Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Jag är 24! – Emilia Westerstrom Jag är 24! – Emilia Westerstrom

Hallå! Vet ni vad jag gjorde igår? Fyllde år!!! Numera kan jag titulera mig som tjugofyraåring, och därmed väldigt, väldigt vuxen. Så knäppt.

Jag fick frukost på sängen av Simon (som mellan väckarklockan och födelsedagssången fick åka till jobbet och låsa upp för en kollega medan jag fortsatte låtsassova), och två superfina presenter! Ett par skor, och den svarta klänningen jag länkade i ett tidigare inlägg. Mitt i prick, med andra ord!

Efter frukost gick jag ut en promenad med Selma, gjorde mig i ordning och tog mig till T-centralen där min syster Hanna rullade in med Snälltåget. Hon tyckte att en födelsedag utan familj var helt fel och åkte upp. Hon kommer stanna tills lördag. Kul!

Tillsammans med Hanna yrade vi runt fram och tillbaka mellan mitt jobb och diverse butiker och på eftermiddagen hade jag några småtatueringar inbokade. På kvällen käkade vi på ett tacoställe som såg ut att ha superbra mat för köttisar men som föll ganska platt för oss som är vego. Det fanns ett alternativ per tacokategori varav den ena var pommes,  den andra typ en tapasrätt och den tredje mosade svarta bönor och halloumi. Det var inte äckligt, det var det inte, men det känns ganska tråkigt att man inte kan förvänta sig en rimlig måltid överallt som inte innehåller kött, jag menar det är ju inte längre så exotiskt och främmande att vara vegetarian.

Vi får såklart skylla oss själva som inte kollade upp stället först utan bara tog första bästa närmsta, och eftersom vi har några måltider kvar att beta av innan Hanna åker hem igen tänkte vi satsa på ett mer nog utvalt ställe en annan dag. Har ni några tips?

Tjugofyra låter supermycket tycker jag. Fruktansvärt mycket mer än tjugotre, men ändå inte för mycket. Ett tag, för några år sedan, fick jag en släng av åldersnoja. Ni vet hela det här med att man måste hinna med, att det snart är försent, att andra i min ålder hunnit med så mycket mer. Och det sistnämnda stämmer ju fortfarande till viss del, i vissa fall. Det finns de tjugofyraåringar med två barn, kombibil och villa. Jag har inte ens körkort, och bor idag i andra hand, knappt möblerat, men det stör mig inte längre. Jag vill ju inte ha barn. Eller villa. Jag vill inte ha tolvcentimetersklackar och fodralklänning varje fredagskväll och skåla prosecco på gruppbild heller, och det är en så jäkla skön grej med att bli äldre. Att saker som kändes jobbiga förr, blir mer och mer betydelselösa. Tänk när man är fyrtio, det måste vara hakuna matata, nemas problemas om det fortsätter i denna riktningen.

Idag har jag bland annat köpt nya krukor och jord för födelsedagspengarna jag fick av mamma och pappa (tack!!) och strosat med Hanna både på Stureplan och i skogen. Vi tog lite bilder så ni ska få se en annan dag! Hej så länge!

11 Comments

 1. Svara

  Christin - Midis

  3 maj, 2018

  Grattissssssss. 24 (och 26) var mina favorit åldrar. hehe. Kram!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   4 maj, 2018

   Åh håller tummarna för mitt 24!!

 2. Svara

  Jenny

  3 maj, 2018

  Grattis i efterskott! Låter som både en himla härlig födelsedag och en himla bra syn på det här med ålder och åldrande 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   4 maj, 2018

   Tusen tack!

 3. Svara

  Alicia Sivert

  3 maj, 2018

  Grattis i efterskott – älskar att bli äldre och taggar redan inför 63 som jag tror är en bra ålder!
  Nu är det några år sen jag var där, men Geronimos i Gamla Stan hade fet vegtacos!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   4 maj, 2018

   Hahah 63? nääää tänk så mycket kul som händer där emellan!

 4. Svara

  Jemina K

  4 maj, 2018

  MEN GRATTIS EMILIA!!! <3 och såå rätt har Hanna ju, en födelsedag utan familj är lite fel. Hoppas ni har det kul de resterande dagarna, vilket ni obv kommer ha :))

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   4 maj, 2018

   Tack! Vi har det super!

 5. Svara

  Caroline

  4 maj, 2018

  Stor grattis! 24 är en fantastisk ålder! xxx

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   4 maj, 2018

   Tack! Jag hoppas att den kommer skänka mig mycket glädje, haha!

 6. Svara

  Ellen Lindberg

  9 maj, 2018

  fina, fina du!!

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS