Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Hur bra håller en finger- eller handtatuering? – Emilia Westerstrom Hur bra håller en finger- eller handtatuering? – Emilia Westerstrom

Hur en tatuering på händerna slits kan vara den mest frekvent ställda tatueringsrelaterade frågan jag får. Och dessutom en av de svåraste att svara på.
I ett försök att reda ut det hela har jag tagit hjälp av bilder från mina eminienta vänner Jasmin, Lucas och Jakob. Och för att bena ner ytterligare har jag delat upp ordet handtatuering i fyra kategorier. Hey ho let’s go!

Handtatuering – ovansida

Okej. First thing first. Det första jag, och säkert många av er tänker på när ni hör ordet handtatuering, är en tatuering på ovansidan av handen, på handryggen. Här är det nemas problemas att få en tatuering som håller snyggt. Förutsatt att du 1) inte jobbar som diskare eller med annat yrke som gör det svårt för tatueringen att läka i lugn och ro, och 2) går till en tatuerare som vet hur hen ska göra.

Handtatuering – utsida

På utsidan av handen (som tillexempel min systers HÄR), har fler problem med slitage. Utsidan av handen har en lite annorlunda hudkvalitet (samma som handflatan) och är ganska utsatt i vardagen. Men även här går det att få till en snygg tatuering som sitter på plats. Vilja, kraft och mod från tatueraren and you’re all set.

handtatuering

Nygjord coverup. Foto/Tatuering: @Weepandforfeit 2015

Tatuering i handflatan

Så. Hur håller en tatuering i handflatan? Därom tvista de lärde (Simon och jag, hehe). Vi är överens om att det går att få till solida linjer som håller i handflatan, men enligt mig är de sällsynta. Enligt Simon är det piece of cake. Om jag tatuerat något stort i någons handflata? Nix. Om Simon gjort det? Vet ej. Vad jag däremot vet är att tatueringar i handflatan är risky business och att de utifrån vad jag sett ofta liknar en blyertsskiss snarare än en svart tatuering efter ett par år. Det kan såklart vara snyggt i sig, men ändå.

Med det sagt, vill du tatuera handflatan? Go hard or go home. Tjocka linjer och ett tryck som får dig att tro att en likadan tatuering kommer uppenbara sig på handryggen är rätt väg att gå.

Fingertatuering

Och sist men inte minst. Hur håller sig en fingertatuering? Samma svammel som ovan är direkt applicerbart! Ovansidan, alltså så som jag har, är inga problem, kör i vind! Det blir fint! På insidan däremot, och liksom mellan fingrarna, där Lucas på första bilden i inlägget har text, sitter det sämre. Sämre, men inte nödvändigtvis dåligt.

Till skillnad från handflator tatuerar jag gärna fingrar och ju fler jag gjort desto bättre har jag lärt mig vad som funkar. Idag kör jag både ovansida, insida och undersida men är alltid noga med att påminna om att slitage kan (och troligen i någon form kommer) förekomma.

Handtatuering

Samma tatuering som ovan, två år senare. Foto: Jasmin Ashouri / @Jasminosv / @Lokalism 2017

Sammanfattningsvis skulle jag säga att det oftast går att få till snygga tatueringar var som helst på och i händerna. Det krävs en viss teknik från tatueraren, och du som kund ska alltid ha i åtanke att huden på händerna är annorlunda mot tillexempel armarna. Eftersom händerna även är ständigt är utsatta kommer det aldrig finnas någon garanti på hur just dina handtatueringar kommer sitta. Är du bara medveten om, och beredd på att din tatuering kommer kunna slitas är det inga problem.

Och som alltid – prata med din tatuerare! Kolla upp vad hen gjort tidigare och gör din research först!

Jag hoppas verkligen att ni blev liiiite klokare, och att detta inlägget inte bara framstår som totalt svabbel. Har ni fler frågor är ni alltid välkomna att lämna en kommentar!

 

10 januari, 2018

2 Comments

 1. Svara

  Emma Thun

  9 januari, 2018

  Wow! Tror aldrig jag sett en tatuering i handflatan förut!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   10 januari, 2018

   Inte? Skoj! Jag tror kanske att det är en tatuering man skaffar när ytan börjar tryta på resten av kroppen, haha!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS