Tatueringstrend: små överallt

4 april, 2018 4 Comments

Ola friends! Onsdag! Idag är det min tur att ha Selmajour medan Simon jobbar. Jag har fortfarande inte fixat någon som kan hjälpa till med Selma medan jag är iväg så det får bli såhär ett tag framöver tills hon känner sig tryggare och tills jag har dragit ur tummen och hört av mig till potentiella dogwalkers.

Igår var det jag som fick jobba och jag passade på att maxa rejält. Det var min andra dag på studion men jag gick ut hårt och bokade in fem tatueringar bara sådär. Man får passa på liksom.

Gårdagens första kund var Josefin. Vi följer varandra på Instagram träffades snabbt på InoS gala i höstas. Jag gjorde skamlös reklam för mig själv när Josefin för ett tag sedan bloggade om att hon var tatueringssugen och igår passade vi helt enkelt på att göra hennes lilla öga hon varit inne på ett tag. Att Jossan är trendkänslig tror jag att de flesta som kikat in hos henne har insett, och självklart är en stilförebild för många även i tatueringsväg. Att ha många, enkla och små tatueringar lite här och var är the shit, så att säga.

Små, enkla och utspridda

Vi människor lever för det här med motpoler. Vi älskar motpoler. Har ni tänkt på hur alla nya trender ofta är en motpol till något annat? När stuprörsjeansen nådde sitt klimax kickade flarejeansen in, när de kliniskt vita väggarna började bli tråkiga fick de ge vika för dramatiskt mörkblå och när tatueringstrenden länge varit full sleeves utan den minsta glipa hud blir nästa grej precis tvärt om. Enkelt, alltså.

Kirra stilen: Små överallt

Att köra små grejer överallt kanske ser ut som en walk in the park men det är inte riktigt så enkelt som att bara ta en näve motiv och kasta ut över huden, faktiskt. Här är några grejer att tänka på!

· Kör på luftiga motiv. Tunna linjer och bara linjer! Skippa färger, avancerad skuggning och allt för mycket detaljer.
· Variera storlekar och former! Jag skulle i största möjliga mån försöka undvika att placera lika stora tatueringar i liknande form bredvid eller intill varandra.
· Avstånd. Avståndet mellan olika tatueringar är av högsta vikt alltid egentligen, men kanske speciellt här, och det är klurigt. Exakt samma mellanrum mellan alla tatueringar blir maniskt tråkigt medan en samling av flera för nära varandra lätt tolkas som fult telefonkladd snarare än snygga tatueringar. Ni fattar.
· Gör några stycken samtidigt. Ett tips som åtminstone gäller hos mig! Vill man tatuera sig hos mig (jag råkar ju göra en del som passar in på just denna stilen) är minsta priset 1000 kronor. Ett pris som gäller oavsett om det handlar om en bokstav, passar man på att göra flera små motiv samtidigt blir priset lindrigare.

Ett sista tips för dig som är sugen på lite smågrejer är Pinterest, såklart. På Pinterest kan man hitta massvis med inspiration, men försök att hålla det till just inspiration såvida motivet inte är en symbol eller liknande som helt enkelt ska se ut på ett visst sätt. De mest visade bilderna på Pinterest skickas runt till tatuerare stup i kvarten. Jag tillexempel, som gör många blombuketter, får denna bilden på min mejl varje vecka i perioder och även om de såklart är fina skulle det varit helt fruktansvärt tråkigt om alla gick runt med just den designen, eller hur? Leta inspiration, men kopiera inte!

Vad tycker du om små tatueringar överallt?

4 Comments

 1. Svara

  Ellen Lindberg

  5 april, 2018

  gillar både små tatueringar och när du skriver om det här! det ligger så långt bort från mig och är kanonintressant att få en inblick i!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   5 april, 2018

   Så kul!! Har du inga tatueringar?

   • Svara

    Ellen Lindberg

    5 april, 2018

    nä, inte en enda! jag har varit sugen så många gånger, men eftersom jag inte ens kan bestämma vad jag vill äta till middag känns val av tatuering som en omöjlighet, haha.

    • Svara

     Emilia Westerstrom

     5 april, 2018

     Haha fast middagsfrågan är fan livets största gåta!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: