Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 50 saker jag älskar, och hatar – Emilia Westerstrom 50 saker jag älskar, och hatar – Emilia Westerstrom

Jag har suttit i evigheter och funderat på vad jag ska blogga om på Alla hjärtans dag. Jag har ju nämnt flera gånger under förra veckan att jag gillar grejen, påminnelsen om att visa uppskattning för de man bryr sig om och sådär, och av någon anledning har hyllandet av dagen gett mig lite prestationsångest, ironiskt nog.

Jag tänkte att jag skulle skriva något cheesy. Om min familj eller sambo eller hund eller någon annan jag älskar, men then again. Jag känner mig inte så cheesy. Jag är i ärlighetens namn extremt o-cheesy. Ganska okänslig, kan man tycka. Romantik är inte min grej och att låtsas som att det är det skulle troligen mest resultera i skämselkudde eller copycatvibes. Självklart är jag fortfarande pro-valentines, jag om någon kan behöva en extra spark i baken för att få sagt vad jag vill säga till de jag tycker om.

Jag tänkte om. Tänkte på vad jag kan skriva om istället, som ändå är relaterat till dagen. Mina 10 bästa Netflixfilmer att se med ett paket glass? Nja. Jag gillar film, men ytterstytterstytterst sällan. 10 filmer från Netflix är nog fler än vad jag sett från början till slut.

Men så kom jag på det. För även om romantik inte hamnar högt upp på min lista är jag en känslosam person. Och jag är stark i mina känslor – något jag får bekräftat ganska ofta. Jag älskar saker, och jag avskyr saker, och oftast är det easy as ABC att lista ut. Jag sjunger och dansar bland mina kunder i studion om jag gillar en låt, och jag rynkar på näsan och fnyser när jag går ensam på H&M och drar i ett fult plagg. Det märks vad jag gillar och inte, och dagen till ära tänkte jag att vi ska spalta upp det på en lista! Här är 25 saker jag älskar, och 25 saker jag hatar, enjoy:

25 saker jag älskar

 1. The try guys, alla säsonger
 2. Första koppen kaffe på morgonen. ÄLSKAR
 3. Att somna mitt på dagen med täcket i soffan
 4. All out 80’s på Spotify. Varje dag, på repeat på jobbet
 5. Apelsinchokladglass från Ottoglass
 6. Allt med choklad
 7. Harry Styles
 8. Allt Harry Styles gör med James Corden. Bästa kombon!
 9. Min familj <3 (ja farfar, du och farmor inkluderade!)
 10. Julafton, och uppbyggnaden inför den
 11. När en redigering blir kickass av endast en Lightroom preset och inga vidare ändringar
 12. De dagar min hy har noll sällskap av finnar
 13. Selmas mörka små ögon
 14. När man hittar en ny klädkombo som är kickass så man använder den varje gång man inte kommer på vad man ska ha på sig och det är lika kickass varje gång
 15. Sourcream onionchios med ranchdip
 16. Att komma in i flow när man ritar
 17. Klämma pormaskar. Och allt som skulle kunna vara en pormask.
 18. Halloumitallrik 04.30
 19. Simon såklart
 20. Selmas små marsvinsljud hon alltid gör. Älskar henne
 21. Ett nytt blad på monsteran
 22. Fredagar och lördagar med mina friendzzz
 23. Guldnougat
 24. Ljudet av att klippa tyg med saxen mot bordet
 25. Simons potatismos, k*ttbullar och lingon

25 saker jag hatar

 1. När någon har ljudet på och skriver sms
 2. När jag är djupt koncentrerad och blir avbruten
 3. Inlägg på facebook om att någons ”gullefis” vänt sig från mage till rygg
 4. När någon biter av en bit av något och sen tittar på maten? På sitt bett? SLUTA MED DET.
 5. Deephouse och techno. A v s k y r. Kommer aldrig komma till din fest om du spelar sånt.
 6. Tofu
 7. Att kramas. Jag har lärt mig, men jag uppskattar det INTE.
 8. Människor som lägger sitt tuggummi på en servett. Sluta med det.
 9. Brev från Skatteverket
 10. Cigarettrök
 11. Äckliga ord: kräm, klick, vacker,
 12. …och doft, klutt, osvosv
 13. ÖL
 14. När folk biter på naglarna
 15. Trivagoreklamen
 16. Det där suget som blir när en buss bromsar in halvvägs
 17. Lakrits
 18. När någon gråter och man ska trösta och man inte har något att säga och bara klappar lite på axeln och säger ”there, there”
 19. Pulled Oumph. Kommer aldrig äta det igen
 20. Folk som försöker ragga genom att visa mig sina tatueringar
 21. Svarta tights som byxor och klumpiga sneakers. Med färgglada strumpor som syns i glipan
 22. Att sitta på tåget och någons musik hörs ut genom hörlurarna
 23. Folk som följer och avföljer kontinuerligt på Insta. Jag ser vad ni håller på med och jag kommer aldrig någonsin följa er
 24. Reklam som är högre än själva programmet man tittar på
 25. Att vakna svettig och uttorkad och vilja försvinna från jorden

Hoppas ni haft en fin dag hörreni<3 

7 Comments

 1. Svara

  Ellen Lindberg

  15 februari, 2018

  hahahh alltså älskar det här!! först och främst, finaste någonsin med farfar och farmor <3 log stort, pga ser framför mig hur farfar sitter och läser bloggen. sen, listan med hat-saker.. hahahaha!! kontrasterna. de små grejerna som gör en vansinnig. jag fick en kommentar om irritation på bloggen för lite sedan. om vad som irriterar mig och sådär. roligaste inläggsidéen någonsin pga så knäppt att sätta ord på det en stör sig så innerligt på.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   15 februari, 2018

   Farfar är en av mina mest trogna här inne, haha! gulligt. Och alltså hat-listan var piece of cake för mig, jag hade kunnat skriva tre till haha! Uttrycker hat för småsaker ganska ofta i vardagen, hehe.

 2. Svara

  Anna-Maria

  15 februari, 2018

  Vilken bra idé till inlägg! Kul att läsa! 🙂 Passar mig bättre än alla blombuketter och hjärtan som dyker upp kring alla hjärtans dag. 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   15 februari, 2018

   Så roligt att du gillade det! Jag gillar ju valientines men det kan bli lite för mycket här också, haha!

 3. Svara

  Jenny

  17 februari, 2018

  Haha alltså ÅH vilket härligt inlägg! Kommer garanterat sno det här konceptet någon dag framöver!
  Får glädje-rysningar av bara tanken på ljudet av att klippa tyg med saxen mot bordet men har aldrig tidigare riktigt reflekterat över hur härligt det är.
  Och alltså det här med att ta ett bett och sedan kolla på maten, JAG FATTAR INTE?! Kolla på biten man bet av? Eller det man bitit av ifrån? Man måste väl änna kika om man ska ta ett bett till? Gör jag det här? Eller inte? Kan inte sluta fundera ?

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   18 februari, 2018

   hahah du är välkommen att sno! Jag lär inte vara den första som ”kommit på” detta, haha!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS