Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 3 DIY’s jag vill testa under 2018 – Emilia Westerstrom 3 DIY’s jag vill testa under 2018 – Emilia Westerstrom

Hej gänget! Hur är det med er? Hoppas bra! Hos mig knagglar det på, jag har inte riktigt blivit frisk ännu sedan annandagen och även om jag inte är sjuksjuk tär det på krafterna att hosta sig igenom nätterna och snörvla sig igenom dagarna. Det är såå himla tråkigt men idag skiner solen för första gången i mannaminne och jag har både hunnit med att gå en långpromenad med Selma och att kasta ut julen, chop chop!

Såhär en vecka in på det nya året har jag fortfarande inte satt mig ner och skrivit upp några direkta mål för 2018, och känner jag mig själv rätt kommer jag inte göra det heller. Jag kommer såklart ha de där standardgrejerna i bakhuvudet, att jag ska bli bättre på att städa, laga mat och svara på sms, men mer konkret än så skriver jag nog inte ut det.

Vad jag däremot har funderat på är hur mitt skapandeår ska se ut. Delvis inom tatueringen såklart, men även DIYmässigt och här på min internethörna. Specifika projekt vill jag inte lista upp, de får komma när de kommer, beroende på vad jag är sugen på, behöver och har material till, men mer övergripande har jag kommit fram till tre tekniker jag vill kunna bocka av innan årets slut!

Klicka på rubrikerna för att komma till respektive orginalinlägg. 

Täljning 

Det här med att tälja var jag ju inne på redan förra året, men trots att jag till och med fick farfar att slipa moraknivarna hände inget mer än så. Det gör ingenting. Jag tänker att det här med att tälja kommer ske alldeles idylliskt utanför vedboden hemhemma, någon gång när det precis blivit så varmt att man kan sitta utan jacka ute. Det kommer bli helt perfekt Emil i Lönnebergastil, och dessutom vet jag att mamma och pappa är i stort behov av nya smörknivar efter att ha drivit upp en halv kennel av bitsugna hundar, så de träslöjdsprojekt de aldrig fick av mig i mellanstadiet kan de förvänta sig inom ett halvår. Boom.

Foto: burkatron.com

Tvål

Varför ska jag göra två? Jag vet inte. Att göra sin egen tvål är troligen både dyrare och krångligare än att köpa färdigt i butik, men oj så mycket roligare, eller? Och finare! Det här med tvålskapande ser jag titt som tätt i diverse DIY-bloggar och nu klarar jag inte av det längre, jag måste testa! Helst av allt skulle jag såklart vilja göra lite lyxigare, typ olivtvål eller liknande som ser ut att kosta a million bucks och återfuktar händerna därefter.

Foto: thepropdispensary.com

Keramik 

Baam bam baaaam, sist men inte minst kommer keramik! Jag måste!! Keramik har jag pysslat med ganska mycket i mina dagar egentligen, men aldrig med någon ambition att göra något speciellt utan mer för the joy of it. När jag och min syster var små jobbade mamma som förskollärare och genom skolan hade hon tillgång till ugn att bränna i. Precis som jag snöar min mamma in på saker och under en ganska lång period knådade vi lera stup i ett hemma vid köksbordet. Jag minns inte att jag gjorde något speciellt vackert men vad jag däremot kommer ihåg är mitt försprång på formlektionerna när jag senare började estetprogrammet i gymnasiet. Jag var inte speciellt duktig, men hade koll på basgrejerna. I år tänker jag att jag allra helst vill gå en kurs. Dreja kaffekoppar och glasera assietter. Hur kul skulle inte det vara? Just det.

Ni då, är ni sugna på att skapa något speciellt i år?  

8 januari, 2018

15 Comments

 1. Svara

  Christina

  7 januari, 2018

  Näe, har inte hunnit fundera så långt. 🙂 Tar det lite som det kommer och ser vart inspirationen bär mig.. Förresten, kan du inte lista vilka kreativa bloggar du läser och kreativa instagram konton du följer? Skulle gärna vilja få mer inspiration.

 2. Svara

  Ellen Lindberg

  7 januari, 2018

  ser så mycket fram emot till skapande under året! speciellt nyfiken på tvål och keramik!!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   8 januari, 2018

   Så roligt! Då får jag se till att rodda hem det!

 3. Svara

  Jenny

  7 januari, 2018

  Spännande planer! Känns som tvål är något utav ett wildcard men det ska bli spännande att se vilken twist du gör på det 🙂
  Täljning står med på min att-testa-lista för året också, har velat lära mig i flera år nu men det känns så stort på något vis?!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   8 januari, 2018

   haha, ett wildcard alltså? Hur tänker du :D? Alltså ang täljning.. förstår vad du menar!!

   • Svara

    Jenny

    11 januari, 2018

    Haha ja okej wildcard kanske är väl stort ord men. Tänkte mest att det har gjorts så himla mycket och går att variera så mycket att resultatet kan landa vart som helst på skalan mellan cheesy och helt totalt fantastiskt 😀

    • Svara

     Emilia Westerstrom

     11 januari, 2018

     Haha!! Nu blev jag nervös att göra något cheesy ?

 4. Svara

  Anna María

  8 januari, 2018

  Tvål är något jag också sett och varit sugen på att föra i flera års tid. Hemma äger jag ingen micro och det känns typ tusen gånger lättare om jag skulle ha en sådan. Nu har jag en på kontoret så då har jag tänkt att ett tvålprojelt ska dyka upp framöver.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   8 januari, 2018

   Ooooh vilken bummer.. måste man ha micro…?

 5. Svara

  Mia Bergvall

  8 januari, 2018

  Tvålar måste jag göra! Vi drar igång en stor badrumsrenovering idag och det vore så lyxigt med snygga tvålar vid det nya handfatet! Kram!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   8 januari, 2018

   Jaaa! Kul! Jag får knappt plats med en enda pryl till på badrummet men det får vara en prioriteringsfråga, haha!

 6. Svara

  Finurliga fröken

  9 januari, 2018

  Jag vill dreja! Det har varit en dröm länge nu och kanske är det dags att ta tag i det nu och försöka hitta någonstans där jag kan testa.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   9 januari, 2018

   Jaa! Vi måste slå slag i detta båda två tycker jag!

 7. Svara

  Wilda

  13 januari, 2018

  Åh vad mycket fint och roligt! Skulle också vilja testa att göra tvål 🙂 Och sen har jag kvar målet om att lära mig virka och sticka. Det skulle vara så mysigt att göra det under höstkvällarna 😀

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   14 januari, 2018

   Aah men virka lär du dig på en kvart!! Stickning kanske jag också borde testa,.. hmmm

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS