Spenat och avokadosmoothie + livsupdate

2 mars, 2018 8 Comments

Och så var det fredag och TVÅ VECKOR tills Simon, Selma och jag flyttar till Stockholm. Nu längtar jag. Jag är i så himla stort behov av att få börja om lite. Med jobbet, med mina sovvanor, kost och allt. Jag tror att ni lyckats utläsa det lite mellan raderna, att jag inte är riktigt tillfredsställd med min vardag just nu. Jag sover länge, tar mig till jobbet i gårdagens kläder och när dagens kunder är avklarade landar jag på soffan hemma. Selma får inga långpromenader, jag lagar ingen mat, inga kläder tvättas och saker som annars känns roliga blir ganska jobbiga i denna lunken.

Min Bulletjournal har blivit en sådan sak de senaste två veckorna. Eller, i alla fall det estetiska med den. På denna veckans uppslag har jag kladdat ner listorna i svarta pennor som jag brukar, blandat med blyerts, överstruket med bläck och utsmetat med en uppgiven hand. Åtta av tio punkter har en gapande mun bakom sig, en sådan som betyder att punkten inte blev gjord och får flyttas fram till nästa dag. Dagen efter får de ytterligare en gapande mun. Det blir inte många knop gjorda i den alldeles för kvava kojan jag skapar under mitt täcke.

Efter att ha trötsshoppat upp den blyga buffert jag samlat ihop på mitt tokjobbande den senaste tiden bestämde jag mig imorse för att ta tag i det här. Jag kan inte gå runt på det här viset längre och bara vänta på att något ska hända så att jag mår bättre. Jag kan inte alltid skjuta upp mitt mående och tänka ”men när vi flyttar, DÅ kommer det bli bra” och ”när jag åker till London kommer jag få en boost och DÅ kommer det bli bra”. Nej Emilia. Det funkar inte så.

Jag har satt in ett antal specialstyrkor varav den mest banala är vitaminer. Ni vet när man mår dåligt och varje dag går ut på att unna sig för att det faktiskt heter comfortfood av en anledning. Gå inte på det!!! Efter två månader av endast comfortfood och ingen näring what so ever verkar det som att jag mer eller mindre blivit immun mot det seratoninhöjande i glass och choklad.

Min comfortfood för dagen (en dag i taget, eller hur?) är en grön smoothie! Jag älskar den. Under en kortare period köpte jag den konstant på en smoothiebar uppe i stan men numera har jag aldrig vägarna förbi och köper den således aldrig längre. Jag minns att smoothien över disk innehöll spenat, mandelmjölk, mango, banan och avokado. Och apelsin. Många grejer. Jag tog lite av allt, kastade ner i mixern och bam bam skitgott!

Håll tummarna för mina vitaminer och ha en fin fredag, okej?

 

8 Comments

 1. Svara

  Finurliga fröken

  2 mars, 2018

  Men så god den ser ut! Måste testa!
  Känner igen mig i det där att ingenting händer. Att man bara väntar på att man ska må bättre. Jag är på samma ställe. Vet att det ”bara” är att ta tag i det istället för att vänta men det är inte så bara när man mår och känner så här.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 mars, 2018

   Nej det är hårt jobb att ta tag i såklart! Jag hejar på dig!

 2. Svara

  Kajsa Göransson

  3 mars, 2018

  Är inne i liknande period, dåliga rutiner i allt och ingenting känns motiverande och bla bla bla. Tror stenhårt dock på att det har jättemycket med solbristen att göra. MEN kan ju inte vänta typ 1-2 månader till på att det ska bli vår hahah, WE CAN DO IT

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 mars, 2018

   Guud ja, solen, den måste komma NU annars dör vi tror jag

 3. Svara

  Anna-Maria

  3 mars, 2018

  Det där med rutiner och att göra ”rätt” saker… så lätt i teorin men förbaskat knepigt ibland att få till i praktiken. Alldeles för enkelt att skjuta upp det och ”ta tag i det imorgon” istället. Vitaminer och miljöombyte låter ändå som en bra plan. 🙂 Hoppas att allt går bra för dig!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   4 mars, 2018

   Gud ja, i teorin löser det sig på en kvart, haha! Det vet jag såklart att det inte kommer göra även med vitaminer och miljöombyte, men jag hoppas att det är ett steg i rätt riktning! Kram!

 4. Svara

  Jonna

  4 mars, 2018

  Hej!
  Sett att tiderna för tatueringar i Lund är slut men kommer det på något sätt gå att boka tid för tatuering när du flyttar till Stockholm och isåfall hur?
  Dina konstverk är helt underbara!!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   4 mars, 2018

   Hej Jonna! Så snällt av dig! Jag tar inte emot bokningar i Stockholm ännu men jag kommer uppdatera både här och på Instagram när ni kan börja boka <3

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: