JAG HAR ÖPPNAT WEBSHOP! 20% OFF

Alltså, *BOOM* *KRASCH* *BRAK*!!! Idag öppnas de officiella portarna till min alldeles egna webshop och jag är så himla peppad, glad och nervös på samma gång!

Självklart hoppas jag att ni det första ni gör när ni läst detta är att klicka er in och kasta både det ena och det andra i kundkorgen så att jag kan stå hela helgen med beställningar upp över öronen. Men vad händer om ni inte gillar det? Om allt jag skapat är kasst? Jag svingas mellan mitt största självförtroende och mitt allra allra minsta från minut till minut men jag hoppas verkligen, och tror innerst inne att ni kommer uppskatta denna shopen lika mycket som jag!

Passionflower i A3 format finns att klicka hem!

I butiken finns just nu sju produkter som är handgjorda och/eller designade av mig med både kärlek, blod, svett och tårar och tanken är att utbudet kommer fyllas på efterhand jag skapar nya, roliga saker som kan vara intressanta för er. Redan nu har jag idéer och planer på fler broderier, fler tryck och annat jag är bra på.

Känner ni redan nu att ni vet exakt vad ni hade velat hitta i shopen skulle jag skattat mig lycklig om ni ville berätta det för mig. Kanske saknar ni ett speciellt motiv eller något ni sett mig skapa tidigare. Berätta gärna och kom med specialbeställningar och custom orders!

Broderade jeansshorts. Vill du ha något i en annan storlek? En patch? Berätta!

Betalning sker enkelt via Paypal, med eller utan registrerat konto och varan skickas självklart snabbare än blixten. Allt i shopen utom pinsen är handgjort av mig var för sig och är därför både unikt och exklusivt.

För att fira lanseringen ger jag er 20% rabatt på alla produkter månaden ut! Hur bra är inte det?

Trycket Hannah, A4, finns i begränsad, numrerad och signerad upplaga

Nu håller jag verkligen tummarna för att ni ska vara positiva till shopen! Har ni någon synpunkt, en fråga eller ett tips är ni alltid välkomna att mejla mig på kontakt@emiliawesterstrom.se eller via en kommentar här på bloggen!

 

Klicka här för att shoppa loss!

 

Ha en underbar dag!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

8

Om spännande nyheter och en vardaglig onsdag

God morgon vänner! Hur är det med er? Här är det bra! Trött, men bra! Ni vet ju hur jag kämpar med att komma upp om mornarna och idag ringde klockan alldeles extra obehagligt tidigt för att skicka iväg mig på frukostnätverkande. Det är en bra metod ändå, att boka in roliga saker tidigt för att tvingas gå upp istället för att inbilla sig att mejlen ska locka upp en i ottan.

I övrigt har jag en helt vanlig dag framför mig. Min syster kommer för att tatuera sig följt av ännu en kund innan jag behöver gå några ärenden innan jag kan vända hemåt för att hålla kväll. Att ha helt vanliga dagar har blivit viktigare för mig den senaste tiden. Att hålla rutiner och skilja på morgon, middag och kväll.

Imorgon däremot. Imorgon händer det grejer! Ni som följer mig på Instagram och min Facebooksida har redan fått veta det – IMORGON ÖPPNAR MIN WEBSHOP!

Ja! Det är sant! Om ni tycker att det gått långsamt här inne är det helt och hållet på grund av just den anledningen. Bakom kulisserna har jag googlat, testat, fotat och planerat för att imorgon kunna öppna portarna till min egna lilla sida med unika, handgjorda föremål i begränsad upplaga från mig till er! På Instagram och Facebook har ni fått en liten sneak peek på ett av plaggen (yep!) som ni kommer kunna klicka hem. Spännande va?

Om ni skulle få önska, vad skulle ni vilja se i webshopen när ni klickar er in imorgon? Berätta gärna!

Bilderna i detta inlägget tog jag snabbt med Clara en dag förra veckan. Det var dag två på vad som skulle visa sig bli årets vår och jag hade i ilfart köpt med mig kaffe och fått fel bagel både en, två och tre gånger innan jag tillslut gav upp och blev en kycklingätande vegetarian för en förmiddag.

Strax efter bilderna tagits stormade en klunga av turister in för en guidad tur runt Lunds domkyrka och på den vägen var det.

Nu ska jag fortsätta ladda lite inför imorgon och alldeles strax kila till jobbet. Jag hoppas att vi ses imorgon, torsdag!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

6

Från idé till tatuering – hur gör jag?

Okej, så du har bestämt dig för att tatuera dig. Du vet var, hur och vilket motiv, men vad gör du sen? Kanske behöver du hjälp att utveckla idén, kanske har du en plan men bara vagt.

Varje vecka får jag frågan från personer som ska göra sin första tatuering, hur gör jag?, och även om svaret enligt många är enkelt och självklart tänkte jag en gång för alla behandla frågan idag. Här. I ett blogginlägg.

Jag kan alltid bara utgå från mig själv och vet att det finns många olika sätt att sköta sina bokningar på. Vissa tatuerare har shop managers som hanterar bokningar, vissa har specifika bokningsdagar, vissa tar bara bokningar via telefon och andra endast via mejl. Hur andra tatuerare går tillväga för att boka en tatuering med dig kan jag därför aldrig svara på. I detta inlägget behandlar jag alltså endast mina egna preferenser och hur en bokning sker hos mig.

Maila, ringa, smsa eller besöka studion?

Det första som bör ske när du bestämt dig för att tatuera dig är naturligtvis att du kontaktar tatueraren. Hos mig sker detta enklast via ett mejl men även ett samtal, sms eller ett besök går bra om det är lättare för dig. Vid den första kontakten behövs inte mer än ett par meningar yttras för att jag ska förstå vad det hela handlar om. Beskriv vad du är intresserad av för tatuering, hur dina tankar går. Berätta ungefär hur stor du vill att tatueringen ska vara, om den ska vara i färg eller svart och var på kroppen du vill sätta den. Har du speciella önskemål om tid går det bra att även skriva dessa.

Stenciler från Simons station förra året.

Referensbilder

Oavsett om du har en vag idé eller en exakt bild av hur du vill ha din tatuering är det alltid bra med referensbilder. Dessa skickas enklast på mejl och behöver inte vara särskilt specifika. Säg att du vill göra en fågel på en blomsterkvist i färg men du vet inte exakt hur. Självklart kommer jag rita upp motivet till dig men för att jag ska förstå vad du gillar hjälper det mig om du kan hitta någon bild på en fågel du tycker är fin, någon på en form du gillar eller kanske på en blomma du vill ha. Referensbilden kan vara på en tatuering, ett foto, en emoji eller en skiss du själv gjort med bläck på baksidan av ett gammalt kvitto, det spelar ingen roll. Du kanske gillar skuggan på en bild och typsnittet på en annan, skicka båda!

Viktigt att tänka på är att jag, liksom de flesta andra tatuerare inte gör exakta kopior av någon annans tatuering. Självklart kopierar jag en symbol eller liknande som ska vara på ett speciellt vis. Dödsrelikerna har jag till exempel gjort säkert femton gånger på samma vis men i övrigt ritar jag om till något eget. Så, även om du hittat en mandala du vill ha kommer du troligtvis inte få en exakt likadan. Varför? Av respekt för personen som ursprungligen ritat den och personen som har den intatuerad på sin kropp såklart. Dessutom, om du har hittat en bild på google har tusen andra också gjort det, och hur roligt är det att vara en kopia?

Skiss

När du lämnat all information som behövs bokar vi en tid för tatuering. Jag sätter alltid gott om tid vid tatueringstillfället och av den anledningen brukar en konsultation på plats innan den bokade tiden sällan vara nödvändig. Finns det mer att diskutera innan tatueringen sätts på plats tar vi oss alltid tiden till det, såklart.

Skissen för tatueringen brukar jag ha klar först till tatueringstillfället och innan vi sätter igång får kunden noga kolla igenom och behövs ändringar göras görs de i lugn och ro tills allt känns perfekt. Skissen är oftast bara linjer utan varken färg eller skugga, har du svårt att föreställa dig motivet skuggat? Säg till så ritar jag upp en skuggad version också!

Vissa personer vill gärna se skissen ett tag innan för att hemma kunna fundera över den. I så fall skriver du detta via mejl så sätter vi antingen upp en tid när skissen skickas, eller också skickar jag iväg en bild någon dag innan när jag hunnit färdigt.

Inför tatueringstillfället

När allt är fixat, motiv bestämt och tid är bokad är det bara att förväntansfullt räkna dagarna. Här kan du läsa mer om vad du ska tänka på inför en tatuering!

Har du fler frågor eller ett önskeinlägg gällande tatueringar? Skriv gärna en kommentar! Här hittar du information om hur du bokar tid hos mig.


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

5

Monthly Makers Tyg – Sashikobroderad grytlapp av kökshandduk

Söndag alltså. Jag har (såklart) fastnat totalt i Harry Styles solodebut och sjunger med i falsett dagarna i ända. Folk klagar, säger till mig att växa ifrån min kändiscrush men i hemlighet blir jag fortfarande tårögd av denna obesvarade kärlek.

Under tiden plattan gått varm ihop med #LateLateStyles har jag broderat, och sytt! Månadens tema för Monthly Makers är ju som tidigare nämnt tyg och jag startade nog tre, fyra olika projekt som jag inte blev nöjd med.

Men så, för ett tag sedan snöade min syster in på en japansk lagningsteknik med namnet sashiko. Jag brydde mig inte speciellt mycket om att kolla upp vad det var för något men när mitt Pinterestfeed sakta började fyllas med geometriska broderade mönster blev nyfikenheten för stor.

Sashiko bygger på rader och rader av små vita stygn, kan göras i olika mönster och användes förr för att förstärka eller lappa kläder.

När jag bestämt mig för att jag ville testa sashiko skulle jag bara lista ut på vilket tyg jag skulle brodera. Precis som alltid ville jag såklart att mitt bidrag skulle vara både fint och användbart samtidigt som jag inte ville förstöra något om det hela skulle gå helt åt skogen.

Ett återkommande problem hemma hos oss är bristen på grytlappar. Vi har två par varav ett par är odugliga. De är alldeles för små och virkade dubbelt och så hårt att de knappt går att böja. Det andra paret virkade jag själv för ett tag sedan men eftersom varken jag eller Simon är kända för att vara speciellt kladd-fria brukar de behöva en omgång i tvättmaskinen efter nästan varje användning.

När vi inte har någon grytlapp till hands brukar en dubbelvikt kökshandduk fungera som stand in och därför valde jag att använda just kökshandduk för att skapa mina egna, stora, mjuka och heatproof grytlappar, dekorerade och förstärkta med sashikobroderi!

 

Hur gjorde jag?

Jag började med att klippa ut två kvadrater från en kökshandduk, för att göra det hela snyggt och smidigt vek jag in och pressade 0,5 cm runt hela kvadraterna, la dem ovanpå varandra med den invikta biten inåt och sydde ihop med langettstygn. Efter det väntade en tågresa och ett avsnitt lyxfällan med korta, vita små stygn. Mönstret i ränderna gjorde jag genom att dra igenom en tråd i varannat stygn som ett sicksackmönster.

Jag blev faktiskt väldigt överraskad över hur stor skillnad det blev i stabiliteten på tyget efter sömmen och kan tänka mig att det blir dubbelt upp om man väljer att göra de klassiska plusen.

 

Grytlappen fick invigas till gårdagens baked oats frukost och får fem av fem stjärnor i användarvänlighet! Nu har jag bara en kvar att skapa.. haha!

Vad har ni hittat på till temat? ♥


Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I maj är temat tyg och Wilda är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/4 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, JohannaJulia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Facebook och Bloglovin’! Tack! 

5

 

Loppis hemma hos mig – vad letar jag efter?

Jag är ingen loppisfantast men jag uppskattar verkligen hela grejen med att köpa i andra hand, att rota och välja och fnissa åt bisarrt fula saker som någon, någon gång köpt för att de tyckte om det. Kanske att jag, om jag hade körkort och bil skulle fara och flänga bland gårdsloppisar och stora lador med utförsäljning av konkurslager men tills dess får jag nöja mig med Erikshjälpen och Emmaus uppe på gatan och Blocket ständigt uppdaterat på mobilen.

Det lockar mig ibland att lägga alla mina sparpengar på ett stort lass heminredning och på en dag få allting fixat  och visst hade det blivit fint, den där bloggiga inredningen med marmor- och mässingsbord till en sammetssoffa, det runda vita köksbordet med Eiffelstolar och Klongvaser. Det hade blivit dyrt men fint men kanske inte värt det.

En hylla och en vitmålad trälåda. Förvaring känns roligare loppisfyndad!

Imorgon fylls esplanaden nedanför lägenheten med fullproppade loppisbord och ivriga köpare. Jag har en hel spargris fylld med mynt och väderprognosen idag säger tjugosex grader. Jag kommer förberedd och vet exakt vad jag ska kika efter!

Rekvisita och dekoration

Fotorekvisita är som bäst på loppis! Jag letar främst efter saker som kan agera bakgrund och bas, alltså stora skärbrädor, fat och brickor. För bakgrunden sätter bara fantasin gränser och både här till 52 lists och här till mitt magnoliatryck har jag vänt upp och ner på tavlor och väggbonader.  I köksavdelningen letar jag udda bestick och saxar, men även vaser, ljuslyktor och prydnadssaker har en tendens att slinka med.

Fyra kronor för ett nystan fick jag betala på Eriksshjälpen för ett tag sedan.

Pysselmaterial

Att göra saker själv är såklart både roligare och mer personligt än fabriksgjort, men inte alltid billigare. På loppis och second hand däremot kikar jag alltid bland virknålar, knappar och garn för några enkronor. Lakan och gardiner kollar jag efter för virkning med tygremsor och bland krukorna letar jag formar för betonggjutning.

Loppis och Ikea!

Skolplancher

Jag tröttnar aldrig på skolplancher. Min första köpte jag för flera år sedan till studion jag hade då. Mina kunder tog ofta upp att jag borde ha något att kolla på under tiden, som i taket hos tandläkaren. Fyrtiotvå allmänna nyttigare fåglar blev svaret och sedan dess har både kakao och monohybrid mendelklyvning tillkommit. Var kritiska till priserna dock. När boomen kom och alla ville ha skolplancher gick de flesta ganska dyrt men om du idag stöter på söndriga, böjda exemplar för samma summa är det dags att vandra vidare. Mina har inte kostat mer än en tvåhundralapp!

Även vanliga basic ramar finns oftast billigare second hand och är absolut värt att både leta efter och samla på sig.

Tavlor och ramar

Ovanvåningens tavelvägg är klar men fortfarande går min blick efter fina ramar, tavlor och annat fint att hänga på väggen. En viktig sak att dubbelkolla på fina gamla ramar är dock baksidan. Ofta är de både spikade, häftade och tejpade och vill man ha ramen får man snällt även nöja sig med bilden inuti. Går ramen att öppna är det fritt fram, men låt det gamla motivet ligga kvar bakom din nya bild. Man vet ju aldrig.
På vår tavelvägg har jag dessutom valt att klämma in andra roligheter. Som en minilampett för värmeljus och en indisk trätavla.

Vad letar ni efter på loppis? Har ni mycket second hand fyndat? 


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

5

Min nya hudvårdsrutin

Inlägget innehåller annonslänkar

Hola! Internetkompisar! Idag tänkte jag att vi ska snacka hudvård, för det är väl liksom en del av det man gör när man är kompisar? Delar med sig av tips? Om shopping och utseende och allt annat stereotypt tjejsnack, eller? Oavsett om det är en kompisgrej eller inte tänkte jag i alla fall visa er mina nya tvåler, scrubs, krämer och pads!

Någonstans mellan mitt inlägg om hyperpigmentering och eventet hos Electa  bestämde jag mig för att satsa på att få bra hy, framförallt då hyn ansiktet som inte bara är fläcklig utan även tidvis knottrig, sprucken och stram. Samtidigt som jag tog detta beslut gick jag som sist på bollen in på Rituals och fylldes av eufori och lyx. I kombination med mitt peroidmässiga shoppingberoende (nåja, begär) blev jag inom ett par dagar innehavare av hudvårdsprodukter nog till ett mindre parfymeri.

Från att under en tid tvättat ansiktet med tvål i duschen och somnat med smink mer som en regel än som undantag har jag nu en morgonrutin, en kvällsrutin och en två-gånger-i-veckan-rutin.

Att kalla något en rutin efter bara ett par veckor kanske känns naivt enligt er, men jag tror verkligen på det här, det känns redan naturligt att både starta och avsluta dagen med ett rent, väldoftande face och jag ser mig själv fortsätta med det år efter år. Det krävdes nämligen inte många dagar innan jag såg resultat, och resultat är det mest motiverande som finns, eller hur?

Än har mina fläckar inte bleknat, det kommer ta år innan de svagare och försvinner gör de nog aldrig, men trots det har jag överlag fått en jämnare hudton. Av porer som tvättas ur och döda hudceller som skrubbas bort. Dessutom hindrar jag uppkomsten av nya knottrigheter, finnar och porer som tidigare varit orsaken till de mörka fläckarna.

Och, jag förstår att ni undrar nu. Hur jag kunnat gå med dålig hy och dåliga vanor utan att ens försöka göra skillnad och jag måste bara berätta hur mycket jag kämpat. Ni som hängt med länge-länge kanske kommer ihåg perioden då jag lasrade kinderna och fick ångest på tåget hem av smärtan. Min mammas plånbok kommer säkert ihåg tiden i högstadiet då jag var sjätte vecka gick på ansiktsbehandling med syror och kemisk peeling. Min egen plånbok minns rader av krämer, oljor och medicinskt testat smink men ingenting fungerade då. Under den tiden var jag fortfarande sjuk och försatte min kropp i total panik år efter år. Vätskebalansen var på botten, salter, vitaminer och mineraler var på botten och min hud hade noll förutsättningar att lyckas. Energin gick åt annat.

Idag har jag varit fri i två år och efter att min kropp balanserats och även vant sig vid nya hormoner är utgångsläget något annat. Att jobba med huden nu är inte längre att gå i motvind.

Nog babblat, här är mina nya favoriter!

1. Rituals of Hammam Scrub

Mörka fläckar, ojämn hudton och torrhet hittar jag inte bara i ansiktet utan över hela kroppen. En scrub hjälper mig att bli av med gamla hudceller och ge plats åt ny, fräsch hud. Med min hudton blir jag brun på ett kick i solen och detta året hoppas jag på att bli härligt gyllenbrun snarare än patchigt smutsbrun, även här ska tricket vara scrub.

Två gånger i veckan tar jag extra tid på mig i duschen och skrubbar loss med Rituals uppfriskande seasaltscrub med eucalyptus och ingefära! Här hittar ni Rituals of Hammam Scrub!

2. Hand- & Bodylotion med vit persika och grape

I födelsedagspresent av en vän fick jag Lagerhaus hand- och bodylotion med doft av vit persika, grapefrukt och sheasmör och den passar mig utmärkt! Eftersom jag är överkänslig mot parfym och således aldrig använt någon är det höjden av lyx för mig att kunna dofta gott utan dunkande migränhuvudvärk på köpet. Dessutom spritar jag händerna med 70% alkohol flera gånger om dagen och behöver återfukta händerna konstant. Hand- och bodylotionen hittar ni här!

3. Rituals Reflection Handwash

Anledningen till att jag från första början satte min fot inne på Rituals var denna handtvålen. Under TIC i våras bodde vi på Grand Hotel i Saltsjöbaden och på handfat och i duschen stod så grymma tvålar att jag var tvungen att fota och köpa med mig hem. Reflection handwash doftar friskt och mycket av eucalyptus och mint och hela badrummet känns fräscht efter en handtvätt. Jag älskar den! Här hittar ni världens mest väldoftande handtvål!

4. Rituals of Hammam Olive secret

Okej, Olive secret är fortfarande lite av ett mysterium för mig men hamnade i mitt badrum efter butiksbiträdets förklaring och demonstration om hur den hjälper scrubben att göra sitt. Konsistensen är ungefär som en fluffig aloe vera och krämen sätts på huden innan scrubben och tvättas alltså av efteråt. Olive secret beskrivs som en duschpasta och kan självklart även användas som tvål. Den ska vara extra näringsgivande och bra för torr hud. Än så länge har jag inte testat att skrubba utan den och kan därför inte ge någon kommentar på vad för effekt den egentligen ger men oavsett adderar den åtminstone till lyxkänslan vilket alltid är ett plus! Rituals of Hammam Olive secret finns även den här!

5. Exuviance Skinrise Bionic Tonic

Tricket för ansiktet? Dessa padsen!!! Redan innan jag fick testa dem hos Electa hade jag sett dem florera på sociala medier och alla mina förväntningar besannades när de äntligen kom i mina ägor. Padsen är dränkta i världens mest uppiggande serum, även det proppat med bland annat eucalyptus och stryks på efter tvätt men innan dagcreme. Sammansättningen exfolierar, vårdar och återfuktar och lämnar den renaste känslan efteråt. Doften är Exuviances klassiska fast bättre!

Efter ett tips hos Josefin Dahlberg klipper jag padsen i två och sparar in på slantarna, det räcker mer än väl! Padsen hittar ni till exempel här!

6. Lagerhaus duschcreme med vit persika och grape

En duschcreme som matchar doften av hand- och bodylotionen? Ja tack! Ännu en present av min fina vän Ellen som ska få gå varm en tid fram över. Att förpackningen är fin är ännu ett plus. Duschcremen hittar ni på Lagerhaus här!

Utöver detta har jag såklart ansiktstvätt, ansiktsvatten och sminkborttagning, vill ni se det? Berätta!

Nu ska jag på spännande event och hoppas på en kanondag även för er!

 


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

4