Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 12 bilder från min gamla dator – Emilia Westerstrom 12 bilder från min gamla dator – Emilia Westerstrom

I studion där jag jobbar nu har jag en gammal stationär dator. Jag fick den 2012 tror jag och sedan dess har den varit min sweetheart. Jag älskar den fastän den är långsam som fan, klumpig och full av små svarta prickar bakom skärmen. På datorn har jag allt från mitt projektarbete från gymnasiet, till skötselråden jag skriver ut och ger mina kunder. Den innehåller gamla dagboksanteckningar jag bara varit tvungen att få ner någonstans, den innehåller bilder från min första Iphone och bilder på mina syskon som bebisar.

I och med att jag snart kommer jobba på en studio som redan har alla gadgets som behövs kommer datorn packas ner i lådor alternativt lånas ut till en kompis och risken är att vi aldrig kommer ha samma relation igen, datorn och jag. Därför försöker jag tömma den och lägga över det viktigaste på en extern hårddisk, så att det inte för alltid är försvunnet. Jag tänkte att vi skulle kika på några av mina favoritfoton från Bilder-mappen! Den översta, på Lykke och Hanna, behöver ingen förklaring, jag älskar den. Ni fattar väl.

En utsikt och en apa från min yogaresa till Rishikesh, Indien 2013

Hösten efter studenten åkte jag till Indien för att yoga loss och jag har så himla många fina bilder från den resan. Min kamera utsätts alltid för extremt olika aktivitetsnivåer när jag är ute och reser. Vissa resor har den smattrat konstant och under några sällsynta fall, har den helt och hållet fått stanna hemma. Det beror lite på syftet med resan, vilket intresse jag har för foto för stunden och hur jag använde min kamera under resan innan. Indienresan var en av de resorna där kameran fick jobba hårt och jag är så glad för det! Fun fact: tre sekunder efter att jag tagit bilden på apan gick jag fram till en av en annan sort och ville fota. Den ville inte bli fotad alls och röt och skrek och jag kastade mig bakåt i ren panik, tjöt som ett barn och blev totalt utskrattad av indierna som självklart tyckte att jag var världens dummaste turist. Eeeeh.

När min minsta lillasyster var bara någon dag gammal och ganska trött <3 I sommar fyller hon 4.

Detta är två av väldigt få foton jag har på min minsta lillasyster som pyttebebis. Av flera olika skäl. Tänk att hon ens varit så liten. Med hopkrupen kropp och vassa små naglar som skivar sig och rivs. Dessa bilderna togs under någon av de första gångerna hon hängde på trädäcket i sommarsol och jag minns att hon fortfarande var så rosa, skorvig och med svamp på tungan att jag inte riktigt hade något annat val än att göra bilderna svartvita, haha, hur gör nyföddfotografer? Nu är hon tre och ett halvt och typ världens konstigaste barn. Jag vet att alla som har egna barn, små syskon eller vänner med barn tycker att just deras ungar är konstigast, men nej. Ni har fel.

Jag i motljus och en frisyr på utväxt! Ni som är nya här kanske inte har nån aning om att jag ganska länge hade exakt alla sorters korta frisyrer i ett antal färger?

Jag har ju bloggat förut. I många olika perioder och på många olika bloggar. Jag har använt bloggar som en Facebooklogg med flera inlägg om dagen kring ingenting, jag har visat bara frukostar och jag har bloggat både om konst och ätstörningar med långa sorgliga texter. Ett tag för många år sedan gjorde jag ett försök liknande det jag gör nu (hehe) att visa mer helkropp. Hanna hjälpte mig att ta dessa bilderna ovan som jag tycker är suuperfina, men som jag vet att jag då synade nogrannt innan jag publicerade. Bilder med ben fick inte vara med, helkroppsbloggares ben skulle inte se ut som mina. Tänk så sorgligt jag levde då.

Från en resa till Paris 2015. Jag åkte dit med mitt ex och kom hem med Hanna, bra byte!

Resan till Paris 2015 var en av de resorna där systemkameran fick stanna hemma. Detta var också resan jag åkte iväg på dagen innan min födelsedag med min dåvarande sambo, då jag blev dumpad dagen efter och fick lägga många tusenlappar på nytt hotell och flyg. Jag var förkrossad men räddades av att min syster dagen därpå hade flugit in, mötte mig för nutellacrepes till frukost. Vi hade världens bästa vecka och jag är så himla glad över att jag fick titulera mig singel som födelsedagspresent det året. Bara någon vecka senare träffade jag Simon. Life y u so wierd.

Jag, i tandställning, nästan gråtandes över biljetter till min första One Direction-konsert (ja, det blev fler)

1) koftan jag har på mig på bilden använder jag fortfarande. Den var väldigt fluffig då men ser ut som en nedtrampad ryamatta nu och måste verkligen bytas ut. 2) Ser ni ankaret på fingret? Känner ni igen det? Nope, det är bortlasrat och ersatt av en ny krumelur, så kan det gå!

Bilderna är tagna när jag fyllde 20 och fick alla tjugoåringars drömpresent: One Directionbiljetter och Stockholmsweekend av Hanna, mamma och pappa <3 Also: jag var inte så duktig på att lägga ögonskugga.

Hanna i ett övergivet hus när hon under en kort period själv bloggade. Gillar dessa bilderna!

Dessa bilderna på Hanna gillar jag idag främst eftersom de påminner mig om att jag faktiskt kan fota annat än vit bakgrund, uppstyrt och stylat. Sånt här vill jag fota oftare, både spontanporträtt och fototurer men generellt mer foton som inte är till för något. Som inte är planerade utifrån ett blogginlägg eller en Instagrampost utan som kommer till för att det är roligt. Jag saknar det så mycket. En annan sak jag saknar är solen. Brännan Hanna ligger inne med är synlig även i svartvitt, bara det. Hur hittar man tillbaka till foto utan bloggtanke? Några tips?

Vill du se fler gamla bilder från datorn? Lämna en kommentar!

14 Comments

 1. Svara

  Hanna Westerström

  7 mars, 2018

  Älskar alla! Så mycket minnen ❤️

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   7 mars, 2018

   Lavvi <3

 2. Svara

  Clara, Bossbloggen

  7 mars, 2018

  Ja, dessa bilder var fantastiska att se. Mer, mer, mer! ?

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   7 mars, 2018

   Kul! funderar på att göra ett till!

 3. Svara

  Nastasja

  8 mars, 2018

  Så jäkla mycket fint och så nice med återblick! På tal om nyföddfotograferingar så gjorde jag en för någon månad; redigerade liksom inte bort att hen var lite nyföddshårig och skorpig, men drog ner rödheten och ökade cyan pyttelite. Men svartvitt är ju så drömmigt, älskade dem ovan på din lillasyster!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   8 mars, 2018

   Tack!! Men precis, det är ju en nyfödd så den ska såklart se ut som en nyfödd.. men tbh är det inte alltid det gulligaste hahah! Svartvitt brukar rädda det mesta!

 4. Svara

  Anna-Maria

  8 mars, 2018

  Vad roligt med gamla minnen! För mig har foton en förmåga att bli liggandes och bli bortglömda. Så tråkigt! Nu vill jag överhuvudtaget hitta tillbaka mer till fotandet igen. 🙂
  Kul att få se lite från förr från dig. 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   8 mars, 2018

   Ja visst är det tråkigt, men extra roligt då när man hittar tillbaka till dem!

 5. Svara

  Victoria

  8 mars, 2018

  Ja, fler från Indien! Är såå sugen på att åka dit men samtidigt feg, hehe.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   8 mars, 2018

   Aah! Det kan jag fixa! Att vara feg är en bra grej i Indien tror jag, samtidigt som det är väldigt fint och spännande behöver man tänka efter en del

 6. Svara

  Christina

  8 mars, 2018

  Åh, vilket inlägg. <3 Du är btw skitsnygg i korthåriga frisyrer. 😉 Kort hår på tjejer/kvinnor är verkligen snyggt och jag hejar på alla som vågar klippa av sig håret.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   8 mars, 2018

   Kul att du gillade det! Ja det var ändå fett med kort hår men jag är så glad att det vuxit ut nu!

 7. Svara

  déa

  10 mars, 2018

  ja! sånt kul inlägg

 8. Svara

  Ellen Lindberg

  12 mars, 2018

  ja ja ja, vill se mer!! så himla intressant att blicka in i en helt annan tid.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS