Kommer ni ihåg att jag startade en 4 week breakfast challenge för ett par veckor sen?

Det hela började med att jag, som alltid varit en fullgod frukostätare, blev påkommen av min läkare med att slarva. Vi pratade om att jag fortfarande inte har någon rutin på min medicin. Läkaren tyckte att det var rimligt att jag tog den i samband med min frukost, och så kurrade magen och han förstod – jag har ingen rutin på den heller.

Jag lovade att äta frukost, köpte med mig bröd på vägen hem och gjorde en stor grej av det här på bloggen. Så hur gick det då? Låt oss utvärdera.

Kontinuitet

Den första veckan gick bra. Jag förberedde min frukost medan kaffet rann ner alla vardagar utom en, då jag helt enkelt glömde, och istället tryckte i mig en macka i trappen påvägen ut. Helgen däremot, aah, besvikelsen sprider sig men nej, vissa frukostar slank ner närmare tre på eftermiddagen vilket såklart är ett misslyckande. Vecka två gick sämre och det händer helt enkelt fortfarande att jag sippar på mitt kaffe framför datorn alldeles för länge, för att sedan vrålhungrig köpa dyr mat på Ica vid jobbet.

För kontinuiteten ger jag mig själv 3 av 5 stjärnor.

∗∗∗∗∗

Tyvärr inte alls vad jag ätit under dessa veckor..

Tyvärr inte alls vad jag ätit under dessa veckor..

Variation

Jag har ätit mackor. Punkt. På dessa har jag haft smör, eller ost. Någon dag har jag låtsas att hamburgare räknas som frukost, och någon dag har choklad eller lussebullar fått ersätta. Dåligt.

Variationen är bedrövlig och får 1 av 5 stjärnor. Hårt.

∗∗∗∗

Engagemang

Precis som med kontinuiteten var jag superseriös till en början och var noga med att se till att möjlighet till frukost fanns dagen efter. Jag tror mig till och med minnas att jag faktiskt köpte ägg någon dag, med ambitionen att koka dem på morgonen. Tanken har alltid varit god trots att utförandet kanske inte blivit som önskat.

För mitt (uteblivna) engagemang ger jag mig 2 av 5 stjärnor.

∗∗∗∗∗

Med detta skulle jag, med mina inte-så-jättebra mattekunskaper säga att summan av kardemumman landar på ungefär 2 av 5 stjärnor. Bedrövligt, med andra ord.

Men, jag har två veckor kvar och fram tills dess ska jag nog ha skapat mig en bättre rutin. Jag återkopplar angående min 4 week breakfast challenge någonstans runt den 10e december! ♥


Tyckte du om inlägget? Lämna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför. Tack!

8

4 Comments

 1. Svara

  Hilwe

  25 november, 2016

  What about second breakfast??

 2. Svara

  lindbergellen

  26 november, 2016

  Åh, så himla bra att du nämner detta – jag är så himla kass på frukost själv. Behövs ju en påminnelse med jämna mellanrum, för att liksom kicka ingång inspirationen till goda och bra frukostar!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   26 november, 2016

   Eller hur, att skapa nya vanor är såå mycket svårare än att tappa de gamla 🙁

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS