Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Snöskovandring i Åre – Emilia Westerstrom Snöskovandring i Åre – Emilia Westerstrom
Snöskor, Åre

1) Jag är hemma 2) jag har sovit i typ tjugo timmar 3) tänkte att vi ska kolla på ett gäng bilder från snöskovandringen vi tog oss ut på i Åre!

Snöskor i Åre

Lindas hund Leia. Så gullig, och typ hälften så stor som man tror.

Jag är kanske inte den mest friluftsintresserade människa som vandrat på denna jord, och ska jag vara helt ärlig är min största koppling till just snöskor en tecknad film där huvudpersonerna tror sig vara hack i häl med snöodjuret tills de möter en snubbe med tennisracket på fötterna som förklarar de stora spåren. Fram tills förra året i alla fall. På 2017 års Winter Workation stod snöskor på schemat men jag valde att hitta på annat eftersom jag totalt missbedömde coolheten och inte förstod poängen. Efter att ha fått se bilderna från de som deltog ångrade jag mig djupt. Det såg så mysigt ut.

Snöskor i Åre

Går det att tröttna på denna utsikten? Tror ej.

Så när snöskor kom upp på schemat även detta året jublade jag inombords och skrev upp mig på ett kick. Så glad över det. Efter att ha inlett dag ett med en mild gråtattack i backen och dag två lunkandes på rummet skrek alla kroppens celler av glädje när dag tre bjöd på sol, fint umgänge, eld i snön och både fika utomhus.

Snöskor i Åre

Jag var gladare än såhär, jag lovar, men jag har en tendens att se ut som en tolvåring när jag ler på bild och alltså, man vill ju va cool.

Snöskor i Åre

Linnea gjorde upp eld. Älskar det. Hatar att min kamera fortfarande luktar eldrök. Det är nice i sitt sammanhang, men taget ur kontext – not so much.

Snöskor i verkligheten är ju inte alls speciellt lika tennisracket, de är mer liksom plastramar med någon broddvariant på och massa spännen, men de funkar likadant- man går högst upp på djup snö, som Jesus på vatten liksom. Vi blev ett gäng på sju personer som tog oss från över sjön bakom hotellet. Att hotellet fortfarande syntes ganska väl på andra sidan och vittnade om en inte så lång vandrignstur gjorde inte så mycket när vi slog oss ner och gjorde upp eld, vände man ryggen mot och blicken in till skogen blev friluftskänslan trehundra procent.

Snöskor i Åre

Pretty tho

Sara hade kokat både kaffe och tevatten och fixat en stor påse kanelbullar från Åre bageri. Tidigare i dagarna hade vi fått varsin kåsa och med händerna frusna runt det värmande kaffet kunde jag helt och hållet förstå varför så stor del av oss på InoSWW skriver om resor, natur och friluftsliv. Det är ju himla fint faktiskt, även små äventyr som en snöskovandring över sjön.

Snöskor i Åre

Leia fick snöbollar i pälsen och kämpade hårt med att få bort dem, svimmar, gullig.

25 Comments

 1. Svara

  malinl

  1 februari, 2018

  Åh, så fina bilder! Hängde ju inte med på snöskorna – vilket annars är en typisk mig-grej – ju mer utomhus desto bättre 🙂 Får bli nästa år då … Väldigt väldigt kul att träffa dig igen!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   1 februari, 2018

   Tack! Ja vi håller tummarna att det dyker upp även år tre! Kul att ses!!

 2. Svara

  joré

  1 februari, 2018

  så fina bilder!!! saknar vinter-sverige, saknar snön

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   1 februari, 2018

   Vinter-Åre åtminstone, haha! Här i Skåne är det brunt och grått överallt!

 3. Svara

  Anneli @ spinkfinger.com

  1 februari, 2018

  Wow vad underbart!!! 😀

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   1 februari, 2018

   Det var det verkligen! Så glad att jag fick chansen!

 4. Svara

  Jenn - forever abroad

  1 februari, 2018

  Alltså dina fotografskills, slutar aldrig att förundras. Älskar dina bilder – och du inspirerar mig <3
  Låter på alla som om ni hade väldigt fina dagar det här året också 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   1 februari, 2018

   Men åh så fin du är!! Tack!!

 5. Svara

  Katta Bucketlife

  1 februari, 2018

  Åh så himla mysigt berättat och dina bilder. Du är grym på att fånga ögonblick.
  Detta: ”går på snön som Jesus på vatten”, haha. Kommer hädanefter alltid känna mig helig när jag går med snöskorna.

  Leias snöbollar alltså, hon fick dem när jag och Sara tog henne på lunchprommis också. Så gulligt.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   1 februari, 2018

   Haha det var Linda som myntade Jesus-liknelsen! Går du ofta med snöskor?

   • Svara

    Katta Bucketlife

    1 februari, 2018

    Ja, jag tar ofta kvällspromenader på sjön med snöskor, supermysigt! Det är så mycket snö här nu att de verkligen behövs när jag ska gå runt på gården 🙂

    • Svara

     Emilia Westerstrom

     1 februari, 2018

     Haha så roligt! Det visste jag inte att det var en vardagsgrej liksom! Man lär sig något nytt varje dag 😀

 6. Svara

  Alma

  1 februari, 2018

  Åh vad härligt det ser ut!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   1 februari, 2018

   Det var det! Enda dagen solen var framme lite också <3

 7. Svara

  Helena - Oh darling, let's be adventurers

  1 februari, 2018

  Åh det ser så mysigt ut på dina bilder! Och bilderna alltså, wow! Nästan så att jag ångrar att jag inte var med.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   2 februari, 2018

   Åh men tack Helena! Vi får hoppas på ett nästa år!

 8. Svara

  Ellen Lindberg

  1 februari, 2018

  haha åh, leia och snöbollarna i pälsen <3 otto blir en enda stor snöboll när det är vinter hemma i småland. han är ju så nära marken att liksom allt sätter sig i hans päls :')

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   2 februari, 2018

   Jaa selma också, haha! Så synd! Letade efter typ benvärmare förra året men hittade inga :/

 9. Svara

  FlyingDryden

  1 februari, 2018

  Fan, jag dumpade ju snöskor i år och åkte skidor istället. Nu fick jag i och för sig riktigt riktigt bra skidåkning men snöskor kanske var det tempot som jag behövde kontra hetsen i backarna. 🙂 Snyggt fångat, jag kör det här nästa år.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   2 februari, 2018

   Snöskorna finns kvar vettu! Du är ju lite jesus på vatten även i backen ändå 😉

 10. Svara

  majahurtigh

  2 februari, 2018

  Åh, så härligt ni ser ut att ha haft det! En underbar aktivitet efter #blomsterpillmedhanna, kan jag tänka mig 😀 <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 februari, 2018

   Verkligen! Det blev en fantastiskt maxad dag!

 11. Svara

  Lanclin

  6 februari, 2018

  Men så fina och mysiga bilder! Ingen har fotat när jag tänt eld med tändstål innan, det ser ju rätt coolt ut 🙂

 12. Svara

  Emilia Westerstrom

  3 februari, 2018

  <3 <3 <3

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS