Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Det vettigaste sättet att äta chiafrön på – Emilia Westerstrom Det vettigaste sättet att äta chiafrön på – Emilia Westerstrom

Jag har helt fastnat vid havregrynsgröt. Jag har varit i grötträsket förut, och jag har försökt återkomma säkert hundra gånger för gröt är ju den bästa starten på dagen, men alltid drabbats av blodsockerfall en stund senare och liksom gett upp. Men så i London ändrades det. Vi bodde hos min vän Isabella, som pluggar sitt första år av tre i London och som glutenintolerant vegan har havregrynsgröt liksom blivit hennes go to-frukost. Jag var skitnervös. Jag fick ett blodsockerfall mitt på Broadway i New York förra året och det var ingen vacker syn, när jag satte mig ner mitt på världens mest folktäta trottoar medan mamma agerade trafikfara och sprang över gatorna för att hitta något vettigt för mig att trycka i mig. En repris stod inte på min önskelista och thank lord så slapp jag. Skulle jag gissa tror jag att framgångsreceptet heter koka på mjölk, och toppa med frukt!

Jag såg en så jäkla god grej på Pinterest och gjorde en enkel variant av den och now I’m hooked. Ni kanske läste att jag till och med var lite besviken över att behöva äta frukost på Pom och Flora i förra veckan, och missa denna kreation? Jepp, så nice är det.

En annan anekdot från London är ju den där matchalatten som vände magen ut och in på både Elin och mig. Trendiga grejer att äta prickar rätt ibland, jag menar, jag älskar smoothiebowls och bananpannkakor men vissa såna dör trender tror jag inte ett ögonblick på. Chiapuddingen är en sådan. Jag köpte hem en påse dyra chiafrön för ganska länge sedan och första gången jag testade var jag övertygad om att jag gjort fel, det var ju inget gott alls. Andra gången blev likadan och tredje gången insåg jag att det visst då är det där slemmiga (men knapriga!) folk jublar över i stämmor.

Vid flytten till Stockholm höll jag chiafröna över soppåsen men valde att packa med dem istället mest för att jag var för snål. Det var ett bra val, för i London toppade vi gröten med just chiafrön och där mina vänner, där har vi en vinnare!

Havregrynsgröt med kanel, banan och lönnsirap, toppat med pekannötter och chiafrön är min nya favorit. Testa!

6 Comments

 1. Svara

  sandranicole

  10 april, 2018

  Också en nybliven grötfantast här! Har kanel, frysta hallon, riven kokos och banan på min. Chiafröna är tyvärr slut för tillfället. Dock ruskigt sugen på att testa den här morgonskålen som Elsa tipsar om här: https://elsa.elle.se/pom-flora-bowl-blabarssmoothie-med-notchokladchiapudding-och-kanelrostat-bovete/ frukost är livets mat hehehe

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   10 april, 2018

   Oh-oh-oh riven kokos är ju en självklar kanontopping! Att jag inte tänkt på det ännu! Alltså, Elsas grej ser ju god ut men jag kommer inte gå på det där med chiapudding igen, haha! Aldrig!

 2. Svara

  Finurliga fröken

  10 april, 2018

  Men så gott det ser ut! Jag äter havregrynsgröt varje morgon nu mera. Men är så tråkig att jag bara har äpple och kanel på. Men din version måste jag testa! Det ser otroligt gott ut!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   10 april, 2018

   Men det är inte heller fy skam!! Dessutom enkelt att variera genom att ha kalla eller varma äpplen ???

 3. Svara

  Ellen Lindberg

  11 april, 2018

  åh, jag gillar inte alls gröt 🙁 mina dagisfröknar har ärrat mig för livet genom att tvinga oss äta ”snorgröt” (dvs havregrynsgröt) till frukost vareviga dag som kiddos, haha. men jag brukar strö chiafrön över mina smoothie bowls, det gillar jag! har dessutom en grej jag ska ge ett försök: bovetegröt! har hört att det ska vara både gott och bra för min IBS-mage. har du testat bovete?

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   11 april, 2018

   Jaa jag har testat bovete! Det är nice!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS