Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Bilder från mitt vardagsrum och en osammanhängande text om nu. – Emilia Westerstrom Bilder från mitt vardagsrum och en osammanhängande text om nu. – Emilia Westerstrom

 

Jag sitter fem timmar på ett tåg som tar mig ner till Skåne. Hem till Stehag och alla syskon och hundar. Jag har Selma med mig, och packning för en vecka. Vi ska fira midsommar med blomsterkransar och femkamp. Säkert med regnet hängandes över oss och något envist barn i flytväst och blålila läppar, guppandes i poolen. Jag har längtat så mycket.

Barnen frågar varje dag om det är juni än, om jag ska komma hem. De har aldrig varit i Stockholm och förstår inte skillnaden mellan detta, hemma, Jönköping eller den lilla ön långt ut i havet där dagiskompisen spenderade en månad förra läsåret, men de vet att jag kommer hem i juni.

Det har varit juni ett tag. Det känns som igår och för alltid och en timme tar tre dagar nu. Jag har sett allt på Netflix. Allt på Viaplay. Sett hela internet. Och jag, som alltid blir brun så snabbt om somrarna, har fångat en lätt bränna i glipan mellan byxor och skor, någonstans på vägen mellan hemma och jobb. Någon annan sol når mig inte, under täcket, i för stora, för smutsiga kläder och gårdagens smink.

Jag bad honom festa mindre. Nu vibrerar telefonen nästan varje eftermiddag och nästan varje kväll bubblar det i magen av kolsyra och fejkade känslor och jag trillar hem sent och drick mindre brukade jag säga men att dricka mer är det enda som hjälper. Jag vet hur det låter. Det får låta så.

Jag lyssnar på musik som påminner mig om annat. Savage Gardensingeln med svartvitt omslag som Hanna fick när hon var kanske sju eller åtta och jag var två år yngre. Vi lyssnade raklånga på ekparketten i hennes rum. Jag tror väggarna var gula och gardinerna med huvudfotingar från Ikea. Jag förstod ingenting av vad de sjöng, men antog att Hanna visste. Hon gick ju i skolan redan och kunde engelska. Och jag lyssnar på Ebba Grönalbumet jag vaknat till så många helgmornar när mamma behövt köra ett städrace och känt för peppande musik som hörs långt ner på gatan, förbi sista grannen. På det sorgliga från åttan och på det glada från sommarjobbet på kyrkogården där jag rensade ogräs och lyssnade på radio med en vän. Allt går bra. Allt som inte låter som nu får funka.

Jag hade hunnit fixa till en hörna i vardagasrummet men det spelar ingen roll. Det är ingen som ser den. Helt tomt nu. Ingen lutar sig mot kuddarna och ingen dricker kaffe vid satsborden. Det är tomt om dagarna och på nätterna använder jag soffan som säng och ligger vaken till nollfyra. Vänder mig, byter håll.

Jag sitter på ett tåg ner till Skåne och det ska bli så skönt att få andas ut i några dagar och ockuperas av annat. Att inte ha tid att vara ledsen. Sova i bäddsoffan på ovanvåningen med ett syskon på var sida om mig och lyssna på barnvisor om färger och storlekar på engelska. Jag har längtat så mycket.

13 Comments

 1. Svara

  Johanna

  20 juni, 2018

  <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   20 juni, 2018

   åh <3

 2. Svara

  Emma Svensson

  20 juni, 2018

  Fina du. Jag hoppas du får en fin midsommar ❤️

 3. Svara

  Clara, Bossbloggen

  20 juni, 2018

  Sitter på samma tågsträcka nu och hoppas du kommit hem och får bli ner- och inbäddad i massa bomullig kärlek ?

 4. Svara

  Jennifer

  20 juni, 2018

  Livet alltså 🙁
  <3

 5. Svara

  Alicia Sivert

  20 juni, 2018

  <3

 6. Svara

  Linda

  20 juni, 2018

  Jag hejar på dig.

 7. Svara

  Mikaela

  20 juni, 2018

  <3<3<3<3 Det blir bättre

 8. Svara

  Alma

  21 juni, 2018

  massa kramar till dig! Vi ses i höst <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   21 juni, 2018

   Längtar!!

 9. Svara

  linda

  21 juni, 2018

  <3 aj.

 10. Svara

  Jemina

  22 juni, 2018

  så fin och sorgsen text samtidigt <3 hoppas du vinner i femkampen för det har du förtjänat!! gos med hundar blir man alltid avundsjuk på, njut <3

 11. Svara

  Ellen Lindberg

  1 juli, 2018

  åh. <3<3

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS