller pappersväg.

Hemma däremot har jag effektiviserat betalning av räkningar och sköter det numera som en äkta vuxen. Halvt poäng tycker jag!

…Bli vassare på att svara på mejl i tid

Åh gud. Att jag ens skrivit dessa tre punkter som mål. Vem är jag. Vad tror jag om mig själv. Är jag dålig på ovanstående är jag sämst på mejl. Alltså sämst. Att svara mina kunder har jag om möjligt blivit värre på, främst sedan det börjat trilla in förfrågningar både på min bloggfacebooksida, bloggmejl- och Instagram utöver min tatueringsmejl, tatueringsinsta, tatueringsfacebook, privata facebook, telefonsamtal och sms. Vill ni boka tid hos mig? Använd mejlen, kika HÄR!

Poäng på denna punkten? Noll, zip zero, none.

…Göra fler Diys, enkla som lite svårare

JA!!! Check! Min DIY-kategori har fyllts på i en rasande takt och under 2018 har jag till och med bestämt mig för att jobba för att blanda upp den med lite mer vardag. Vad tror ni?

DIY-kategorin fick sig ett uppsving under året och när jag ser den här bilden känner jag direkt att gouachen ska plockas fram återigen under nästa år. Kul!

…Skriva fyra till fem kvalitativa inlägg i veckan på bloggen

Poäng! Katching! Fyra, fem, och ibland sex inlägg kan ni normalt sätt numera gotta er i på bloggen.

…Koppelträna Selma

Jag gjorde några tafatta försök att öva in ett kommando på att gå fint i koppel, men ojojoj. Att lära denna gamla hunden att sitta är inga problem. Ligg, vacker tass och stanna kvar har varit en piece of cake. Men kopplet. Hujeda mig.

Nej, koppel är hon fortfarande värdelös på, men för att klappa oss själva på axeln lite kan jag skryta med att möten med andra hundar numera ger mig ungefär åttio procent mindre stresspåslag än tidigare. Springer vi in i en hund bakom promenadens första hörna brukar ett ylande fyras av, lika så om Semlan snappat upp att vi ska till tåget och därav är ivrigare än normalt, men i andra fall klarar vi oss genom hundsituationerna som vänner numera.

Hade ni några mål för 2017? Hur gick det med dem? 

 

1 januari, 2018

5 Comments

 1. Svara

  Amanda

  30 december, 2017

  Känner igen mig så mycket i detta inlägget, haha. Städning, mail och att komma ihåg saker är väl inte det en är bäst på haha. Hade nog inga konkreta mål för 2017, hittade dock en sida i min bullet journal där det stod ”Mål” längst upp men jag inte hade skrivit några mål? Men tänker att det viktigaste är ju att en lär sig något och utvecklas, och det kan jag säga att jag gjort. Tänkte skriva en årsresumé för att det är så sjukt intressant (och läskigt) att gå tillbaka och sett vad en gjort och uppnått.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   30 december, 2017

   Njä alltså är man som jag och ändå inte tänker på sina mål under året är de ganska onödiga att skriva upp haha!

 2. Svara

  Ellen Lindberg

  1 januari, 2018

  jag tror inte att jag hade sådär supermycket inför 2017. vid årsskiftet var jag utmattad och önskade nog mest att jag bara skulle bli frisk. det här årsskiftet har jag lite fler mål och önskningar, de kommer på bloggen imorgon!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   2 januari, 2018

   Åh! Ska in och läsa, kul!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS