Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Va inte en sån dramaqueen. – Emilia Westerstrom Va inte en sån dramaqueen. – Emilia Westerstrom

Ni frågar hur jag mår. Bra, svarar jag och så kryper jag ner i soffan för tredje gången samma dag. Bunkrar upp täcken och kuddar och balanserar datorn högst upp. Ligger så. Youtube på. Somnar till regnljud på Spotify och vaknar när det blir för tyst.

Jag har aldrig bott ensam och det är svårt. Har alltid uppskattat tystnaden av ensamhet. Hatar den nu. Det är skillnad på att välja den och att inte kunna välja bort den.

Jag gick och klippte mig dagarna efter. Hade bokat en tid veckan innan hos en frisör jag fått rekommenderad från flera håll. En kvinna mötte mig i hallen, hälsningsfraser utbyttes och så tog hon min jacka till garderoben bakom disken. Frisören var från Italien. Fick höra det flera gånger. Han frågade vad jag ville göra och klippa svarade jag och så pratade vi om att mitt hår var tungt och varmt och gulnat i blekningen.

Tvättstolen. Hård kant och alldeles för hård massage i hårbotten. Varmvattnet tog slut och jag ska skynda mig så jag inte dödar dig sa han. Det gör inget om du dödar mig tänkte jag men ingen skrattade när jag sa det. Han klippte snabbt och hetsigt, nynnade, sjöng i plattången och fnittrade fram att om jag fyllt år skulle han sjungit ja må du leva, visst ser den ut som en mikrofon? Visst kan man nästan tänka sig det? Visst? Han fyllde år i november. Hade bröllopsdag samma månad. Åkte till Berlin sist. Fint, visst?

Information om hans hemland, om hans resa. Om hans fru. Och jag då? Har du någon frågade han och jag berättade. Såklart. Alla vill ju vara ensamma på sommaren sa han och nej sa jag och var inte en sån dramaqueen sa han efter jag betalat men innan jag gått. Jag fick upp håret i en knut på vägen upp för trappan. För mycket teser framför ansiktet, tryck bakom ögonen. Va inte en sån dramaqueen. Alla vill vara ensamma på sommaren.

14 Comments

 1. Svara

  Mathilda

  3 juli, 2018

  Du skriver så jävla fint Emilia. Skriv en bok!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 juli, 2018

   Haha åh, tack!

 2. Svara

  Joanna

  3 juli, 2018

  Blir tagen av det du skriver. Tänker på dig! <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 juli, 2018

   <3

 3. Svara

  Helene

  3 juli, 2018

  Skickar höljutt, smittsamt skratt och varma, goa kramar <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 juli, 2018

   ❤️

 4. Svara

  sofia@fantasiresor.se

  3 juli, 2018

  Ditt språk påminner om Mirja Unges. Läs hennes första om du inte redan gjort 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 juli, 2018

   Åh, aldrig hört om henne, ska kika upp det! Tack!!

 5. Svara

  Jenn - forever abroad

  3 juli, 2018

  Åh. Fina du. Skickar en stor kram från Finland. <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 juli, 2018

   Tack! En finlandskram alltså ❤️

 6. Svara

  La Linda

  4 juli, 2018

  Då skickar jag en enorm kram från NORRLAND med! Och passar på att säga att ditt språk är som honung. Varmt och flyter så fint. Usch va snuskigt det lät. Förlåt. Det var en komplimang.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   4 juli, 2018

   Hahah tack!!!❤️❤️

 7. Svara

  Wilda

  6 juli, 2018

  Så stark text. Sluta aldrig vara du. <3 All kärlek som finns och herrejävlar vad snygg du är. <3

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS