Plantsläpp på gamla orangeriet

5 maj, 2018 4 Comments

Sista dagen med Hanna är kommen för den här gången, och idag hade vi tänkt checka av Hornstulls marknad. Igår promenerade vi med Selma i Tantolunden och åt glass, och så gick vi Hornsgatan ner, förbi massa fina blomsterbutiker och över bron upp till Gamla stan. Och i torsdags, då var vi på plantsläpp!

sprinkle sprinkle. Jordgubbspulver alltså, så gott!

Det var Alpro som ville bjuda på frukost med en ny ekologisk, osötad sojayoghurt och passade på att göra världens spektakel! Ni vet så som man brukar ha kosläpp på våren – när korna äntligen får springa ut på bete efter att ha varit instängda under vintern? Så firade vi in våren i torsdags, fast vegoedition med växter istället för kor.

Vi började dagen tidigt ute vid vad som vid tidigare mejlkontakt beskrivits som ett litet grönområde, men som i verkligheten var en hel skog. Vintern rasat spelades på trumpet, ballonger flög i vinden och på utrullade filtar bland vitsipporna bjöds vi på smootihes ur glasflaska och sugrör.

Fint ställe

Efter att vi klippt startsnöret av blomstergirlang och sprungit tjugo meter med ballonger och blomkonfetti (fråga inte) promenerade vi mot Bergianska trädgården och Gamla Orangeriet, ledda av Karoline Jönsson som guidade oss till ätbara skogsgrejer. Jag insåg under rundan att jag troligen felaktigt anklagat liljekonvaljen på min Instagram när den stora boven egentligen är ramslöken. Sorry för det.

Hannas frukost, och läkta tatuering!

I orangeriet blev vi bjudna på en så himla fin frukost. I fin miljö!!! Visst blir man lycklig av ljusa växthus, veganska pannkakor med kokosgrädde och jordgubbar, surdegsbröd, avocadokräm med koriander och lime, hummus och kaffe. Vid det här laget hade jag och Hanna alltså inte bara druckit smoothien vid trumpetshowen utan även tagit en tunnelbanebanan. Vi blev mätta.

Bredvid oss fick vi supertrevliga människor från reklambyrån som varit med och roddat. Tänk så kul att jobba med sådana projekt där planeringen känns som att den varit en stor stor mindmap där allt godkänts. Blomkonfetti? ja! Trumpeter? Ja! Fröbomber? JA! Tjugo bloggare som springer med heliumballonger i skogen? JA!!!!

Hejhej!

Efter frukosten fick vi mer att äta. Karoline höll en workshop i foraging (det här med att käka saker man hittar i naturen) och att göra Instavänliga bowls. Hanna uttryckte en mild förvåning över hur fotonördiga och teknikupptagna bloggänget var, men jag menar, hon bytar blöjor, pysslar med toarullar och sjunger märkliga sånger och klappar i takt som jobb. Då tycker inte jag att det är konstigt att dreja sina egna tallrikar för att få rätt feeling i frukostbilderna. Faktiskt.

Kaffe, veganska pannkakor och ätbara blommor, fint!

Jag toppade min bowl med kakaonibs, kokosflakes, mandelsmör och violerna ovan som jag plockade i skogen. De smakade som en mildare variant av harsyran vi tryckte i oss bukettvis i Gyaskogen i låg- och mellanstadiet. Jag var så jäkla mätt men det var så jäkla gott med vaniljyoghurt och mandelsmör. Mmmmmmmm.

Hanna!

Det blev en himla fin förmiddag och jag är så glad att jag kunde ta med Hanna, som inte höjde på ögonbrynen när jag spillde kaffe på bordet, tappade mat från munnen och skickade iväg en matkniv fylld av avokadocreme först över byxorna och sen ner på golvet under min bordsgrannes stol. Så skönt att känna sig trygg <3.

4 Comments

  1. Svara

    Alicia Sivert

    5 maj, 2018

    Men vilken fantaaastisk grej! Känner att jag egentligen hade velat ha hela kalaset livestreamat! Nästa gång?

    • Svara

      Emilia Westerstrom

      5 maj, 2018

      haha absolut! Im in! Det var faktiskt en filmkille på plats så du får kanske se 😉

  2. Svara

    Alma

    7 maj, 2018

    Wow låter ju så himla underbart!

    • Svara

      Emilia Westerstrom

      7 maj, 2018

      Det var det verkligen!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: