Mina 5 favorit DIY-s till Alla hjärtans dag

8 februari, 2018 5 Comments

Foto ovan: Instagram.com/olgaprinku

Alrighty! Alla hjärtans dag alltså. Finns det någon ”högtid” som delar vatten mer än denna? Jag tror inte det, Alla hjärtans dag kommer nog i all framtid dela människor i två läger – de som älskar det, bokar bord på romantiska restauranger, köper blommor, choklad och spetsunderkläder, och de som hatar det. De som tycker att Alla hjärtans dag bara är trams för att de 1) inte har någon att dela dagen med, eller 2) anser att det är en dag endast för kapitalism och konsumtion, vilket det såklart är, men then again, vilken sådan speciell dag är inte det (halloween, kanelbullens dag osv I’m looking at you)?

Jag gillar Alla hjärtans dag. Det är lätt att glömma bort att visa uppskattning för de man tycker om, och att bli påmind av en årlig hittepådag ser jag inte som något negativt.

Det är en vecka kvar tills hjärtedagen infaller och jag tänker att om man vill skippa att köpa någonting och kanske istället göra någonting, är det dags att börja planera! Här är mina fem Pinterest-hittade favoriter!

Hoopart med blommor 

Blombuketter i all ära, det är inte så att jag tackar nej, men detta!!! Hur fint är inte detta! Lite som blomsterpill fast liksom snäppet längre. Med torkade blommor håller det sig i all evighet dessutom.

Foto: Themerrythought.com

Chokladdoppade rån 

Dessa är så gulliga så jag blir sex år gammal igen. Om de är sådär fantastiskt goda vet jag inte, rån och choklad liksom. Jag gissar att den ena sidan kommer vara plain Jane och att den andra är ett rosa kexhoklad. Jo, ändå gott.

Foto: Soapqueen.com

Badsalt med rosenblad

Badsalt!!! Jag har inte ens ett badkar men tänker att man kan använda saltet lite som kroppsscrub i duschen? Att göra något liknande ligger på min lista inför 2018 tillsammans med tvål i samma kategori. Vad det däremot inte kommer bli är med rosendoft. Rosenblad är superfina och jag vill verkligen tycka om lukten men alltså nej, jag hatar det.

Foto: Pysselbolaget.se

Alla hjärtans dagsklubbor

Börjar ni känna av ett tema? Jaaa!! Ätbara saker är ju den bästa presenten om man inte riktigt vet vad man ska ge. Och när pressen att konsumera kring valentines ändå redan är så hög kan det ju vara skönt att bara släppa det och liksom bokstavligt talat äta upp det. Dessa klubbor från Pysselbolaget tycker jag verkar skojiga att göra!

Foto: Southernbite.com

Red velvet cookies 

Jag vet inte varför, men red velvet cake fascinerar mig så himla mycket, kanske för att det är en typsikt amerikansk grej som man liksom inte hittar i Sverige men ändå läser om och ser lite överallt? Att baka en hel tårta i flera lager ligger dock inte inom mina ramar om vad som är görbart, så jag tänker att cookies kanske är bättre? Allra helst om chokladhjärtanen är sådana från Marabou! Mmm älskar dem!

SÅ! Miljonfrågan! Ger du presenter på Alla hjärtans dag? Och förväntar du dig att få någon? 

5 Comments

 1. Svara

  Ellen Lindberg

  9 februari, 2018

  jag och johan har aldrig gjort en stor grej av alla hjärtans dag, sällan presenter och så där. istället har vi liksom en fin dag ihop bara. tycker det är så mysigt!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   11 februari, 2018

   Nej jag har aldrig heller haft någon tradition att göra något, men jag skickar lite extra hjärtan till min familj och ibland öppnas någon sån där ask smaskiga marabouhjärtan haha!

 2. Svara

  Wilda

  10 februari, 2018

  Så fina tips! Tack <3 Jag funderar fortfarande på vad jag ska hitta på, men något blir det nog nu när jag funnit den där stora kärleken <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   11 februari, 2018

   Åh ja klart du ska fira! Alla tillfällen man får!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: