DIY – Trendig jeansjacka med broderier

25 april, 2017 14 Comments

Hej vänner! Hoppas att allt är bra med er!
Igår satt jag hela förmiddagen i planering med Clara och min nya bulletjournal och fick ned en hel massa inläggsidéer till er, en del pyssel, diy’s och massor av andra roligheter. Så peppigt! Kvällen tillbringade jag framför Netflix’s nya serie Girlboss med en gammal jeansjacka, nål och tråd i händerna. Jag har nämligen blivit hooked på en trend! Yes, ni hörde, en trend.

Det här med att brodera slog ju nämligen i höjden för ett tag sedan och samtidigt poppade broderade jeans upp över allt i butikerna. Just jeans som i byxor har jag hitintills inte fallit för men sedan projekt snygg startade har jag suktat efter en jacka. Problemet? Jag hittar ingen perfekt! Antingen tycker jag inte om modellen, färgvalen på garnen eller så är det motiven som skaver. Alltid något. Lösningen? Gör en egen!

Okej, i försvar gällande mitt föregående inlägg; jag har bara problemhy på höger sida, dessa foton är alltså inte punktredigerade för hyn men ”smart skärpa” har smoothat hyn en del. Nu vet ni!

Jag har tyvärr sällan tålamod för att läsa beskrivningar eller se tutorials. Hellre testar jag mig fram i tre timmar än spenderar tio minuter framför en pedagogisk video. Jag vet inte varför, men så är det i alla fall och för att jag inte skulle förstöra min nya jeansjacka övade jag igår på en gammal.

För att vara mitt första broderi är jag nöjd! Blomman består av olika tjock tråd och baksidan ser förfärlig ut men på håll gör den sig fint tycker jag! Tyvärr bidrog broderandet såklart till tråkiga smärtor i händerna så det lär ta några dagar innan jag sätter igång med den riktiga jackan men jag är orimligt peppad och förstår verkligen varför det blivit en grej att brodera- det är skoj!

Kedjesöm- den enda jag minns sen syslöjden i mellanstadiet.

Tröjan förresten, den har också fått sig en omgång! Jag hämtade den från min gamla garderob hemma hos mamma och pappa. Jag köpte den för säkert fem år sedan men har inte använt den då en stor maska drogs i mitten av polokragen. Vilken polokrage, tänker ni nu, och just det! Jag klippte av den! En snabb omgång med saxen, en sicksacksöm, lite rullande och några extra stygn var allt som krävdes och nu har jag en off-shoulder tröja i orange. Som ny och som gratis.

Ha en fin tisdag allihop! Och förresten, broderar ni? 


Tyckte du om inlägget? Lämna gärna en kommentar eller tryck på härtat här nedanför! Glöm inte att följa mig på Bloglovin’ och Facebook för mer updates!

4

14 Comments

 1. Svara

  Alicia

  25 april, 2017

  Fifaaaan vad fantastisk!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   25 april, 2017

   Haha!! Jag som var nervös över broderidrottningens tankar om mina säkert tusentals tekniska fel

 2. Svara

  Anna María

  25 april, 2017

  Men lägg av vad fint! Har länge tänkt att jag skulle testa brodera på en jacka och känner att jag bara måste prova nu efter att ha sett din. SÅ FIN!

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   25 april, 2017

   tack! klart du ska prova!!

 3. Svara

  Beatrice

  25 april, 2017

  Haha, vilket sammanträffande! Satt också och broderade framför samma serie igår! Dock inte så länge och absolut inte såhär fint, men ändå! Jag har påbörjat det där vitt-på-vitt-broderiet jag planerade till djur-temat. MEN!! Hallå, har du typ inte broderat innan? Så jäkla fint + kul att det här är andra rosen på vänster axel jag ser på två dagar <3

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   25 april, 2017

   Haha! en trend är en trend är en trend. Men nej detta är första gången jag broderar, snodde en nål av mamma och körde på, jag gillar det!

 4. Svara

  Christina

  25 april, 2017

  Så snyggt! 🙂 Broderar.. Njaäe.. Jag har ett evighetsprojekt i form av en julkalender i korsstygn. Den kanske blir klar den dagen jag har barn.. kanske.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   25 april, 2017

   haha! Jag har också några såna ”bli-klart-när-jag-får-barn” projekt i form av virkade filtar.. knäppt!

 5. Svara

  Mikaela

  27 april, 2017

  Så jäkla snyggt! Jag har bara broderat på en t-shirt förra året men har en jeansjacka jag med som jag tänkt brodera på i typ två år men inte kommit till skott för jag är rädd att förstöra den! 😛

 6. Svara

  Emilia

  27 april, 2017

  Det här är så otroligt snyggt!! Trodde först du skojade när du skrev att det var första gången du broderade, ser hur proffsigt ut som helst! Sen om det är trassel på baksidan, who cares 😉 Har sen trenden kom velat ha en jacka med broderi men verkligen inte vågat köra på själv. Så jäkla bra blev det!! Man kanske ska testa på (eller snarare offra) den gamla jeansjackan

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   27 april, 2017

   Men tack!! Testa på!! Det kommer bli bra :D!

 7. Svara

  Wilda

  29 april, 2017

  ALLLTSÅÅÅÅ??? Hur gör du för att vara så jäkla kreativ? Det känns ju som att du är född för DIY typ. Så snyggt! Broderiet och tröjan och hur du har fotat det dessutom!!! Ramlar lite av stolen nu. När jag kommer upp ska jag brodera, helt klart.

  • Svara

   Emilia Westerstrom

   29 april, 2017

   hahah upp från golvet!!

Skriv en kommentar!

RELATED POSTS

%d bloggare gillar detta: