Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Tre inlägg att läsa vecka 11 – Emilia Westerstrom Tre inlägg att läsa vecka 11 – Emilia Westerstrom

Måndag vecka elva, flyttveckan! På lördag flyttar vi? Det är så konstigt och så skoj. Jag tror att i alla fall varannan kund jag haft den senaste tiden har undrat hur det känns och jag har bara dåliga svar på den frågan. Jag har alltid varit likadan, varken särskillt spänd eller nervös inför nya saker. Inför första skoldagen efter sommarlovet i lågstadiet såklart, men inte inför att flytta eller resa eller ändra något speciellt. Det känns oftast ingenting. Det är klart att jag blir glad av tanken och kan se framför mig att det kommer bli bra, men att det verkligen ska hända förstår jag aldrig förrän jag ätit min andra frukost i New York eller tar min första dusch i den nya lägenheten – först då brukar det gå upp för mig att aaaah, this is happening, just det. Samma sak gäller inför flytten till Stockholm. Jag har packat färdigt en låda med köksprylar och någon filt och köpt bubbelplast till växterna, mer än sådana praktiska saker och tråkiga måsten reflekterar jag inte över. Men det kommer bli bra. Är hundra på det.

Idag har jag huvudvärk och suddig syn igen, det är flera flera dagar på rad nu och först i helgen kom jag på att det givetvis är biverkningar av en medicin jag tar men haft uppehåll med. Istället för att bara tjata om huvudvärk tänkte jag dock dela med mig av tre bra inlägg jag läst den senaste tiden, för jag vet ju att ni gillar bloggtips! Here you go!

Det enkla tricket för krispiga sötpotatispommes 

Foto (ovan): Ellen Lindberg 

First thing first, jag älskar tallrikarna på bilderna!!! Vi kommer hyra ut vår lägenhet fullt möblerad inklusive en del kökspryttlar och det är nääästan så att jag önskar att våra hyresgäster slår sönder lite porslin så att jag får en bra anledning att köpa nytt sen, hehe. Älskar den bruna lite handglaserade looken. En annan sak jag älskar är sötpotatispommes och eftersom enkla saker som pommes oftast är det jag googlar mest blev jag superglad över Ellens recept. Tack tack, ska testa!

Foto: Helena Lyth

3 påskpyssel i papper, lera och tyll 

Jag kommer inte påskpyssla något i år, främst eftersom jag både flyttar, åker till London och har husvakt under mars och april men också eftersom det inte riktigt är min grej. Däremot är det här med säsongs- och högtidspyssel väldigt mycket Helena Lyth’s grej och jag tyckte att de små nätäggen med blommor var så himla fina när jag såg dem på Instagram i morse. Som den HÄR konsten jag tipsade om till Alla hjärtans dag, fast i miniformat.

Foto: Elsa Billgren

Det dåliga internet 

Och så ett mer serisöt inlägg. Från Elsa. Om att internetdetoxa och må dåligt av att scrolla, ett ämne som jag verkligen bör reflektera mer över och agera kring. Jag utsätter mig både medvetet och omedvetet för innehåll jag mår rakt upp och ner dåligt av att se just nu, flera timmar om dagen ibland. Jag kan ägna en hel dag åt att växla från app till app och mitt mående, humör och energinivå sjunker snabbare än fritt fall. Poff. På botten. Det låter tramsigt kanske, men det är viktigt.

Har ni internetdetoxat någon gång?

8 Comments

 1. Svara

  Ellen Lindberg

  12 mars, 2018

  fint att du gillar inlägget, vad glad jag blir!! kan säga så här om tallrikarna: de är också GULD att äta ur. du vet när en hittar porslin som liksom bara har alla rätt? dessa är sådana! så himla nöjd över det köpet!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   13 mars, 2018

   Grymt!! Var är de från?

 2. Svara

  Ellet

  13 mars, 2018

  Jag har inte detoxat nångång för jag har inte känt behovet, men nu på sistone så har det krupit på mig. Inte för att jag kanske använder medier alldeles för mycket utan snarare för att det är så meningslöst. Använder ju medierna för att hänga med i vänners liv, men det är 5% av det man ser och gör på sociala medierna. Blir meningslöst scrollande i ”populära” dumheter som jag egentligen inte har något intresse i. Konsumera mindre, gör mer, konsumera mindre, gör mer.. *mantra*

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   13 mars, 2018

   Ja gud ja, så är det alltid för mig, jag tar upp mobilen för att kolla något och poff fem timmar har gått haha, ska använda ditt mantra!

 3. Svara

  Anna-Maria

  13 mars, 2018

  Fina tips! Internetdetox skulle jag nog må bra av. Eller i alla fall lära mig att prioritera tiden bättre. Mindre slösurfade som inte ger något och mer kolla/göra sånt jag faktiskt vill. Tex sluta dumscrolla på Facebook och läsa bloggar som jag vill hinna läsa istället.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   17 mars, 2018

   Jo men eller hur! Internet är ju egentligen himla fint, men det blir farligt när man fastnar i den där scrolla-hela-dagen-rutinen haha

 4. Svara

  Nathalie

  16 mars, 2018

  Alltså huvudvärken och synen bör du söka läkare för. Jag trodde ungefär som dig men det var inte alls det… (jag väntande med att söka vård länge. Trodde ju det hade nån sån där solklar orsak som trötthet eller mediciner. Tills den dag synen var borta på båda ögonen).
  Läkarna berättade att när man både har huvudvärk länge(mer än 3 dygn) eller ofta återkommande + synförändringar (suddig syn, smärta osv) måste det utredas. Så de kan avgöra att det inte är farligt och inte behöver behandlas.

  Har man tur är det ”bara” migrän med synpåverkan men det kan också vara saker (alltså inte bara tumörer, även om det är sånt man själv alltid tänker på haha!) inne i skallen som gör att synen påverkas till och från, och tillslut faktiskt kan skadas permanent.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   17 mars, 2018

   Så fint att du bryr dig, tack! Och fy sjutton, det måste varit superläskigt?? Hoppas du mår bättre nu! Min syn är återställd nu! <3

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS