Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/woocommerce/includes/functions.php on line 67 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_about has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-about.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_big_posts has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-big-posts.php on line 16 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-banner.php on line 15 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ilgelo_full_banner has a deprecated constructor in /customers/4/c/1/emiliawesterstrom.se/httpd.www/wp-content/themes/freyja/framework/widget/widget-full-banner.php on line 15 Bloggkärlek och bilder från botaniska trädgården. – Emilia Westerstrom Bloggkärlek och bilder från botaniska trädgården. – Emilia Westerstrom

Jag har ju redan nämnt det en gång men jag tänkte göra det igen – i lördags hängde jag i växthusen i Lunds botaniska trädgård! Vad ni inte vet är varför jag befann mig i tropisk värme mellan fyra glasväggar, men det tänkte jag berätta idag! Det är nämligen så att två av våra Monthly Makersvärdar flyttar till egen domän idag, och till en av dem behövdes växtfyllda header- och profilbilder. Ni vet ju redan att jag var i Botan med Beatrice och slår man ett plus ett ihop är enkelt att lista ut att det var just hon som stod modell bland ormbunkarna! Beatrices nya blogg om pyssel, växter, Malmöliv och fika utan kaffe hittar ni HÄR!

Tjej nummer två som tar sitt pick och pack från bloggportal till egen domän är Mikaela, som från och med idag skriver om konst i form av bland annat betong och keramik HÄR!

Trots att jag bott i Lund i över ett år nu, och innan dess gått tre år här i skola, var lördagens besök mitt första i växthusen. Vi gick rundor i timmar och när vi åter var ute i kylan slog det mig hur jag glömt bort omvärlden och gått in i en bubbla långt ifrån Lund. Det var fint att lämna verkligheten en liten stund, och sen bara ha femton minuter långsam gång hem! Lite som söndagens äventyr, fast ännu närmre!

Någon dag tidigare satt jag och funderade på vilket motiv jag skulle skissa upp till mitt nästa linoleumtryck, och som den chokladfantast jag är fastnade min tanke direkt på kakaobönan. Något jag ångrade snabbt efter att ha blivit påmind om hur den egentligen ser ut innan den förädlas till det vackra jag köper i mataffären.

Fram tills igår hade botaniska trädgården en utställning om just kakaofrukten och choklad och alltså, har ni sett den inuti? Det ser ut som något massor av små ägg blandat med den där smeten som Rafiki gör i ett skal för att måla i Simbas panna. Fast i vitt. Ni fattar. Den ser inte ut som Marabou direkt.

Efter att ha fotograferat Beatrice i nästan alla nio rum bad jag om ett par bilder på mig själv också. Jag var inte i närheten av lika modig så bilderna på mig blev ytterst få till antalet innan jag skämndes för mycket och skrattade bort det. I timmar har jag suttit och stirrat på de fem bilder jag fastnade på och jag förstår inte. Är det såhär jag ser ut? Jag gissar att alla har en bild av sig själv, hur man själv ser ut. Min är i profil med munnen lite öppen och var gång jag ser mig själv på bild framifrån blir jag lite förvånad. Tänk att det är såhär andra ser mig? Utan kisande ögon och hundra omtagningar. Knäppt!

Varför känns det förresten så pinsamt att posera framför någon annan? Ni som läser bloggen är ju fullt medvetna om hur jag vanligtvis gör mig till framför kameran och ändå låtsas jag vara både obrydd och oerfaren så fort någon annan håller i kameran. Också knäppt! Har ni något tips på hur man blir mer bekväm?

Nu, mina vänner, ska jag slänga i mig en kopp kaffe och knäppa några bilder på ett DIY som kanske till och med kan vara ännu lite enklare än världens enklaste. Ni får se om några dagar! Ha en fin onsdag ♥


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på hjärtat här nedanför! Tack!

[dot_recommends]

 

12 Comments

 1. Svara

  Beatrice

  1 februari, 2017

  Du är för fin! Och jag tycker inte alls du är dålig på att posea, för på något sätt så lägger du ju ändå till något extra ansiktsuttryck på bild. Hehe, apropå att vara cool men inte gullig 😉

 2. Svara

  Mikaela

  1 februari, 2017

  Så jäkla fina bilder! Både på dig, Bea och växterna! Men jaa känner igen det där med foton på en själv haha. Vet inte hur man ska komma åt det mer än att bara tvinga sig själv vara med på bild när andra fotar 😛 Tack för länk också <3

 3. Svara

  Jenn - forever abroad

  3 februari, 2017

  Det kanske är en vanesak… Eller att man vänjer sig vid den som tar bilden. Jag har t.ex. blivit van vid att min pojkvän tar bilder på mig. Men med andra, njaaa det är lite svårt. Superfina bilder du tog och även den du fastnade själv på! 🙂

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   3 februari, 2017

   Ja det är väl så! Jag får väl helt enkelt utsätta mig för några jobbiga omgångar till så kanske det känns bättre till slut :)!

 4. Svara

  Wilda

  4 februari, 2017

  Du är så himla fin! Jag agerade modell för en av mina fotografvänner i några år och det var först efter kanske 2-3 år som jag började känna mig bekväm och kunde leka med det. Jag tror att det handlar om att lära känna sitt utseende och sina uttryck, förstå vad som fungerar på bild – och satsa på att framkalla den känsla som du vill visa i kroppen. Då syns den i ögonen. Så mitt bästa tips: lek och lär känna dig själv! <3

 5. Svara

  skruttbullesemla

  5 februari, 2017

  Så fina porträtt på både dig och Bea! Wow vilken vacker miljö! Och jag kan knappt bärga mig tills jag får se nästa linoleumtryck – har inspirerats av dig och beställt material så jag kan köra det med mina äldsta elever också 🙂 🙂 🙂 Men hallå vad fint att du delar med dig av tankarna kring att bli fotad! Är jämt så avis på alla bloggare som syns på sin egen blogg. Tycker det är fint och personligt men jag KAN INTE MED att ta bilder på eller låta nån annan ta bilder av mig. Det är så djävulusiskt jobbigt. Hoppas du får in massor av tips som jag också kan snoka bland!

  • Svara

   Alicia Sivert

   5 februari, 2017

   Vafan så kommenterar jag med mitt flummiga worpresslogin. Har inte fattat det här med internet än eller hur man gör.

   • Svara

    Emilia Westerstrom

    5 februari, 2017

    hahaha alltså skruttbullesemla <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   5 februari, 2017

   haha! Det bästa är nog att få flumma av sig lite först, bara tramsa tills tramset kommit ut liksom

   • Svara

    Alicia Sivert

    5 februari, 2017

    Jaa, eller typ att ha nån rekvisita tycker jag brukar vara bra! Om jag får hålla i något. Kan vara ett verktyg eller en katt eller vad som helst, men som en liksom kan titta på och interagera med istället för kameran.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS